Trots op RotjeKoor

Onze eerste editie van Rotjekoor is alweer voorbij. Maanden hebben we er na toe gewerkt, heel wat vergaderd en nu ligt het alweer achter ons. Een fantastische herinnering en ervaring. Dit had ik in ieder geval voor geen goud willen missen.

Wat een geweldige belevenis was het en wat bruiste onze stad van de muziek. Zoveel verschillende soorten koren. Van de ene locatie naar de andere lopend, hoorde je overal koren zingen en kon je je onderdompelen in de muziek. Ook viel mij op wat voor geweldige relaxte sfeer er op 15 juni in de hele stad hing. Wij hebben dit natuurlijk alleen kunnen realiseren dankzij de medewerking van alle koren, alle locaties, onze vele vrijwilligers en alle andere medewerkers die die dag actief waren. Eén voor één was iedereen zeer enthousiast om van deze dag  een groot feest te maken.

Toen ik de eerste plannen over RotjeKoor hoorde, dacht ik ‘daar wil ik bij zijn’. En doordat ik vroeger bij de popgroep O Jee heb gezongen, kende ik Ingrid, de grote motor achter het geheel.  Zij heeft zoveel goede ideeën en zoveel energie; daar word je zelf enthousiast van. Zelf zó enthousiast dat ik hier ook deel van uit wil maken en nu heb ik het virus “Rotjekoor” te pakken.  Alhoewel ik ondertussen naar één van de zuidelijkste puntjes van Nederland ben verhuisd en dus ruim 200 km verderop woon, wil en blijf ik gewoon meedenken en rijd daardoor soms wat extra kilometers door Nederland om toch betrokken te blijven.

Want dit blijft en kan natuurlijk niet bij één editie Rotjekoor blijven.  En ja, het 2de festival  op 20 juni 2020 wil ik natuurlijk ook niet missen. Ik heb in ieder geval de smaak te pakken. Ook door de vele enthousiaste reacties die we hebben ontvangen. Rotterdam is mijn geboortestad en ik ben er best trots op dat Rotterdam er een nieuw festival bij heeft.

Edith Bouwmeester