Two down, one to go. (Een kijkje achter de schermen)

Soms voelt het als een overdosis aan korenfestivals, in april startten we met Voices4Life in het Isala theater in Capelle aan den IJssel, dan op naar MiddelburgVolkoren en de apotheose moet RotjeKoor worden. Voor de eerste keer in Rotterdam. Nou, dat hebben we geweten. Een ware zoektocht naar alle wegen die je moet bewandelen, alle personen die een rol spelen, alle regels om de vergunningen rond te krijgen en waar halen we al dat geld vandaan?

Voices4Life heeft een stabiele basis, het wordt bijna routine, Middelburg heeft wat vernieuwingen in de werkgroep, maar genoeg knowhow bij de routiniers voor een geslaagde versie 21. Spieken bij andere festivals zoals Korenlint in Haarlem, De Fendert Zingt in Zevenbergen, Middelburg, Paradiso in Amsterdam, Tilburg, Gorkum, Hoogvliet, Alphens Korenfestival, hoe doen zij het?

Je moet keuzes maken, soms lastige, het enthousiasme bij vrijwel iedereen is aanstekelijk en stimuleert telkens weer. Maar ook teleurstelling over mislukkingen, regelgeving (die best begrijpelijk is, maar ooh …), afwijzingen, deadlines enz. Al een paar keer gehoord dat dit de reden is dat enkele projecten/festivals vroegtijdig de handdoek in de ring gooiden en geen uitvoering heeft plaatsgevonden. Gelukkig hebben we een stelletje positivo’s, met dikke huid, volhardend tot op het bot en vooral kundig op hun gebied.

En thuis? Nou, heel eerlijk, ik zal blij zijn als het 16 juni is, Ingrid en ik zitten aan dezelfde tafel, ieder achter z’n laptop, soms een paar kreten over en weer, soms iets minder voeglijke taal als er iets mis gaat (ongeveer 5 keer per uur). Ingrid is onstuitbaar in haar streven tot perfectie en het alle koren, met al hun wensen, naar hun zin te maken. Het is en blijft een festival, alle koren krijgen zoveel mogelijk wat ze vragen, maar er is ook een grens.

RotjeKoor versie 1: deze week 2 avonden om onze vrijwilligers en podiumbazen te instrueren, nog 1 week om de puntjes op de i te zetten, gisteren 5 uur vergaderd in Hellevoetsluis, best nog veel te doen.

Maar wat is het leuk en inspirerend om met deze club mensen dit te organiseren. En als ik de reacties lees op FB van onze koren, dan kan zelfs het weer geen geslaagde dag in de weg staan. Als je mij met m’n pet ziet, schreeuw HALLO WIM. Ik zie jullie 15 juni!

Wim van Dis

2 reacties op ‘Two down, one to go. (Een kijkje achter de schermen)