Vrijwilligers gezocht …

Acht jaar geleden verliet mijn dochter de basisschool. Ingrid kende ik tot dan toe alleen als de moeder van het vriendinnetje van mijn dochter. Ik leerde haar beter kennen toen ik samen met haar en een aantal andere moeders een grandioos afscheidsfeest organiseerden voor groep 8. Ik dacht dat ik een aardige regelnicht was, maar moest in Ingrid mijn meerdere erkennen… 

Zeven jaar later – we kennen elkaar inmiddels nog beter uit het korencircuit – benadert ze mij met de vraag of me in wil zetten om een Rotterdams Korenfestival van de grond te krijgen. Ik aarzel geen moment. Met haar ervaring, talent en organisatiekracht moet dat lukken! Ze blijkt ook een meester in het bij elkaar halen van goede mensen met aanvullende kwaliteiten. En zo komt het dat ik nu al ruim een jaar met een geweldige ploeg hard werk aan RotjeKoor.

Natuurlijk zing ik zelf ook. Voor vrouwenkoor Mixed Voices organiseer ik alle optredens. Heb al in menige stad aan korenfestivals meegedaan en verheug me er enorm op dit jaar in eigen stad te mogen zingen. Meewerken aan RotjeKoor is een inspirerende uitdaging. Geweldig om te zien hoe enthousiast allerlei partners in de stad reageren op ons initiatief.

Vrijwilligers gezocht!
Over paar weken is het zo ver. Maar: we kunnen het op 15 juni niet alleen! We zijn hard op zoek naar vrijwilligers. Elk van de ruim 25 (!) podia moet een eigen ‘Podiumbaas’ hebben. Een vrijwilliger die de koren ontvangt, aankondigt en aanspreekpunt is voor ons als organisatie. Lijkt je dat leuk? Geef dan je naam, mailadres en 06-nummer door via vrijwilligers@rotjekoor.nl.

Ja maar…. Ik durf niet te presenteren. Geen probleem! Vermeld dit dan in je mail, dan word je geen Podiumbaas maar verzinnen we ander vrijwilligerswerk voor je; handen genoeg nodig! Alle vrijwilligers worden voor het festival gebriefd.

Ja maar… mijn koor doet mee aan RotjeKoor, dan kan ik toch geen Podiumbaas zijn? Jawel! We zorgen dan voor vervanging op de momenten dat je zelf moet zingen. Geef dit ook even aan in je aanmelding.

Zie ik je 15 juni?!

Barbera van Rossum

A dream comes true ..

De wens om een korenfestival te organiseren spookte al een tijdje door mijn hoofd. Zeg maar gerust jaren. De motor van zo’n evenement te zijn, waar honderden zangers genieten van hun moment(s) of fame, leek mij zo leuk. In 2012 besloot ik mijn wens te gaan realiseren, beginnend met een benefiet korenfestival. Gelukkig kon ik mijn popkoor (O Jee) enthousiasmeren voor het idee en ontstond Voices4life. Het altijd gezellige festival vindt nog steeds elk jaar plaats en met veel succes.

In 2016 begon het te kriebelen, ik wilde meer koren, groter. Het toeval wilde dat Middelburg Volkoren een coördinator voor de zondag zocht. Tja, Middelburg, niet echt naast de Rotterdamse deur. Toch maar in oriënterend gesprek met de toenmalige voorzitter en ja hoor, inmiddels draai ik dus voor de 4e keer mee in die malle molen. Het eerste jaar achter mijn man aan op de fiets. Wim komt er vandaan dus kende de weg, terwijl ik – toch al geen richtingsgevoel – geen idee had waar alle locaties lagen. Vier jaar later scheur ik door de straten van het centrum van Middelburg alsof ik er dagelijks kom. En mijn man wordt ook dankbaar ingezet door de organisatie. Een enorm leuk korenfestival ook, als je er nog nooit geweest bent, rij dan het eerste weekend van juni gewoon even richting de Zeeuwse hoofdstad.

Twee korenfestivals, je zou toch zeggen dat je dan wel tevreden bent…. Nee, natuurlijk niet! Want Rotterdam is een culturele stad. Rotterdam kent vele muzikale evenementen. Maar Rotterdam had nog geen groot korenfestival!  MIJN stad had dat nog niet, echt dat kon NIET! Al babbelend met enkele koorvrienden ging de bal rollen: werkgroep, projectplan, evenementenaanvraag, vergunningaanvraag, locaties zoeken, koren uitnodigen ….. Het proces is ontzettend gaaf om mee te maken, ook al kost het vaak heel veel vrije tijd. Naast het werk, gezin, 2 koren (natuurlijk zing ik zelf ook),  en o ja…..die 2 andere festivals. En natuurlijk gaat niet alles over rozen, hier en daar lopen we echt wel tegen een tegenvaller aan. Dan is het even alle hens aan dek en rennen en vliegen we alle kanten op om de hindernissen te overwinnen. We zijn er nog niet, er moet nog heel veel gebeuren. Maar het gaat er van komen! Op 15 juni is mijn geweldige stad het epicentrum van ruim 100  koren die op meer dan 25 locaties stralen tijdens het meeste gerse korenfestival van Rotterdam e.o. : RotjeKoor !

A dream comes true …

Ingrid

Trouwens die foto van mij…zo ga ik uiteraard niet dagelijks door het leven. Deze is genomen tijdens een medley van Hair tijdens Voices4life 2019.