MEGA(rotje)KOOR

Power to all our friends,
to the music that never ends!

Ter gelegenheid van het ESF stadsprogramma organiseert RotjeKoor in samenwerking met Linda Caminita – bekend van o.a. Mrs. Einstein – een supergaaf Mega(rotje)Koor. Met 200 zangers wordt een unieke Euromedley gezongen, virtueel en/of live. In de medley zijn maar liefst 7 songfestivalwinnaars verwerkt, waaronder natuurlijk ook Duncan. In dit Youtube-filmpje krijg je een impressie van de medley.

WAT MOET JE KUNNEN?
Enige koorervaring is wel gewenst. We zingen één of meer zes-stemmige arrangementen (Sopraan, Mezzosopraan, Tenor, Bas, Hoge alt, Lage alt). Je moet in staat zijn om met behulp van oefenbestanden/-filmpjes jouw noten zelfstandig in te studeren. Het maken van opnames (met je telefoon of tablet) maakt deel uit van het proces. De opnames verstuur je via wetransfer.com.

MEERDERE SCENARIO’S
Er zijn meerdere scenario’s uitgewerkt om het Mega(rotje)Koor in de spotlights te zetten. Tijdens het ESF stadsprogramma, maar ook tijdens RotjeKoor festival:

Scenario 1

koren mogen nog
niet zingen
lockdown

Het Mega(rotje)Koor wordt volledig virtueel georganiseerd.
De ingezongen Mp3-tjes en eigen beeldopnames moeten medio april worden opgestuurd. Alles wordt samengevoegd tot 1 video.

Scenario 2

koren mogen zingen
beperkte groepsgrootte
1,5m afstand

– Begin mei komen de koorleden in de beperkte groepsgroottes bij elkaar. Zoals bij een ‘scratch’ wordt de medley enige malen o.l.v. Linda Caminita geoefend. Daarna wordt de opname gestart. De beelden worden samengevoegd tot 1 video.
– De groepen zingen de medley afwisselend (en wellicht op meerdere dagen) live tijdens het ESF stadsprogramma (15-22 mei).

Scenario 3

koren mogen zingen
maximale groepsgrootte
op 1,5m afstand

– Begin mei komt het Mega(rotje)Koor bij elkaar. Zoals bij een ‘scratch’ wordt de medley enige malen met elkaar live geoefend o.l.v. Linda Caminita. Daarna wordt de video-opname gestart.
– De medley wordt live gezongen tijdens het ESF stadsprogramma door het hele koor of door selecties.

Bonus scenario

RotjeKoor festival
9 oktober

Het Mega(rotje)Koor geeft een mini-concert tijdens het RotjeKoor festival op 9 oktober. *
Tijdens de zomermaanden worden zelfstandig 2 of 3 extra liedjes ingestudeerd.
Zoals bij een ‘scratch’ wordt in de ochtend van 9 oktober enige malen met elkaar live geoefend o.l.v. Linda Caminita. In de middag wordt het miniconcert meerdere malen uitgevoerd, waarbij rekening wordt gehouden met het koorprogramma.
*deze datum is o.v.v. festivalagenda

VIDEO
De video wordt gepubliceerd op social media kanalen en ook aangeboden aan (inter)nationale media. Tevens wordt de video gebruikt als teaser voor toekomstige RotjeKoor festivals.

KOSTEN DEELNAME
Scenario 1 t/m 3 (ESF stadsprogramma) :  € 10
Scenario 1 t/m 4 ( (ESF stadsprogramma èn miniconcert RotjeKoor) : € 25

Wil je meedoen aan dit Mega(rotje)Koor?

Inschrijven kan via het online aanmeldformulier. Aanmelden gaat per individu. Mocht je als koor of groep willen deelnemen, dan dient elk persoon zich apart in te schrijven.
Vol = Vol
Bij een volle stemgroep schuif je door naar de jou gekozen alternatieve stempartij of kom je op een wachtlijst.
Betaling en oefenbestanden
De betalingsinstructies worden per mail bevestigd. Na betaling is deelname definitief en worden de oefenbestanden toegestuurd.

Vragen? Stuur dan een mailtje naar megakoor@rotjekoor.nl