Vrijwilligers gezocht …

Acht jaar geleden verliet mijn dochter de basisschool. Ingrid kende ik tot dan toe alleen als de moeder van het vriendinnetje van mijn dochter. Ik leerde haar beter kennen toen ik samen met haar en een aantal andere moeders een grandioos afscheidsfeest organiseerden voor groep 8. Ik dacht dat ik een aardige regelnicht was, maar moest in Ingrid mijn meerdere erkennen…

Zeven jaar later – we kennen elkaar inmiddels nog beter uit het korencircuit – benadert ze mij met de vraag of me in wil zetten om een Rotterdams Korenfestival van de grond te krijgen. Ik aarzel geen moment. Met haar ervaring, talent en organisatiekracht moet dat lukken! Ze blijkt ook een meester in het bij elkaar halen van goede mensen met aanvullende kwaliteiten. En zo komt het dat ik nu al ruim een jaar met een geweldige ploeg hard werk aan RotjeKoor.

Natuurlijk zing ik zelf ook. Voor vrouwenkoor Mixed Voices organiseer ik alle optredens. Heb al in menige stad aan korenfestivals meegedaan en verheug me er enorm op dit jaar in eigen stad te mogen zingen. Meewerken aan RotjeKoor is een inspirerende uitdaging. Geweldig om te zien hoe enthousiast allerlei partners in de stad reageren op ons initiatief.

Vrijwilligers gezocht!
Over paar weken is het zo ver. Maar: we kunnen het op 15 juni niet alleen! We zijn hard op zoek naar vrijwilligers. Elk van de ruim 25 (!) podia moet een eigen ‘Podiumbaas’ hebben. Een vrijwilliger die de koren ontvangt, aankondigt en aanspreekpunt is voor ons als organisatie. Lijkt je dat leuk? Geef dan je naam, mailadres en 06-nummer door via vrijwilligers@rotjekoor.nl.

Ja maar…. Ik durf niet te presenteren. Geen probleem! Vermeld dit dan in je mail, dan word je geen Podiumbaas maar verzinnen we ander vrijwilligerswerk voor je; handen genoeg nodig! Alle vrijwilligers worden voor het festival gebriefd.

Ja maar… mijn koor doet mee aan RotjeKoor, dan kan ik toch geen Podiumbaas zijn? Jawel! We zorgen dan voor vervanging op de momenten dat je zelf moet zingen. Geef dit ook even aan in je aanmelding.

Zie ik je 15 juni?!

Barbera van Rossum