A dream comes true ..

De wens om een korenfestival te organiseren spookte al een tijdje door mijn hoofd. Zeg maar gerust jaren. De motor van zo’n evenement te zijn, waar honderden zangers genieten van hun moment(s) of fame, leek mij zo leuk. In 2012 besloot ik mijn wens te gaan realiseren, beginnend met een benefiet korenfestival. Gelukkig kon ik mijn popkoor (O Jee) enthousiasmeren voor het idee en ontstond Voices4life. Het altijd gezellige festival vindt nog steeds elk jaar plaats en met veel succes.

In 2016 begon het te kriebelen, ik wilde meer koren, groter. Het toeval wilde dat Middelburg Volkoren een coördinator voor de zondag zocht. Tja, Middelburg, niet echt naast de Rotterdamse deur. Toch maar in oriënterend gesprek met de toenmalige voorzitter en ja hoor, inmiddels draai ik dus voor de 4e keer mee in die malle molen. Het eerste jaar achter mijn man aan op de fiets. Wim komt er vandaan dus kende de weg, terwijl ik – toch al geen richtingsgevoel – geen idee had waar alle locaties lagen. Vier jaar later scheur ik door de straten van het centrum van Middelburg alsof ik er dagelijks kom. En mijn man wordt ook dankbaar ingezet door de organisatie. Een enorm leuk korenfestival ook, als je er nog nooit geweest bent, rij dan het eerste weekend van juni gewoon even richting de Zeeuwse hoofdstad.

Twee korenfestivals, je zou toch zeggen dat je dan wel tevreden bent…. Nee, natuurlijk niet! Want Rotterdam is een culturele stad. Rotterdam kent vele muzikale evenementen. Maar Rotterdam had nog geen groot korenfestival!  MIJN stad had dat nog niet, echt dat kon NIET! Al babbelend met enkele koorvrienden ging de bal rollen: werkgroep, projectplan, evenementenaanvraag, vergunningaanvraag, locaties zoeken, koren uitnodigen ….. Het proces is ontzettend gaaf om mee te maken, ook al kost het vaak heel veel vrije tijd. Naast het werk, gezin, 2 koren (natuurlijk zing ik zelf ook),  en o ja…..die 2 andere festivals. En natuurlijk gaat niet alles over rozen, hier en daar lopen we echt wel tegen een tegenvaller aan. Dan is het even alle hens aan dek en rennen en vliegen we alle kanten op om de hindernissen te overwinnen. We zijn er nog niet, er moet nog heel veel gebeuren. Maar het gaat er van komen! Op 15 juni is mijn geweldige stad het epicentrum van ruim 100  koren die op meer dan 25 locaties stralen tijdens het meeste gerse korenfestival van Rotterdam e.o. : RotjeKoor !

A dream comes true …

Ingrid

Trouwens die foto van mij…zo ga ik uiteraard niet dagelijks door het leven. Deze is genomen tijdens een medley van Hair tijdens Voices4life 2019.

Een reactie op “A dream comes true ..

• Hoi Ingrid, wat geweldig om dit allemaal te lezen en dat het zo’n succes is geworden. Wat een organisatie! Wat heb ik daar veel respect voor. En wij zijn zeer blij dat we hier een onderdeel van zijn. Wij, het Canta Popkoor gaan er zeker een feestje van maken en hopen natuurlijk ook op een stralende dag. Wij wensen jou, en een ieder die hier aan meewerkt, nog heel veel succes tijdens alle voorbereidingen. En natuurlijk grote dank aan alle sponsoren en iedereen die dit heeft mogelijk kunnen maken. Hopelijk komen we elkaar nog tegen tijdens ROTJEKOOR en zingen we samen nog een liedje;-) Ons motto is ‘Enthousiasme maakt kwaliteit’. Vriendelijke groetjes, Linda Caminita.

Liked by 1 persoon