Line up

AmuZing – Hoekschewaard

100-jarig AmuZing oud?? Welnee! AmuZing bruist! Op 8 juli 2023 vierde Zangroep AmuZing een bijzonder jubileum: de vereniging bestond honderd jaar! Tijdens dit eeuwfeest, exact honderd jaar na de oprichting, ontving de trotse club de Koninklijke Erepenning. Tijdens twee spetterende jubileumshows nam AmuZing, begeleid door dansers van Studio Gwendolyn uit ’s-Gravendeel, het publiek mee op een muzikale tijdreis door de afgelopen eeuw. Zij repeteren onder de aanstekelijke leiding van songcoach Dennis van der Vegt. Met veel plezier en enthousiasme zingt AmuZing voornamelijk popmuziek, zowel recent als golden oldies. Ter voorbereiding van de tweejaarlijkse concerten, trekt het koor zich tijdens repetitieweekenden 2 dagen terug in een grote groepsaccomodatie. Uiteraard maken ze dan ook veel plezier met elkaar en sluiten ze de avond steevast af met zingen rond het kampvuur. “AmuZing, waar zingen een feestje is!”

Beatles op Maandag – Amsterdam

Beatles op Maandag is een gemengd Amsterdams koor dat zich helemaal uitleeft in het rijke repertoire van The Beatles. Onder muzikale leiding van dirigente Veronique Bremers en pianist René Boswinkel verwarmen ze de harten van het publiek met onze arrangementen van de Fab Four.

Blackgospelchoir 4U – Rotterdam

Ook al bestaat ons koor pas sinds 2022, toch is BlackGospelChoir 4U nu al een gevestigd BlackGospel geluid, niet alleen in Rotterdam, maar ook daar buiten . Groot was de eer voor ons als “jong” koor toen wij gevraagd werden om Koning Willem Alexander en het koninklijk gezelschap een warm welkomstlied toe te zingen tijdens hun bezoek aan Rotterdam! (Koningsdag 2023) Maar ook een klein (besloten) optreden b.v tijdens een huwelijk mogen wij graag verzorgen. Wij zijn een ervaren, enthousiaste groep mensen van 16 tot 60+ , Christen en niet Christenen die het heerlijk vinden om samen op energieke wijze Gospel te zingen! Ook al bestaat ons repertoire grotendeels uit Contemporary American Black Gospel, toch vinden wij het heerlijk om muzikale uitstapjes te maken naar de traditionele Gospels en Spirituals.
Oh ja…… en wij zoeken nog ( mannelijke) tenoren! 🙂

Bombary jong & volw – Poortugaal

Bombary (sinds 1990) is een enthousiast gemengd popkoor met een gevarieerd repertoire en bestaat uit een jongeren en een volwassenen koor. Zij staan beide onder leiding van dirigent Killian Elbers. Als je na het zien en horen van een van onze twee koren op Rotjekoor zin krijgt om met ons mee te zingen: We oefenen elke donderdagavond in Poortugaal. Voor contactgegevens, data van andere optredens en andere informatie zie onze website: https://www.popkoorbombary.nl

Canta popkoor – Oudekerk ad IJssel

Ondanks dat we inmiddels met meer dan 70 dames zingen, zijn we nog steeds een heel hecht, gezellig koor. Wij leggen de lat graag hoog en oefenen dan ook fanatiek tijdens de kooravonden. Deze avonden sluiten we dan af met een (klein) glaasje….:-)))

Close2Gospel – Leiden

Close2Gospel is een internationaal koor uit Leiden. Gedreven en ambitieus. Een koor dat wil inspireren en motiveren. We houden van een muzikaal feestje maar het koor brengt ook troost en warmte daar waar het nodig is. Close2Gospel is een koor dat staat voor acceptatie, inclusiviteit en diversiteit. Wij zingen vanuit ons hart en willen een liefdevolle boodschap brengen.

Close4You – Dordrecht

Close4You is een gezellige groep vrouwen die met veel plezier en enthousiasme 4-stemmig een afwisselend repertoire zingen van populair, ballads en musical songs. De repetities zijn elke maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Ons koor onderscheidt zich doordat er gezongen wordt zonder tekstboek.

Community Choir of Wassenaar – Wassenaar

Community Choir of Wassenaar (voorheen bekend als ASH Community Choir) is een divers, gezellig volwassenenkoor gevestigd in Wassenaar en heeft zijn deuren open voor iedereen die van muziek en zang houdt. Ons koor is sterk verbonden met de internationale gemeenschap en heeft leden vanuit de hele wereld – zangers uit Mexico, Scandinavië, Frankrijk, Duitsland en Portugal om er maar een paar te noemen (en natuurlijk ook uit Nederland!). Ons repertoire is breed, van klassieke stukken tot jazzy liedjes en wereldmuziek, dus er is altijd voor ieder wat wils.

Corps d’Esprit – Rotterdam

Corps d’Esprit is een kamerkoor dat bestaat uit rond de 20 enthousiaste leden die veel plezier hebben in het samen zingen van klassieke muziek, waarbij we er steeds naar streven om onszelf te verbeteren. We zingen zowel religieuze als wereldlijke muziek. We zingen muziek uit de middeleeuwen en muziek uit de 20ste eeuw en uit alle perioden die daar tussen liggen.

Couleurs Vocales – Rotterdam

Couleurs Vocales is een gemengd koor (en wij zijn o zo zuinig op onze mannen!) met een heel gevarieerd repertoire. Dat repertoire is niet onder een noemer te vangen. Het varieert van het ingetogen en minder bekende Golden Slumbers van De Beatles tot het swingende I’m still standing van Elton John, van het emotionele When we were young van Adele tot het vrolijke zeemanslied Wellerman – u kunt beter zelf een kijkje nemen op onze site: www.couleursvocales.nl. En al die mooie nummers worden door onze bevlogen dirigent, Dirk Bouillon, ook nog eens omgetoverd tot juweeltjes van muziekstukken. Elke woensdagavond gaan we daarmee aan de slag in onze oefenruimte in Rotterdam Alexander. Plezier staat daarbij bovenaan en dan volgt de prestatie vanzelf!

Dameskoor Chapeau – Rotterdam

Het dameskoor Chapeau uit Rotterdam bestaat uit een kleine twintig met veel plezier zingende dames. Vierstemmig, muzikaal begeleid op de piano door Erik van der Kroft en met Joris Braster als verfrissende dirigent. Zij zingen popnummers, soms met een vleugje close harmony of jazz. Belangrijker dan fancy stapjes vinden we de koorklank en swingende ritmes. 

De Pittige Tantes – Voorhout

Wij zijn een enthousiast dameskoor. We wonen allemaal in de Bollenstreek, behalve onze dirigent. Zij woont in Rotterdam. We zingen veel popnummers, met af en toe een uitstapje naar iets anders.

Diff’rent Voices – Dordrecht

De Dordtse Vocal Group Diff’rent Voices is een veelzijdige zanggroep, die zingen combineert met choreografie. Ook het repertoire is gevarieerd: van klassiek tot pop, van close harmony tot musical, zowel in de moerstaal als in het Engels. Diff’rent Voices geeft om de 2 a 3 jaar een theaterconcert in eigen productie. Daarnaast verlenen we regelmatig medewerking aan concerten van orkesten. Ook doen we af en toe mee met een korenfestival, waarvan die in Dordrecht natuurlijk nooit wordt overgeslagen. We hebben een groot kerstrepertoire en onze winterconcerten in de stijl van Dickens zijn inmiddels een traditie.

Encore – Rotterdam

Encore is een a capella zanggroep bestaande uit 10 enthousiaste vrouwen. We hebben een gemengd repertoire maar leggen ons dit jaar vooral toe op jazznummers.

Fortisimmo – Rotterdam

Koor Fortissimo is een enthousiast en dynamisch koor met 30 enthousiaste leden. We zingen meerstemming: sopraan, alt (laag en hoog), tenoren en bassen. Hoewel ook de bassen en tenoren goed vertegenwoordigd zijn nieuwe tenoren en bassen zeer welkom. Zowel de sfeer als de kwaliteit van de zang is dik in orde bij Fortissimo. We hebben aan Alejandro Orozco een geweldige dirigent die met dynamiek en overtuiging het beste omhoog haalt. Vanaf augustus zijn we gestart met de voorbereidingen voor een spetterend concert in november 2024. De nummers die daarbij horen zijn kleurrijk, veelzijdig en uitdagend. Heb je zin om met ons project mee te doen? Dat kan voor de projectperiode, maar natuurlijk ook daarna.

Gemengd Koor Chapeau – Rotterdam

Gemengd Koor Chapeau is in 1997 opgericht uit medewerkers van de Dr. Daniel den Hoed Kliniek om mee te werken aan het jaarlijkse Doelenconcert t.b.v. fondsenwerving voor het KWF. Chapeau bestaat inmiddels 26 jaar en iedereen kan lid worden. We hebben grote en kleine concerten gegeven, met medewerking van bekende artiesten als Margriet Eshuys, Ernst Daniel Smid, Marco Bakker, Anita Meyer, Shirma Rouse. We repeteren iedere maandag met veel enthousiasme aan ons gevarieerde repertoire.

Gezelligheidskoor Elementair – Spijkenisse

Wij zijn Gezelligheidskoor Elementair uit Spijkenisse. We zijn een koor van ongeveer 15 leden. Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Engelstalige liedjes. Het samen zingen geeft ons veel plezier en we genieten iedere keer weer van de optredens die wij doen.

Glorious Touch – Vlaardingen

Ons koor bestaat al ruim 25 jaar en daar zijn we trots op. Oorspronkelijk opgericht als gospelkoor zijn we onder leiding van onze enthousiaste dirigent: Jurriaan Govaart, doorgegroeid, zowel in ledenaantal (ruim 40) als in kwaliteit. Met een combinatie van populaire gospels maar ook popsongs met een boodschap brengen wij een gevarieerd repertoire. Tijdens optredens op diverse plaatsen van kerken tot winkelcentra laten we ons graag horen en zien. Jaarlijks geven we ook een groot optreden, dat kan een kerstconcert zijn maar ook een concert met een ander thema. Dit najaar heeft ons concert het thema “top 2000”. Wij streven naar een hoge kwaliteit, maar misschien is het sociale aspect nog wel belangrijker. Zo hebben we na iedere koorrepetitie altijd een hapje en een drankje met elkaar. Elke donderdagavond hebben we onze repetitieavond in de Bethelkerk te Vlaardingen. Benieuwd naar ons koor kom vrijblijvend een keertje kijken. Meer informatie over Glorious Touch: www.glorioustouch.nl of https://www.facebook.com/gtvld/

Gospel Unlimited – Hardinxveld-Giessendam

Wij zijn een groep enthousiaste zangers die vanuit het hele land komen om 1x per 3 weken met elkaar te repeteren in Hardinxveld-Giessendam. Naast het uitdragen van het Evangelie vinden wij kwaliteit en het werken aan klankkleuren erg belangrijk. We hebben een zeer uitgebreid repertoire in diverse muziekstijlen. www.gospelunlimited.nl

Gospelkoor Glorify – Middelburg

Gospelkoor Glorify uit Middelburg viert dit jaar haar 30-jarige jubileum. Het koor bestaat uit enthousiaste leden uit de hele provincie Zeeland. Met passie wordt er samen gezongen, waarbij we door middel van onze muziek ons geloof uitdragen. Het koor verleent regelmatig haar medewerking aan diensten of concerten. Hierbij wordt het koor begeleid door de eigen Glorify-band. Voor meer informatie: www.gospelkoorglorify.nl of onze socials.

Guilty Pleasures – Utrecht

HappySounds – Leidschendam

Wij zijn een gezellig koor uit Leidschendam. We hebben 28 leden waarvan 4 heren. Onze dirigent begeleidt ons op de piano. We hebben een divers repertoire. Bijv. Do’nt Stop, perhaps love, the rose, Sing sing sing, Shallow ed.
We bestaan inmiddels 4 jaar.

Het Kaapse Koppen koor – Rotterdam

Het Kaapse Koppen koor is opgericht in 2021. De naam van het koor is afgeleid van de thuisbasis van het koor: de twee schiereilanden Katendrecht (De Kaap) en de Wilhelminapier (Kop van Zuid). Het koor bestaat uit enthousiaste zangers die allen een verbinding hebben met Katendrecht en de Wilhelminapier. We treden graag op bij evenementen in de wijk. Hierbij willen we oude en nieuwe bewoners verbinden door muziek. Ons repertoire bestaat uit lichte muziek, passend bij het evenement. Van jazzy, romantische, volks tot kerstlieren, en ja ,,, ook Rotterdamse zeemansliederen!

Het Koninginnekoor – Amsterdam

Koninginnedag 1996. Op een terras in Amsterdam Zuid speelt een accordeonist. Een aantal dames zetten spontaan in. Een koor was geboren. Het Koninginnenkoor is inmiddels uitgegroeid tot het vrolijkste koor van Nederland met zo’n 40 dames. Hun optredens zijn feestjes! Kun je zingen? Zing dan mee!

Het Madammenkoor – Breukelen

Het Madammenkoor ontstond 3 jaar geleden uit een fantastische vaartocht met 22 motorboot deelnemers. Er werd iedere dag gevaren en natuurlijk gezongen door het hele gezelschap. Een Schipperskoor bestond al en de dames waren zo enthousiast en besloten op dat moment een eigen koor op te richten. We repeteren in Breukelen dat goed centraal ligt omdat onze leden uit diverse provincies komen en we zelfs 2 Belgische en 1 Duitse zangeres hebben. De naam van ons koor verwijst naar onze Belgische dirigent.

Het Schiedams Koor – Schiedam

Het Schiedams Koor is een gemengd vijfstemmig koor, waar kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Een belangrijk kenmerk van ons koor is diversiteit in ons repertoire, we zingen zowel klassieke stukken als moderne, populaire stukken. Onze dirigent is daarnaast een liefhebber van het zingen van onbekende werken, waardoor we regelmatig onze grenzen op muzikaal gebied verleggen. Minimaal 1 keer per jaar geven we een groot concert met een bepaald thema en daarnaast meerdere concerten, zoals de jaarlijkse Kerstconcerten en de optredens in verzorgingstehuizen.

Intercession – Rotterdam

Intercession bestaat uit een groep van ongeveer 40 enthousiaste mensen. Door middel van zingen heeft het koor zich tot doel gesteld Gods woord uit te dragen. Het repertoire varieert van soul/ballads tot up-tempo/Black-gospel. Het koor zingt hiernaast enkele klassieke koorwerken en diverse liederen in verschillende talen.

Jongerenkoor Twentysomething – Rotterdam

Twentysomething is een energiek jongerenkoor van 25 zangers in de leeftijd 18-30 jaar, met een veelzijdig repertoire van wereldmuziek, pop, klassiek, musical en filmmuziek. We zingen meerstemmig, a capella of met begeleiding van piano of percussie. Daarnaast is ons koor dé ontmoetingsplek voor jongeren, waarbij koorleden ook buiten de repetities veel tijd met elkaar doorbrengen in diverse gezellige activiteiten. Onze repetities zijn beslist het beste begin van je weekend: we repeteren op vrijdagavond in Rotterdam, er wordt lekker hard gewerkt en wie zin heeft blijft daarna gezellig hangen voor een drankje. Wil je meezingen kom dan eens een paar keer meedoen om te zien hoe het bij ons is. Onze zangers zijn studenten, middelbare scholieren en jong-volwassenen, je past er gegarandeerd tussen! Welkom!

JTB – Rotterdam

JTB begon als covergroep met James Taylor songs, maar zingt inmiddels een gevarieerd repertoire van 4 a 5 stemmige nummers. Met een achtergrond op het Rotterdams conservatorium presenteren ze een hoogstaande mix van gevoelige acapella tot vermakelijke barbershop.

Kindershowkoor Singing Birds – Rotterdam

Kinderpopkoor Singing Birds is een internationale popkoor voor kinderen uit alle landen die wonen in Rotterdam. De kinderen zingen en dansen popmuziek.

Kioso Kyuwenda – Oud Beijerland

Kioso Kyuwenda betekent “het ga je goed”. Laat u vooral niet misleiden door ons Nederlandse uiterlijk, want voor ons staat Boaventura Gouveia (Bobby). Hij leert ons de klank van de traditionele Afrikaanse liedjes. Liedjes van alledag, immers de Afrikanen bezingen hun leven. We zingen niet van bladmuziek, maar leren alles uit ons hoofd, Bobby leert ons -a-capella- de stemmen te gebruiken op de Afrikaanse manier met de bijbehorende klank, warmte , volume en ritme. Bij een optreden proberen wij u het Afrikaanse gevoel met ons te laten beleven.

Koor Jade – Krimpen ad IJssel

De enthousiaste zangeressen van Koor Jade laten je genieten van gevoelige Nederlandstalige liedjes, grappige kleinkunst, Engelstalige nummers, van jazzy tot ballad, van ontroerend tot grappig. Alles meerstemmig en voorzien van subtiele koorregie. Laat je raken, verrassen en amuseren door het veelzijdige repertoire, door het verhaal dat de dames bij ieder nummer met hart en ziel overbrengen. Koor Jade staat onder de bezielende leiding van Karin Schipper, die ook begeleidt op piano. Henk Elderson begeleidt op gitaar. Er wordt gerepeteerd in Krimpen aan den IJssel en je kunt kiezen of je op maandagavond of vrijdagmiddag meedoet, ideaal bij onregelmatige werktijden! Er wordt geregeld een zangcoach of koorregisseur ingehuurd. Er wordt serieus gewerkt, maar natuurlijk ook plezier gemaakt, lief en leed gedeeld en er ontstaan vriendschappen.

Lanzingt – Lansingerland

LanZingt, het 55+ koor uit Lansingerland, zingt bekende en minder bekende pop/rockliedjes vanaf de jaren zestig tot nu. We doen dit met heel veel plezier sedert 2015. Het koor staat onder leiding van Jolanda Wagenaar. Wil je met ons meezingen? De repetities zijn op maandag van 13:30-15:30 in de Cultuurfabriek in Bergschenhoek. Samen zingen, dansen en musiceren houdt lichaam en geest jong. En het is ook nog eens leuk en gezellig. Onder het motto ‘Een leven lang leren zingen, dansen en muziek maken’ organiseert Stichting Jay’s Place verschillende lessen voor uderen. Info: https://jaysplace.nl/jaysplace-workshops-55plus/

Maasstedelijk Vrouwenensemble – Rotterdam

Het Maasstedelijk Vrouwenensemble is onderdeel van de Koorvereniging Maasstedelijke Koren. Leden zijn vrouwen van het Maasstedelijk Kamerkoor, oudste meisjes van het Meisjeskoor. Leden van buitenaf zijn van harte welkom, na een stemtest. Ook diverse oud-leden hebben de weg naar het ensemble gevonden. Het repertoire is klassiek en hedendaagse muziek

Mainport Barbershop Singers – Rotterdam

Mainport Barbershop Singers (MBS) is een close harmony mannenkoor uit Rotterdam dat zingt in de specifieke Barbershop stijl. Het koor is sinds de oprichting in 1992 het enige in zijn soort in Zuid Holland. MBS is met ca. 50 leden één van Nederlands grootste barbershopkoren en behoort tot de top 3 van barbershoppend Nederland.

Metropool Mannenkoor – Rotterdam/Den Haag

Het metropool Mannenkoor is een groep enthousiaste dertigers met een voorliefde voor harmonie en soul. Ze zingen liedjes die je niet zou verwachten, dus bereid je voor!

MultiCultiKoor Rotterdam Noord

Wat wil je nog meer? Je hoeft er niet eens voor op reis, want in Rotterdam klinkt muziek uit alle windstreken. Wij zijn een middelgroot gemengd koor en zingen meerstemmig wereldmuziek onder leiding van onze inspirerende dirigent Nanne van Hoytema. Zangplezier en kwaliteit gaan hand in hand. Als koor zijn we in de loop der tijd gegroeid, ervaren we een steeds sterkere onderlinge verbondenheid en zingen we met veel plezier en enthousiasme. Onze optredens, waarbij we veelal het publiek actief proberen te betrekken, zijn gevarieerd en meeslepend. We verwelkomen overigens graag nieuwe leden. Kijk eens op www.mckrn.nl.

Musical- en popkoor Delft

Musical- en Popkoor Delft is een enthousiast en energiek amateurkoor bestaande uit zo’n zestig mannen en vrouwen van diverse pluimage en variërend in leeftijd tussen pakweg 25 en 55 jaar. Van statisch koor in de beginjaren groeiden we uit tot het koor van nu, waarbij het zingen wordt ondersteund door beweging, dans en enig theater. Onder de bezielende en creatieve leiding van onze swingende Kevin Zwinkels (dirigent en arrangeur) studeert het koor jaarlijks uitdagende gearrangeerde musical- en pop/rocksongs in, die we vier- en meestal zelfs zesstemmig ten gehore brengen. Originaliteit en authenticiteit van het koor staan hierbij voorop!

Musicalkoor Rotterdam

Musicalkoor Rotterdam is een nieuw opgericht koor waarin kwaliteit en ambitie hoog in het vaandel staan. We willen met elkaar mooie musicalmuziek zingen en streven ernaar om één van de beste musicalkoren van Nederland te worden. We storten ons vol enthousiasme op uitdagend musicalrepertoire en hebben de eer om op Rotjekoor voor de eerste keer op te treden.

Operettekoor Irene – Rotterdam

Operettekoor Irene blijft enthousiast het leuke operette repertoire promoten. Een geweldige, tijdloze combinatie van zang, acteren en verkleden.

Pop- en jazzkoor Canzone – Den Haag

Canzone is een gemengd popkoor in de leeftijdscategorie vanaf 45 jaar tot 70+. Mooi, meerstemmig zingen, enthousiasme en gezelligheid dat is waar het bij Canzone om gaat. Ons repertoire bestaat uit oude en nieuwe pop, gospel en jazz nummers. Nummers uit de hitlijsten van nu, gouwe ouwe klassiekers, muziek uit de jaren 70 tot 90, het kan allemaal. Onze website: www.canzone.nl

Popformatie Something Else – Ridderkerk

Met Rotjekoor bruist het in Rotterdam en popformatie Something Else draagt daar zeker aan bij! Met +/- 24 koorleden van diverse leeftijden brengen zij een gevarieerd programma hedendaagse popsongs. Net even anders dan anders vanwege het feit dat de dirigent Dirk Bouillon zelf de arrangementen verzorgd. Popformatie Something Else komt uit Ridderkerk. Wil jij ook graag zingen en ben jij de donderdagavonden nog vrij? Loop dan zeker eens een keer binnen tijdens een repetitie. Zie https://mh-s.nl/ zin-om-in-een-koor-te-zingen.

Popkoor 4-YOU – Rotterdam

Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor Ons repertoire begint bij de jaren zestig tot de hedendaagse popsong. Wij oefenen iedere woensdag avond van 20.00 tot 22.00 in de Romynshof Stresemanplaats 8 te Rotterdam Ommoord. Wij willen ons koor uitbreiden. Heb je altijd wel eens willen zingen, maak een afspraak en kom langs.

Popkoor Akkoord – Roosendaal

Akkoord is in Roosendaal en omstreken een begrip en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen koor waar zes stemmige arrangementen geen uitzondering zijn. In 2023 heeft Polle Dujardin het dirigentenstokje overgenomen, hij was al 12 jaar de vaste pianist van Akkoord, ze zijn hier dan ook heel blij mee. Akkoord brengt een afwisselend en modern repertoire. Denk daarbij aan “Dansen op de vulkaan” van de Dijk, “Soldier on ” van Direct en “Everyday life” van Coldplay. Er is een variëteit aan optredens en deelnames, elke keer anders, elke keer weer inspirerend. Zo blijft Akkoord een sprankelende groep met zangers en zangeressen, enthousiast, dynamisch en steeds weer vernieuwend. Wil je ook lekker zingen? Kijk even op de site www.akkoord.com voor meer informatie! Want… “gewoon zingen kan altijd nog…”.

Popkoor Alive – Zoetermeer

Popkoor Alive is een enthousiast, gemengd koor uit Zoetermeer. En mogelijk ook het gezelligste, als we de geluiden om ons heen mogen geloven. Voor iedereen die van Engelstalige popmuziek houdt. Onze (conservatorium geschoolde) dirigent Bart de Jong inspireert ons om kwalitatief steeds verder te groeien. En dat is nu al zeer duidelijk hoorbaar. Wij zijn opgericht in 2019, maar veel koorleden zingen al veel langer samen. Meest opvallende met betrekking tot ons koor in 2022 was het enorme enthousiasme. Opgevallen bij zowel de organisaties als het publiek. Ons koor bestaat momenteel uit 44 leden die verdeeld zijn over vier stemgroepen. We zien ernaar uit om weer te mogen optreden en ook de andere koren te horen.

Popkoor Am@zing – Leidschendam

Popkoor Am@zing! uit Leidschendam is opgericht in oktober 2015 en staat sinds augustus 2023 olv Kateryna Vinitsky. Zij is zangeres, zangcoach en dirigente. Kateryna is geboren en getogen in Oekraïne, in een gezin waar haar vader zong en gitaar speelde en de belangrijkste persoon was die Kateryna kennis liet maken met muziek en het podium. Katyeryna haar methodes zijn een combinatie van verschillende technieken, van Estelle Methode tot Italiaans klassiek belcanto, gemengd met fysieke activiteiten uit de yoga of dans. Alles samen zorgt ervoor dat mensen meer verbonden zijn met het geluid en creëert een geweldige vibe en geeft vrij snel een stabiel resultaat. Onze oefenavonden zijn opgedeeld in twee delen, voor de pauze beginnen we met zang- en/of stemoefeningen, daarna wordt het nieuwste nummer intensief geoefend. Na de pauze zingen we een deel van ons repertoire. Op het repertoire staan songs van onder anderen Adele, Bon Jovi, Metallica, Lady Gaga, Robin Thicke, Abba en Krezip.

Popkoor B-Colourful – Zwijndrecht

Popkoor B-Colourful is 21 mei 2015 gestart, we hebben nu zo’n 30 enthousiaste leden. Ons repertoire is eigentijds en er wordt in het Engels en Nederlands gezongen. Onze dirigent Benson Walch leert ons de sterren van de hemel te zingen met pianobegeleiding. We zingen allerlei nummers van de jaren 60 tot nu.

Popkoor Con Forza – Hank

We zijn een enthousiast popkoor, onder de leiding van Erik van Vugt. Erik zorgt er niet alleen voor, dat we als koor goed klinken, maar dat we zonder gene op het podium kunnen performen. Onze leden komen uit Hank en wijde omgeving. We zingen een breed repertoire en doen dat 4- tot 8 stemmig.

Popkoor Diamond – Vlaardingen

Popkoor Diamond uit Vlaardingen is een ambitieus koor dat met verve pop- en rocksongs van de jaren 60 tot heden brengt. Het handelsmerk van Diamond is de zangkracht en de aandacht voor de dynamische nuances in de songs. Dirigent: Lex Hakker

Popkoor Dynamite – Hendrik Ido Ambacht

De groep enthousiaste zangers bestaat op dit moment nog uit gezellige jonge vrouwen. Voor het komende jaar hoopt popgroup Dynamite dit gezelschap nog te mogen uitbreiden en misschien zelfs wat enthousiaste jonge mannen te verwelkomen. Popgroup Dynamite zingt pop en musical repertoire en repeteert wekelijks op donderdagavond in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Mocht je tussen de 18 en 30 jaar zijn en houd je van zingen, ben je zeker welkom om te komen kijken bij een repetitie. Vorig jaar onze vuurdoop gehad bij Rotjekoor en dat vraagt alleen maar naar NOG een keer mee te mogen doen..

Popkoor Harlem Nocturne – Haarlem

Wij zijn Harlem Nocturne. Hét Haarlemse popkoor sinds 1990. Met een zestigtal gemotiveerde mannen en vrouwen verzorgen we enkele keren per jaar een enthousiast optreden, waarbij we een gebalanceerde mix presenteren van Engels- en Nederlandstalige popsongs. Onder leiding van dirigent en pianist Geert Bremer die de arrangementen voor de nummers schrijft, repeteren we wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74, Haarlem.

Popkoor Joined Venture – Zoetermeer

Zingen met passie en plezier; dát is waar het om draait bij de 44 enthousiaste leden van het Zoetermeerse popkoor Joined Venture. Onder de bevlogen leiding van onze dirigente Jeany Dirkzwager zingen we bekende en minder bekende Nederlands- en Engelstalige popnummers in meerdere stempartijen, vanaf de jaren 60 tot heden, van de Beatles tot Nick en Simon. We repeteren wekelijks, treden regelmatig op en genieten ervan om als een echte joined venture ons gevarieerde repertoire als eenheid en met passie neer te zetten.

Popkoor New Pop-Art – Rijswijk

Popkoor New Pop-Art uit Rijswijk is een vrolijk, gezellig vrienden koor. We zingen een heel divers repertoire met zowel Engels als Nederlandstalige nummers. Die dan door onze dirigente Roos gearrangeerd worden naar meerstemmige stukken. Iedere donderdagavond repeteren we. We treden op bij verzorgingshuizen en op korenfestivals. En zijn te boeken om op elk leuk feestje te komen zingen!

Popkoor O Jee – Rotterdam

Zingen in een koor is suf en oubollig? Welnee, dan heb je O Jee nog nooit gezien! Popkoor O Jee is een warme en hechte groep. Onder leiding van dirigent Mathieu Smit voeren de koorleden iedereen met veel enthousiasme terug naar de muziek uit de jaren ’60-’80. Swingende nummers en mooie ballads wisselen elkaar af. Don’t worry, O Jee is niet blijven hangen in de vorige eeuw. In tegendeel! Ook hedendaagse pophits leveren meer dan voldoende ideeën op en worden volop aan het gevarieerde repertoire toegevoegd. Uiteraard zijn ook liedjes voorzien van leuke choreografie en aankleding. De koorleden van O Jee beleven wat ze zingen en nemen het publiek daarin mee. Met andere woorden: ze leveren een compleet plaatje!

Popkoor On Point – Leidschendam

Ontdek Popkoor On Point uit Leidschendam, opgericht in januari 2022 en bruisend van enthousiasme! Onder leiding van onze ervaren dirigente Katja Remmerswaal, brengen we een afwisselende mix van popmuziek, variërend van de tijdloze klanken van Fleetwood Mac tot de hedendaagse hits van Justin Timberlake. Ons koor staat garant voor een heerlijk muzikaal optreden, waarbij het plezier er vanaf spat en het publiek helemaal mee wordt genomen. We zijn trots op ons recente ontstaan en de groeiende energie binnen ons koor en kunnen niet wachten om onszelf te laten horen.

Popkoor Papermoon – Rotterdam

Wij zijn een groep van ongeveer 36 enthousiaste zangers tussen de 30 en 75 jaar uit Rotterdam. We zingen vierstemmige, soms vijfstemmige popmuziek. Muzikaliteit en liefde voor muziek kenmerkt ons. We treden minimaal 3 keer per jaar met veel enthousiasme op. Ons repertoire bestaat uit voor ons gemaakte arrangementen van klassiekers zoals Hemmingway (Bløf); Moon Over Bourbon Sreet (Sting), Superstition (Stevie Wonder), God Only Knows (Beach Boys) en recentere nummers zoals Uptown Funk (Bruno Mars), This Is What It Feels like (Armin van Buuren), Leave The Door Open (Silk Sonic). Naast zingen met elkaar organiseren we nog een aantal andere activiteiten zoals een karaoke avond en een kooruitje gekoppeld aan een optreden.

Popkoor Pleasure – Schiedam

Popkoor Pleasure is opgericht in 2010 en bestaat uit een groep enthousiaste leden die graag zingen en het leuk vinden om dit te laten horen aan iedereen. Het repertoire van Pleasure bestaat uit moderne popsongs. Het koor staat onder leiding van de dirigent Marc Bogaers en de repetitieavonden zijn op woensdagavond van 19.30-21.30 uur in het Wijkcentrum Dreesplein in Schiedam.

Popkoor Popwave – Noordgouwe

Welkom bij misschien wel het meest gedreven popkoor op Schouwen-Duiveland, Popwave. En dat is niet zo verwonderlijk. Want wat is er nu mooier dan met elkaar zingen? Zingen is een universele taal, met noten en akkoorden die samenvloeien tot geweldige melodieën. Popwave telt ruim 50 leden verdeeld over 5 verschillende stemgroepen. We zingen Popklassiekers uit binnen- en buitenland, die stuk voor stuk 5-stemmig gearrangeerd zijn door onze dirigent Rudy Pijfers. Naast het harde en enthousiaste werken dat we elke woensdagavond doen, hebben we natuurlijk gezelligheid ook hoog in ons vaandel staan. Even onszelf corrigeren: Er is toch iets dat nog mooier is dan samen zingen en dat is: SAMEN ZINGEN VOOR U! We zouden het heel leuk vinden als u naar ons komt kijken en luisteren!! Dus houdt u onze optredens in de gaten.

Popkoor Prestige – Rotterdam

Wij zingen de nieuwste HITS! Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits. Denk aan artiesten als Justin Timberlake, Ed Sheeran, Shawn Mendes en Kensington. Onze leden zijn jong van geest en we hebben plek voor zowel mannen als vrouwen. Uniek is dat we onze eigen live band hebben!

Goed zingen én performen! We repeteren in schitterende theaterzalen, waar de dirigent je beter leert zingen en performen. Het beste uit jezelf èn de groep halen, zodat we spetterende grote shows kunnen neerzetten. We werken met bladmuziek, maar noten lezen is niet nodig. We repeteren staand en hebben bij de meeste nummers een regie. Zangervaring is ook niet nodig, zolang je maar plezier in zingen hebt!

Een avondje uit! Popkoor Prestige repeteert gedurende twee uur, inclusief pauze, in prachtige zalen met een theatergevoel, met een groep die zal groeien naar 100-150 leden. Met elkaar en de dirigent creëer je een eigen sfeer én gezelligheid. Tijdens en na de repetitie is er ruimte om te kletsen onder het genot van een drankje. Zo voelt de zangkoorrepetitie als een avondje uit en ontstaan er vriendschappen.

Popkoor Rebound – Leidschendam

Popkoor Rebound is een koor van ongeveer 65 mensen die met elkaar de passie voor zingen delen. Onder de enthousiaste en bekwame leiding van onze dirigent Bart de Jong is Rebound vanaf de oprichting in 2012 uitgegroeid tot een koor met een mooie klankkleur. We zingen met 6 stemgroepen en alles uit het hoofd en bij een aantal nummers zit een bescheiden choreografie. Ons repertoire bestaat uit nieuwe en oude gouden hits uit de popmuziek, mooie ballads en we zijn ook niet vies van een stevig rocknummer. Rebound is een koor dat met elkaar lief en leed deelt en daardoor zeer hecht is geworden. Kwaliteit en enthousiasme staan bij ons hoog in het vaandel en dat maakt dat Rebound een koor is geworden waarnaar het prettig kijken en luisteren is.

Popkoor Sabroso – Ouderkerk ad IJssel

Popkoor Sabroso zingt o.l.v. Gertjan Essenstam gevarieerde Engelse en Nederlandse popsongs. Het is een enthousiaste, gezellige sociale groep die iedere dinsdag met veel plezier repeteert in De Drie Maenen te Ouderkerk a/d IJssel van 20:00-21:30 uur. Zin om met ons mee te zingen? Je bent altijd van harte welkom!

Popkoor Sugar & Spice – Hoogerheide

Wij zijn ‘Sugar and Spice’, een 40-tallig gemengd popkoor uit Hoogerheide. Met veel enthousiasme zingen wij voornamelijk Engelstalige songs uit de jaren ’60 tot heden, in stijlen die variëren van pop, rock en funk tot R&B. We treden bij tal van gelegenheden op en verzorgen tevens iedere twee jaar een spettende show met een wisselend thema. Het plezier dat we uitstralen werkt enorm aanstekelijk en zorgt steeds weer voor een onvergetelijke beleving!

Popkoor Topaz – Krimpen ad Lek

Popkoor Topaz is een leuk en gezellig gemengd koor. Wij komen uit Krimpen aan de Lek en zijn aangesloten bij het Charles Vermeer Zanginstituut. Wij zingen over het algemeen pop-rock nummers met af en toe een uitstapje naar gospelmuziek. Ons koor bestaat ongeveer uit 45 leden. Wij staan onder leiding van een enthousiaste dirigente, Celina Schrotz, die het altijd weer een feestje vindt om met ons op stap te gaan.

Popkoor Xing-Rotterdam – Rotterdam

Popkoor Xing-Rotterdam is een enthousiast koor bestaande uit 33 leden dat popmuziek op een swingende wijze presenteert. Dit popkoor is een onderdeel van muziekvereniging Euroband Rotterdam. Onder leiding van de deskundige dirigente Ana Mihajlovic, zingen zij bekende popsongs. De songs worden door meerdere stemgroepen ten gehore gebracht, wat een mooi en verrassend effect geeft. Het koor heeft een wisselend repertoire, dat ieder jaar met nieuwe songs wordt aangepast. Met kerst brengen zij een programma met moderne kerstsongs, aangevuld met aan de kersttijd aangepaste nummers uit het eigen repertoire. Op de repetitieavonden wordt serieus geoefend, waarbij plezier in zingen en ontspanning voorop staat. Ook wordt op deze avonden aandacht besteed aan de choreografie, om de zang te ondersteunen voor een mooi plaatje. Popkoor Xing-Rotterdam repeteert iedere donderdag van 20.00 tot 22.15 uur in gebouw “Schalmei” Krabbendijkestraat 520 in Rotterdam-Pendrecht. Iedere eerste donderdag van de maand houden zij een zogenaamde “open” repetitieavond, waarop belangstellenden een kijkje kunnen nemen en de sfeer kunnen proeven bij het koor.

Popkoor Zinder – Zaltbommel

Popkoor Zinder uit Zaltbommel is in 1998 opgericht. Sindsdien is er veel bereikt: het koor staat als een huis en organiseert elke twee tot drie jaar een grote theaterproductie. We zijn nu aan het nagenieten van onze theaterproductie ‘Perrongeluk’ ter ere van ons 25-jarig jubileum, die op 6, 7 en 8 oktober 2023 plaatsvond in de prachtige St. Maartenskerk in Zaltbommel. We zijn een koor met ca. 55 leden uit de Bommelerwaard en omgeving en we hebben vijf stemgroepen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen. We hebben een zeer uitgebreid repertoire. Zo zingen we nummers van o.a. Queen, Abba, Bon Jovi, Boudewijn de Groot, Son Mieux, Elbow, Kensington en zingen we diverse Medleys en verreweg de meeste – prachtige – arrangementen zijn geschreven door onze dirigent Stef Fennis. Onze kracht is de uitstraling en het enthousiasme van onze koorleden! www.popkoorzinder.nl

Pop- rockkoor Sweet Pepper – Papendrecht

Wij, poprockkoor Sweet Pepper zijn gedreven, gezellig en spontaan. Altijd bereid om een fantastisch optreden neer te zetten. Vol overgave en lekker rock gekleed staan we klaar om een spetterend optreden te geven.

Puurzangenzo – Rotterdam

Popkoor PuurZangEnzo plukt liedjes uit alle stromingen van de popmuziek. Nummers die net uit de hitlijsten zijn verdwenen, net zo goed als klassiekers uit de jaren zestig. Maar ook minder bekende liedjes halen het repertoire. Enige voorwaarde is dat Arjen Heijboer ze mooi zesstemmig kan arrangeren. We bouwen al heel lang voorstellingen rond thema’s. Songs worden met behulp van kleding, accessoires, filmbeelden en choreografie tot een verhaal gesmeed. Nu werkt het popkoor aan een jubileumvoorstelling omdat het in 2024 25 jaar bestaat. De invulling blijft nog even geheim, maar het wordt veel meer dan een ‘best of 25 years’. 15, 16 en 17 november is het zover! In theater Islemunda in Rotterdam. Tijdens Rotjekoor krijgt het publiek een voorproefje.

Ridderkerkse Noordzangers – Ridderkerk

RK Koor Intermezzo – Gorinchem

Wij zijn een enthousiast middenkoor uit Gorinchem we proberen het wederom om nu eindelijk mee te doen aan Rotjekoor 2024. We hebben al zelfs een lied geschreven over Rotterdam. Sinds maart hebben we eindelijk weer een dirigent/pianist die vol enthousiasme met ons aan de slag is gegaan. We bestaan op dit moment uit 30 leden en bestaan alweer 32 jaar. We zouden het heel leuk vinden om ons repertoire ten gehore te brengen.

Rotterdam Expat Popkoor – Rotterdam

Rotterdam Expat popkoor bestaat uit leden van verschillende landen en dit koor is de thuis voor hen en gezellige plek. Ook bijna alle zangers hadden muziekervaring.

Rotterdams Operakoor – Rotterdam

Wij hebben twee keer mee mogen doen. Is een geweldige happening. Willen graag ook komend jaar weer van de partij zijn. We zijn nu honderd jaar oud (het koor, niet de leden!) en zijn trots op onze mooie stad Rotterdam!

Rotterdams Smartlappenkoor Mag geen naam hebben – Rotterdam

Ons koor heeft al vaker meegedaan met Rotjekoor en al veel lovende kritieken mogen ontvangen. Wij zijn een levendig, enthousiast koor met veel expressie en een breed repertoire op t gebied van Rotterdamliedjes, levensliederen en Nederlandstalige liedjes. Natuurlijk hopen wij komend jaar weer van de partij te zijn, graag tot dan!

S1Voice – Nieuwerkerk a/d IJssel

Wij zijn een gezellig koor uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Wanneer we compleet zijn vullen we de ruimte met circa 65 stemmen en dat doen we met veel plezier. Als we goed ons best doen en naar de dirigente luisteren klinken we S1voice. Ondanks de grote leeftijdsverschillen zijn we een hechte club waarin lief en leed wordt gedeeld. Onder begeleiding van onze dirigente Celina Schrotz zingen we een breed scala liedjes. Of het een mooi gevoelig liedje is of een lekkere rock knaller , maakt ons niet uit, wij proberen er altijd iets moois van te maken. We hebben al eerder op Rotjekoor mogen zingen en hopen ook komende editie weer onderdeel te zijn van dit leuke festival!

Shantykoor ‘Die Maeze Sanghers’ – Maassluis

Opgericht op 30 maart 1987 door een aantal oud-loodsen. Het koor heeft ruim 60 zangers, een Scheepsorkest. Zij zingen authentieke seasongs en shanty’s. Deze liederen worden gezongen in het Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Zweeds en natuurlijk ook in het Nederlands. “Die Maeze Sanghers” hebben in diverse landen opgetreden. Ook nu hebben ze diverse optredens achter de rug. Zij zingen mede in verzorgingstehuizen en dan meestal in het Nederlands, zodat de bewoners kunnen meezingen en dat ook graag doen!

Showkoor Svitlo – Rotterdam

Svitlo, een showkoor gespecialiseerd in Oekraïense popmuziek. Het koor straalt een high-energy sfeer uit doordat ze voornamelijk moderne popsongs coveren. Het opzwepende repertoire dient als een bron van mentaal welzijn voor de zangers, en biedt hen een ruimte om hun emotionele gezondheid te behouden en zich te koesteren in liefde en positiviteit. Naast het voeden van hun eigen geest, trakteert Svitlo het publiek op topoptredens van Oekraïense popmuziek gezongen in hun moedertaal.

Sound Waves – Brielle

Vierstemmig a capella zingen zonder instrumentale begeleiding, van toffe popsongs, mooie ballads, opzwepende up-tempo’s tot vrolijke musicalnummers, gezongen door 25 enthousiaste vrouwen. Dat is Sound Waves! Deze fijne zanggroep staat onder de bezielende begeleiding van Norman Ebicilio. Wekelijks repeteren wij op woensdagavond van 19.45 tot 22.15 in Brielle. Na afloop van de repetitie wordt er uiteraard vaak genoeg verder gezongen onder het genot van een drankje.

Subesa – Rotterdam

Een gospel koor die 13 jaar bestaat. Bevlogen en gepassioneerd zijn de dames en heren van dit koor. Niet verbonden aan een kerk brengen ze praise overal in het land. In diverse talen wordt de gospel en black roots muziek bezongen. SuBeSa, Succes Bereiken we Samen.

Strijdkoor Ondersteboven – Rotterdam

Al 40 jaar zingt Ondersteboven voor een beter milieu, meer solidariteit, samenleving in de stad, gerechtigheid en tegen oorlog, uitbuiting en onderdrukking. We hebben een internationaal programma met een sterk Rotterdams accent. Wij zijn, net als de inhoud van onze liedjes, vrolijk en serieus. Het gáát bij ons ergens over. Waar sta je voor, waar ben je tegen? Daarover zingen we en dat doen wij met 4 stemgroepen in 10 talen. We zijn enthousiast en kritisch.

The Skyline Sisters – Rotterdam

The Skyline Sisters is hét barbershop vrouwenkoor in de regio Rijnmond onder leiding van Mieneke Klinkert. De barbershop arrangementen zorgen voor spannende akkoorden in het Engelstalige repertoire. Er is veel aandacht voor het vertellen van het verhaal van de song. In 2023 vierde het koor haar 15-jarig bestaan met deelname aan het tv-programma Zing! en een jubileumshow in Theater Hofplein. Voorjaar 2024 staat het koor op het podium in het Spaanse Calpe tijdens een internationaal barbershopfestival. Met nieuw eigentijds repertoire is het koor toekomstbestendig!

The Space Choir – Rotterdam

Vanaf dinsdag 5 maart 2024 heeft dirigent Lucas Vermeer een nieuw concept opgericht: The Space Choir. Dit nieuwe koor zingt groovy pop songs, is reusachtig, verwelkomt iedereen en heeft een hoog queer gehalte. The Space Choir laat de nieuwe generatie zingen door verbindingen te leggen met andere generaties en achtergronden. Caroline Polachek, Harry Styles, Froukje en Jungle, ze komen allemaal aan bod.

Theatergroep Prestige – Den Haag

15 jaar Theaterzanggroep Prestige! Onder leiding van Alejandro Orozco repeteert Theaterzanggroep Prestige wekelijks aan een gevarieerd repertoire van musical, tv en popmuziek. Jaarlijks presenteren zij hun muziek in een spetterende theatershow waarin zowel ensemble- als solostukken worden gebracht. Theaterzanggroep Prestige staat bekend om het ambitieuze niveau en de uitdagende arrangementen, die door onze eigen muzikaal leider worden geschreven. En na de spetterende optredens op Rotjekoor 2022 en 2023 kunnen wij niet wachten er weer een feestje van te maken!

Vocalgroup Pure Music – Oosterhout

Na drie jaar als a capella kerst en Dickenskoor actief te zijn geweest ontstond de wens om het hele jaar rond met elkaar te gaan zingen. Toen hebben we Vocalgroup Pure Music opgericht. We kozen deze naam omdat we graag pure muziek maken, wat voor ons betekent a capella of met akoestische begeleiding. Ons repertoire is breed, van Billy Joel tot Avicii en van Dua Lipa tot de Amazing Stroopwafels. Naast mooie muziek met elkaar maken staat de onderlinge band van de deelnemers hoog bij ons in het vaandel. Pure Music zijn we met elkaar!

Vocal Voices – Rotterdam

Door het koor worden verschillende songs gezongen uit de jaren 60/70 totheden. Denk hierbij aan songs van de Beatles, Maroon 5, Krezip, Melee, Robbie Williams en bijvoorbeeld musical songs uit Hair, Grease en Sister Act waardoor de variatie niet ontbreekt en het voor iedereen elke repetitie weer een muzikale belevenis is in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Iedereen vanaf de leeftijd van 16 jaar kan zich aanmelden. Wekelijks is men welkom om dan gratis één repetitie van het koor mee te maken. We werken niet met notenschrift en doen niet aan een stemtest. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met professionele geluidsbanden welke per stemgroep zijn ingezongen. De arrangementen zijn doorgaans 3 tot 5 stemmig. Elk koorlid maakt zelf een keuze uit 1 partij van de ingezongen stemgroepen. Op deze wijze bereiken we snel een mooi resultaat.

Vocalgroup WE – Rotterdam

Vocalgroup WE is een verrassende en veelzijdig popkoor. Enthousiaste leden, onder leiding van onze (nieuwe) dirigente Kaori. Gevarieerd repertoire bestaande uit popsongs, musicalselecties, Nederlands repertoire. We vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren wat betreft de zang en besteden aandacht aan de choreografie en aankleding van de optredens. In 2023 heeft ons koor ook deelgenomen aan Rotjekoor op een zeer warme dag. We hebben hiervan genoten.

Vocals4All – Capelle ad IJssel

Vocals4all Capelle repeteert met veel plezier elke dinsdagochtend onder de enthousiaste en professionele leiding van dirigent Erik Fortier van 10.00 – 12.00 uur in Wijkcentrum Schollevaar. Het afgelopen jaar zijn ze muzikaal flink gegroeid en is het tijd om te laten horen wat die repetities aan zangkunsten opgeleverd hebben. ‘zingen verbindt, geeft energie en maakt blij”,

Vrij Hart Koor – Rotterdam

Het Vrij Hart koor is een gemengd koor wat is ontstaan uit ouders van de Vrije School Rotterdam West. Zingen bij dit koor betekent harmonie, ontspanning en gezelligheid. Jaap Jan van Toor is onze inspirerende dirigent die het beste uit ons naar boven haalt. Hij maakt prachtige arrangementen zodat het koor alles drie- tot vierstemmig kan zingen. Inmiddels bestaat het repertoire niet alleen uit swingende pop- of jazz songs maar ook gevoelige ballads of spirituele gospel, dit alles in gezongen in verschillende talen.

Vrouwenkoor Mixed Voices – Rotterdam

Vrouwenkoor Mixed Voices is in 1990 opgericht en staat o.l.v Ana Mihajlovic. In de loop der jaren zijn we uitgegroeid tot een zesstemmig gezelschap en zingen met ruim 25 vrouwen een veelzijdig repertoire. We zingen niet alleen in Nederlands en Engels maar o.a ook in de Servische taal, Italiaans of Spaans. En meestal juist de minder bekende nummers. Stijl is divers, ook a capella en meestal gearrangeerd door Ana voor 6 stemmen. Benieuwd? Graag zien we jullie bij RotjeKoor!

WE12Sing – Capelle ad IJssel

We12sing is een koor uit Capelle aan den IJssel, dat elke maandagavond o.l.v. Gertjan Essenstam met veel enthousiasme zingt in de St.Paulus Bekering .Het repertoire is veelzijdig . Van o.a. Aretha Franklin, Adèle en Direct, tot mooie ballads van o.a. Labi Chiffre en Robbie Williams. We zien te zien en horen op festivals, zoals in Alphen aan den Rijn en Rotterdam , verzorgen optredens i.s.m. Rotary en Lions voor goede doelen . Geven concerten met Kerstmis en Pasen in het IJsselland Ziekenhuis en dit geeft behalve plezier ook veel voldoening. Ook hebben we meegedaan aan het t.v. programma “zing”. Niet gewonnen, maar we zijn een geweldige ervaring rijker! Rotje koor zit in ons hart , we kijken er weer naar uit , en zijn van plan er weer een geweldig feestje van te maken.

Westlands Mannenkoor – Naaldwijk

Het Westlands Mannenkoor is een van de grootste mannenkoren van Nederland. Opgericht in 1956 heeft het zijn nationale doorbraak bewerkstelligd door de tv-serie ‘De Glazenstad’, eind jaren zestig. Nog steeds heeft het koor weinig last van een grote terugloop van leden, mede door de goede naam en effectieve ledenwerfactiviteiten. Het repertoire is zeer divers. Van oudsher bekend door de klassieke koorwerken, heeft het koor al enige jaren geleden de koers verlegd naar een interessante mix van klassiek, modern klassiek en licht repertoire, met een knipoog naar bekende en ‘klassieke’ popnummers.

Xing Rocks – Dordrecht

Als je dit inmiddels landelijk bekende Dordtse rockkoor eerder live hebt gezien, weet je wat je kunt verwachten! Dit stevige en edgy rockkoor weet altijd een blijvende indruk achter te laten. Xing Rocks! is weer volledig opgeladen en zorgt met een nieuwe line-up weer voor een geweldige show. We brengen een eerbetoon aan bekende rockartiesten, zowel uit het verleden als het heden. Denk aan muziek van Live, Nickelback, Evanescence, U2, Led Zeppelin en Imagine Dragons.

YMCA popkoor – Scheveningen

Bij het YMCA Popkoor Scheveningen verwelkomen we zangers van alle leeftijden, van jong tot oud. Samen muziek maken verbindt door alle generaties heen. Ons repertoire is doordrenkt met meerstemmig gebrachte liedjes, variërend van eigentijdse pophits tot tijdloze klassiekers. Samen creëren we een unieke klankwereld waarin elke stem telt en bijdraagt aan de magie van het YMCA Popkoor Scheveningen. Bij het YMCA Popkoor Scheveningen beleef je de kracht van meerstemmigheid in al zijn tonen! Ontdek de vreugde van samen zingen en zing gerust met ons mee.

Zanggroep After Eight – Rotterdam

Zanggroep After Eight is een koor waar het plezier in het samen zingen voorop staat en iedereen welkom is! Uiteraard doen we onder de bezielende leiding van onze dirigent Robert ons best om een spetterend optreden te verzorgen met zéér gevarieerde muziek, van klassiek tot pop via volksliedjes, in veel verschillende talen. En ondertussen hebben we ook heel veel plezier. We willen dat graag laten zien!

Zanggroep Korije – Rijen

Zanggroep KoRije is een kleurrijk en enthousiast koor uit het Brabantse Gilze-Rijen. Met veel passie en plezier brengen zij moderne pop- en musicalliedjes. KoRije telt 45 leden, mannen en vrouwen, verdeeld over 5 stemgroepen: Sopranen, Mezzo’s, Alten, Tenoren en Bassen. Het koor zingt meestal Engelstalig, maar soms ook Nederlands repertoire . Naast de 5-stemmige zang wordt er veel aandacht besteed aan de presentatie en de uitstraling op het podium.

Zanggroep LEFF – Oud Beijerland

Natuurlijk is zingen spannend. Zeker als je maar met 11 mensen bent. Niet voor niets heet deze zanggroep Leff. Je niet verstoppen in een groot koor maar een voor een shinen. Dat doen de leden van deze, meerstemmige zanggroep maar al te graag. Op het repertoire staan liedjes waar niet alleen zij maar ook het publiek blij van wordt. Stil staan is geen optie. En meezingen mag!

Zanggroep Melody – Zegge

In oktober 1972 opgericht als jongerenkoor Zegge (JKZ). September 1993 besloot men voortaan verder te gaan als ZANGGROEP MELODY Zanggroep Melody bestaat dus al ruim 50 jaar ! Onze slogan : Wij doen het : Samen samen huilen, samen lachen maar zeker samen genieten. In de wijde omgeving staan zij bekend om hun vrolijke liederen met toepasselijke teksten die zij bij diverse activiteiten ten gehore brengen. Het enthousiasme dat deze groep uitstraalt nodigt U vanzelf uit tot meezingen. Zanggroep Melody zingt 2-3 stemmig in meerdere talen Ons repertoire is heel veelzijdig ; denk hierbij aan de jaren 60,70,80 tot en met de hedendaagse pop- rock muziek.

Zanggroep Cantando – Barendrecht

Zangvereniging Cantando is officieel van start gegaan op 1 februari 1997. Ons zangrepertoire bestaat behalve uit klassieke stukken ook uit musicals, pop muziek en moderne muziek. Na een drukke dag is zingen een ontspannende bezigheid. In principe kan iedereen zingen. Om de stem verder te ontwikkelen starten wij de repetities met inleidende zang- en ademhaling-oefeningen. Dat komt ook nog eens goed van pas in het dagelijkse leven. Cantando heeft nu zo’n 43 leden. Nieuwe leden, van welke stemsoort ook, zijn van harte welkom. Ons koor kent geen speciale toelatingseisen en musiceert in een plezierige en ontspannen sfeer.

Zinge!-Teens – Hendrik Ido Ambacht

De Zinge!-Teens is de ‘oudste’ vocalgroep van, het uit 5 groepen en in totaal 125 leden bestaande, jeugdpopkoor Zinge! Deze groep wordt gevormd door 24 dames en 6 heren tussen de 15 en 24 jaar. De groep won in hun korte bestaan al diverse prijzen waaronder de laatste editie van de jeugdcategorie van het Balk Topfestival. Ze kunnen ontroeren, maar weten ook altijd een feestje te bouwen.

Zinge!-Youngsters – Hendrik Ido Ambacht

De Zinge!-Youngsters zijn 1 van de 5 groepen van het 125 Zingers! sterke Jeugdpopkoor Zinge! uit Hendrik-Ido-Ambacht. Deze groep telt 25 jongens en meiden van 12-14 jaar en zingt het liefst nummers die nu in de top40 staan. Tijdens optredens wordt deze groep regelmatig aangevuld met de oudste Zingers! uit de Zinge!-Juniors, de opleidingszanggroep van Zinge!. Zij repeteren in een kleinere samenstelling zodat er nog meer individuele aandacht gegeven kan worden. De groep repeteert onder leiding van zangcoach Marlous Luiten en met hun meerstemmige power zingen ze al regelmatig een zaal ondersteboven.