Voorlopig smoelenboek 2021

4Tune Entertainment – Eindhoven
Dirigent: Dan Loredan

Wij zijn 4Tune Entertainment, een enthousiaste zanggeroep uit Eindhoven met meer dan 50 leden. ‘Gezelligheid en Ambitie’ is wat ons drijft: vandaar dat we die beide met een hoofdletter schrijven. Dan Loredan is onze muzikaal leider. Hij maakt prachtige meerstemmige arrangementen, die we met ons eigen combo uitvoeren. In de loop van de jaren hebben we een breed repertoire van jazz, pop, gospel zowel Nederlands- als Engelstalig opgebouwd.

AFTER EIGHT – Rotterdam
Dirigent: Robert Verheul

After Eight is een open-minded vierstemmig koor, waarin je je snel thuis voelt. De leden hebben in ieder geval één ding gemeen: ze ontdekten de lol van het met elkaar zingen. Het repertoire varieert van oude muziek tot moderne songs, van klassiek tot rock, van Engels, Frans en Duits tot Afrikaans en Bulgaars.

BELLA CANTARA
Rotterdam
Dirigent: Elly Bezemer

Een dames koor met een gevarieerd repertoire, van Faure tot Frank Sinatra,van Schubert tot Cohen. Onze dirigente maakt eigen arrangementen zodat we alles drie- tot vierstemmig kunnen zingen.

BARBERSHOPKOOR THE SKYLINE SISTERS
Rotterdam

Dirigent: Mieneke Klinkert
The Skyline Sisters zingen vierstemmig en a capella. Ons repertoire bestaat uit zwingende songs én gevoelige ballads. Deze brengen wij met overtuiging expressie, waarmee we willen bereiken dat een optreden van ons zowel leuks is om naar te luisteren als naar te kijken. De 54 Sisters staan onder leiding van Mieneke Klinkert en behoren binnen ons genre tot de beste van Nederland en de top 10 van Europa. 

BLACKGOSPEL EXPERIENCE
Den Haag, Rotterdam, Nunspeet,
Dirigent: Clifton Grep

BlackGospel Experience (BGE) zet zich in voor enerverende, swingende blackgospel ervaringen in Nederland, en geeft koorzangers de unieke mogelijkheid om authentieke black american gospel te ervaren. Een professionele blackgospelformatie met dienstverlening aan koorzangers, en we staan op podia altijd met professionele artiesten, solisten, en keuze muzikanten, DJ Beatbox-looper, etc.

BOMBARY jeugd – Poortugaal
Dirigente: Jolanda Kleingeld

Het jeugdkoor van Bombary bestaat uit 15 leden, in de leeftijdscategorie 15-22 jaar.Het koor wordt al jaren geleid door onze dirigent Yolanda Kleingeld.Het geluid en zang wat deze meiden met elkaar presteren is uniek. En jeugdkoor dat veel enthousiasme kan tonen en die je ook met bepaalde nummers kippenvel kan laten geven.

BOMBARY volwassenen
Poortugaal
Dirigent: Kilian Elbers
Bombary is een gemengd popkoor van ongeveer 57 leden, die je ieder jaar verrast met nieuwe nummers en enthousiaste uitvoering.Het koor wordt geleid door een zeer inspirerende, jonge dirigent, die het beste uit ons haalt.Het koor wordt geleid door een zeer inspirerende, jonge dirigent, die het beste uit ons haalt.

CANTA POPKOOR
Ouderkerk ad IJssel
Dirigente: Linda Caminita

Wij zijn een leuke, enthousiaste groep meiden uit Ouderkerk aan den IJssel. We grijpen elke gelegenheid aan om
met publiek en elkaar een feestje te bouwen.Bovendien zijn we enorm fanatiek.

CANTIAMO – Krimpen ad IJssel
Dirigent: Nicky Brouwers

Het koor bestaat uit geschoolde en ongeschoolde zangers en zangeressen. Hoofdzakelijk religieus repertoire met klassieke werken van bijvoorbeeld Mozart, Händel. Tchaikovsky en Duruflé, maar ook uit profane en modernere composities van o.a. Lauridsen, Phillips, Elton John en Bernstein

CHERVONI KORALI – Rijswijk
Dirigent: Nataliya Malhanova- van Loo

Ons amateur ensemble is vrij uniek omdat het uit de eerste generatie Oekraïense emigranten bestaat. Wij zingen onder meer spirituals, authentieke en traditionele liederen. Onze missie is Oekraïense cultuur te vertegenwoordigen en te promoten. Verenigd door de liefde voor muziek, zijn we net een familie. Graag willen we een wildcard winnen om onze klank van de muziek te laten horen!

CHOSEN GOSPEL CHOIR – Vlaardingen
Dirigent: Vladimir Pairel

Chosen Gospel Choir is een dynamisch black gospel koor onder de bezielende leiding van Vladimir Pairel! Wij maken van ieder optreden een feestje!

COULEURS VOCALES
Rotterdam
Dirigent: Dirk Bouillon

Couleurs Vocales is een enthousiast koor met een veelzijdig repertoire. Ons repertoire bestaat uit 5-stemmige arrangementen die speciaal voor dit koor zijn gemaakt. Wij zingen in diverse talen en stijlen – van Zoeloe liefdesliedjes, Venuzulaanse volkliedjes tot Songfestivalknallers.

DAMESKOOR CHAPEAU
Rotterdam
Dirigente: Annemarie van de Wijk

Dameskoor Chapeau is een enthousiaste groep vrouwen, die wekelijks bij elkaar komt om lekker samen te zingen. Wij zingen popliedjes met soms een jazzy ondertoon begeleidt door de piano..

DE GEBEKTE WIJFIES – Gouda
Dirigent: Marijke Roos

Wij zijn het gezelligste Koor uit Gouda en zingen alleen nederlands talig.Wij treden veel op in zorginstellingen in en omgeving Gouda. En wij maken er altijd een feestje van

DE PAREL VOCAL GROUP – Fijnaart
Dirigent: Jack Vermeulen

Sinds begin 2018 is De Parel Vocal Group als koor actief binnen de regio West-Brabant. Een vierstemmig koor bestaande uit een groep enthousiaste zangers. Onder leiding van dirigent Jack Vermeulen en met muzikale begeleiding van pianist Patrick Goverde zet het koor een eigen stijl en geluid neer. Het repertoire bestaat voornamelijk uit popmuziek en ballads, afgewisseld met gospelnummers. De Parel Vocal Group wordt gesponsord door sport- en zalencentrum De Parel in Fijnaart. Naast het zingen van het eigen repertoire en het verzorgen van optredens doet het koor soms ook mee aan projecten waarbij wordt samengewerkt met andere koren en muzikanten uit de regio.

DE WALZANGERS – Rotterdam
Dirigent: Han Sijm

Het gezelligste koor van Rotterdam.

DIFFERENT KOEK
Ridderkerk
Dirigent: Marcel Bleeker

“Hear and look, This is Different Koek” Different Koek is een vocal group uit de omgeving Ridderkerk en Dordrecht. Plezier in samen zingen, kwaliteit en nieuwe uitdagingen staan bij deze groep voorop. Alles is mogelijk. Maar met de nadruk op moderne muziek in een vlot jasje samen met een gezellige groep enthousiastelingen.

FRIENDS IN TIME – Nieuw Vennep
Dirigente: Anne-Julie Frisholm

Wij zijn geen grote groep, 8 vrouwen die gezamenlijk zingen zal ongetwijfeld minder publiek trekken dan een groot koor van 50 man midden in het centrum.Dat maakt het voor ons niet minder bijzonder, elk optreden is uniek en wij proberen elke toeschouwer die naar ons komt kijken een gezellig moment te geven.

GEMENGD KOOR CHAPEAU – Rotterdam
Dirigent: Eric van Dalum

Gemeng koor Chapeau is een enthousiast Rotterdams koor. Omdat onze roets in de Daniel den Hoed kliniek liggen, zingen wij altijd voor het goede oncologische doel. Dit jaar is dat Suppoort Casper.

GEMENGD KOOR SPIJKENISSE – Spijkenisse
Dirigent: Ardjoena Soerjadi

Gemengd Koor Spijkenisse bestaat sinds 1978 en is nog steeds een enthousiast koor, in leeftijd variërend van 30-83 jaar! Zingen verbindt en leeftijd maakt dan niet uit. Ons repertoire gaat van Bach tot Beatles en verder. Ongeveer 15 jaar geleden werd Ardjoena Soerjadi onze inspirerende dirigent, die ons met humor en vakmanschap en muzikaliteit door de lastigste partituren heen loodst. We verheugen ons om in 2020 mee te doen met Rotjekoor.

GEZELLIGHEIDSKOOR ELEMENTAIR
Hekelingen-Nissewaard
Dirigent: M. Boogaard
Wij zijn een gezellig en spontaan koor wat een gevarieerd repertoire zingt ,van meezing tot wat serieuzer, van toen en nu.

GEZELLIGHEIDSKOOR ‘HAPPY DAYS’ – Spijkenisse
Dirigent: Arnold van der Heijden

Wij zingen liedjes uit de 60e en 70e jaren, Nederlands maar ook Engels, en Zelfs een enkele Duitse en Italiaanse Song. Sinds een tijdje hebben we een nieuwe dirigent, omdat onze vorige Dirigente helaas wegens haar werk naar Limburg moest. Maar we zingen nog steeds met plezier en willen dat graag houden. Ze zeggen als je zingt dan word je gemiddeld 3 jaar ouder.

GOED GESTEMD
Rotterdam

Dirigent: Jellien Huigen
9 mannen en vrouwen, 4-stemmig (soms meer), die zich onderscheiden door songkeuze: van pop tot doo-wop (vocal rythm and blues); soms jazz, soms musical. Van hedendaags tot ‘fifties’; alles a capella gezongen. Performance speelt een belangrijk onderdeel.

GOSPELKOOR “THE NEW LIFE SINGERS”
Dirigent: Robert H. Vorwald

Wij zijn een interkerkelijk gospelkoor dat is opgericht in 1985 en bestaat naast dirigent Robert H. Vorwald en pianist Rob van den Berg uit 25 tot 30 enthousiaste leden die uit de wijde omgeving van Schiedam komen. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige gospels die we zingen met uitsluitend pianobegeleiding. We treden gemiddeld 10 keer per jaar op in kerkdiensten, concerten en op festivals.

HAARLEMS KINDERKOOR – Haarlem
Dirigent: Maartje Keijzer

Het Haarlems Kinderkoor is voor kinderen vanaf 4 jaar die graag zingen en graag beter willen leren zingen. We hebben meerdere koren zodat we recht doen aan de verschillen en de mogelijkheden van de leeftijden. Er is een kleuterkoor (4 tot 6), twee kinderkoren (6 tot 9), een jeugdkoor (9 tot 11) en een selectiekoor (11+). Het repertoire is vrolijk, hedendaags, Nederlands of anderstalig en een of meerstemmig. Bij het Haarlems Kinderkoor gaat plezier in zingen samen met het ontwikkelen van de stem door stemvorming, oefening en stemexpressie.

INTERECESSION – Rotterdam
Dirigent: Bernard Hoving

Intercession bestaat uit een groep van ongeveer 40 enthousiaste mensen. Door middel van zingen heeft het koor zich tot doel gesteld Gods woord uit te dragen.Het repertoire varieert van soul/ballads tot up-tempo/Black-gospel. Het koor zingt hiernaast enkele klassieke koorwerken en diverse liederen in verschillende talen. Hoewel de nadruk ligt op gospel, is het repertoire tamelijk breed.

JEUGDTHEATER HOFPLEIN – Rotterdam
Club van de lelijke kinderen

JONGERENKOOR ‘TWENTY SOMETHING’ – Krimpen ad IJssel
Dirigent: Mirjam IJsseldijk

Twentysomething is een gemengd jongerenkoor in Krimpen met ruim 20 zangers van rond de 20 jaar met een veelzijdig repertoire van wereldmuziek, pop en klassieke muziek. We hebben een goede mix van mannen- en vrouwenstemmen en zingen meerstemmige a capella arrangementen, soms begeleid op piano en percussie.

KINDERPOPKOOR ‘VICTORY’ – Obdam
Dirigent: Sandra Klaver

Ons koor bestaat uit 24 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Het koor bestaat nog maar net, vanaf september, maar is ontstaan uit het kinderkoor van de kerk. De ervaring is er dus al. Wij zingen Nederlands en Engelstalige popliedjes, veelal goedgekeurd door de kinderen zelf. Zij moeten het tenslotte met plezier zingen. Ook zijn er een aantal liedjes met solisten. Dat maakt het zingen wel spannend, maar vooral erg leuk. Kortom, een gezellig koor met superleuke kinderen.

KIOSO KYUWENDA
Oud Beijerland
Dirigent: Boaventura Caetuno Gouvela

‘Kioso Kyuwenda’ is een koor dat zingt in het Afrikaans.Laat u vooral niet misleiden door ons Nederlands uiterlijk, want voor ons staat Boaventura Gouveia (Bobby). Hij leert ons de klank de traditionele Afrikaanse liedjes, liedjes van alledag immers de Afrikanen bezingen hun leven. Of dat nu gaat over een boer die op zoek is naar een verdwaald kalf of over de vrijheid, die in de geschiedenis van Afrika zo belangrijk is, alles heeft een eigen klank en ritme.Bij een optreden proberen wij u het Afrikaanse gevoel met ons te laten beleven.

KLEINKOOR CRESCENDO – Puttershoek
Dirigent: Cees van der Maas

In 2004 is het kleinkoor Crescendo opgericht met leden vanuit het grote koor Crescendo. Het kleinkoor zingt een gevarieerd repertoire met
pianobegeleiding, maar ook a capella. De muziek die gezongen wordt is licht en modern. De kwaliteit wordt gewaarborgd door een zeer fanatieke en professionele dirigent Cees van der Maas.

KONINKLIJKE ZANGVERENIGING ‘BREDA’S MANNENKOOR’ – Breda
Dirigent: Hans de Wit

Wij zijn wellicht het enige koor wat de term KONINKLIJK mag dragen . Wij bestaan dit jaar 155 jaar. Wij zingen nationaal maar ook internationaal

KOOR ‘DE WATERLANDERS’ – Kwintsheul
Dirigent: Tessa Maalcke

Wij zijn een koor met veel enthousiaste leden en niet te vergeten onze muzikanten. Ook treden we regelmatig op ook voor ouderen maar de jongere mensen zeker niet vergeten. Tijdens onze optreden wordt er geklapt, meegezongen en hebben de aanwezigen het prima naar hun zin. Wij uiteraard ook.

KOOR NIEUWZUID – Rotterdam
Dirigent: Gerard Wigmans

Wij zijn een gezelligheidskoor dat bestaat uit vrijwilligers . Wij zingen veel voor bejaarde mensen en dat geeft veel voldoening, daar doen we het voor. Wij zingen alleen maar Nederlandstalige muziek bijv. Djagno Wagner, Renee Schuurman, Frans Bauer e.v.a. Ons koor bestaat uit 54 Personen

KOOR OUDE HOLLANDSE NIEUWE – Den Haag
Dirigent: Loes Hartman

Wij zijn echt een gezelligheids -meezingkoor. Liefde en plezier in het zingen is voor ons nummer een, en proberen zeker ons publiek ook te motiveren om met ons mee te zingen.Wij zingen oude en ook nieuwe liedjes van o.a Andre Hazes, Rob de Nijs Marianne Weber, Gerard Joling, Jan Smit.

KOOR4FUN – Naaldwijk
Dirigent: Judith Sepulchre

Koor 4Fun is een gemengd koor met rond de 90 leden. We bestaan inmiddels al 6 jaar. Optreden doen we graag en zo vaak mogelijk zowel in de omgeving als ook verder in het land en als het even kan ook in het buitenland. Koor4Fun heeft een heel afwisselend en verrassend repertoire, waarbij plezier in het zingen heel belangrijk is! En dat is te merken tijdens onze optredens: elk optreden is een feestje!Ons repertoire bestaat uit populaire Engels- en Nederlandstalige liedjes

KRIJSENDE KRENGEN – Rotterdam
Dirigent: Margriet van Gelder

Wij zijn een dames koor van 60 + we kleden ons allemaal in een tijgerprint. Onze stelregel is:Met een lied en een neut-geen behoefte aan een therapeut.

KUZOLA – Velsen Noord
Dirigent: Mevr. Toiny Tune

Kuzola is een vrouwenkoor dat Afrikaanse liedjes in de oorspronkelijke taal ten gehore brengt. E.e.a. wordt met ritmes, dans en passie in een wervelende voorstelling neerzet.

LEFF
Oud Beijerland

De naam zegt het al! Leff is een zanggroep met durf. Met maar 10 leden geven ze zich helemaal en durven ze zich te laten zien met liedjes die men wel kent maar die niet mainstream zijn. Een enthousiaste groep met liefde voor zingen! En dat doen ze graag in Rotterdam!

MAASSTEDELIJK MEISJESKOOR – Rotterdam
Dirigent: Anneke van Es

De zangers in het Maasstedelijk Meisjeskoor (8-20 jaar) zijn van alle markten thuis. Ze studeren klassiek repertoire, waaronder bekende werken als Pergolesi’s Stabat Mater, Ceremony of Carols van Britten en vele andere mooie koorwerken. Door middel van uitvoeringen van kinderopera’s zoals “De Notenkraker”, “De Toverfluit” en “Hans en Grietje” (gebaseerd op originele werken) brengen de Maasstedelijke kinderkoren andere kinderen en hun ouders in aanraking met klassieke muziek. Jaarlijks gaan de meisjes op concertreis naar Duitsland.

MAINPORT BARBERSHOP SINGERS
Rotterdam

Dirigente: Jurate Haasdijk
Mainport Barbershop Singers (MBS) is een close harmony mannenkoor uit Rotterdam dat zingt in de specifieke Barbershop stijl. Het koor is sinds de oprichting in 1992 het enige in zijn soort in Zuid Holland. MBS is met ca. 50 leden één van Nederlands grootste barbershopkoren en behoort tot de top 3 van barbershoppend Nederland.

MAMA STRAIN – Barendrecht
Dirigent: Annemiek Hammer

Mama Strain zingt Medleys van een Artist, Stijl, Film zoals, Motown, Classic Rock, Disco, Amy Winehouse, The Wiz etc. Deze Medleys zijn allen gearrangeerd door Annemiek Hammer/Zangcoach-Arrangeur-Pianobegeleiding.

METALLIKOOR
Drunen
Dirigent: Franki Münninghoff

Met krachtige, luide en ‘in yer face’ muziek is Metallikoor de perfect plaats voor rockers om hun longen uit hun lijf te zingen. Geen shownummers, geen klassieke aria’s, geen zeemansliederen, gewoon lekkere rock en metal nummers gaan het publiek gek maken. Ons motto is ‘If it’s too loud, then you are too old’. Draai het volume maar open!

METS – Capelle ad IJssel
Dirigent: Stefanie Kos

In juni 2018 zijn wij onder de enthousiaste leiding van Stephanie begonnen met vocal group METS. Van musical tot rap, van klassiek en jazz tot pop. Door middel van enthousiasme en uitstraling willen we onze muziek uitdragen. Plezier staat voorop, maar met behoud van kwaliteit. Voor haar opleiding Vocal Leadership daagt Stephanie ons wekelijks uit met de meest uiteenlopende werkvormen en stemtechnieken. We ontdekken zo iedere keer weer wat nieuws en passen dat toe in onze nummers.

MIXED VOICES
Rotterdam
Dirigent: Ana Mihajlovic

Mixed Voices is een 30-vrouw sterk koor plus een heer die ons begeleidt, dat opvalt door haar diversiteit. Divers in repertoire: van film naar folklorelied en van luisterlied naar musical tot cabaretnummer. Ook zingen wij in Nederlands, Engels maar ook een Afrikaans of Servisch lied. Vandaar ook de naam, wij zingen in 6 stemgroepen de arrangementen van onze eigen dirigente, Ana Mihajlovic. Altijd boeiend en altijd blij om ons te laten horen.

MULTICULTIKOOR ROTTERDAM NOORD
Rotterdam
Dirigent: Roland Hangelbroek

Het MultiCultiKoor Rotterdam Noord brengt wereldmuziek uit verschillende landen en in verschillende talen. Muziek uit onder andere Suriname, Afrika, Spanje, Schotland, Engeland, Rusland, Griekenland maakt deel uit van ons repertoire. We zingen 3- en 4- stemmig en hebben ongeveer 40 leden. Ons koor kan je omschrijven als een sfeervol koor met een serieus randje.

MUSICAL- EN POPKOOR DELFT – Delft
Dirigent: Félice van der Sande

Musical- en Popkoor Delft is een enthousiast en energiek amateurkoor bestaande uit zo’n zestig mannen en vrouwen van diverse pluimage en variërend in leeftijd tussen pakweg 25 en 55 jaar. Van statisch koor in de beginjaren groeiden we uit tot het koor van nu, waarbij het zingen wordt ondersteund door beweging, dans en enig theater. Onder de bezielende en creatieve leiding van muzikale duizendpoot Félice van der Sande (dirigent en arrangeur) studeert het koor jaarlijks uitdagende gearrangeerde musical- en op/rocksongs in, vaak vier- en meestal zelfs zesstemmig. Originaliteit en authenticiteit van het koor staan hierbij voorop!

MUSICALKOOR HAPPY TOGETHER – Spijkenisse
Dirigent: Judith Ellis

Wij zijn een enthousiast koor uit Spijkenisse, opgericht in 2005 dat zich voornamelijk richt op film en musical muziek. 10-10-2020 bestaat het koor 15 jaar en we gaan dat vieren met een jubileumconcert in de Stoep in Spijkenisse.

MY GENERATION – Hoofddorp & Haarlem
Dirigent: Boris Kothuis

My Generation is een senioren Rockkoor uit de Haarlemmermeer en Amstelveen. Het zijn allemaal ouderen die niets met bingo of geraniums hebben. Ze hebben de stoute schoenen aangetrokken en gaan uit hun dak op het podium. Oude mensen saai? Integendeel!

OME KO’OR – Wijk bij Duurstede
Wij zijn een vrouwenkoor wat nu 5 jaar bestaat. Het idee is ontstaan aan de bar in ons favoriete cafe Ome Ko (vandaar onze naam)waar wij regelmatig onder het genot van een drankje het hoogste lied zongen. Wij treden een paar keer per jaar op en dan hebben we altijd positieve reacties. Wij zijn een leuk en enthousiaste groep van vrouwen met zeker wat rock stoerheid

ONDERSTEBOVEN
Rotterdam
Dirigente: Dubravka Guyt

Wij zijn een behoorlijk uniek, maatschappijkritisch koor, zonder politieke binding. Wij zingen oude en nieuwe strijdliederen uit binnen- en buitenland in diverse talen. We zingen over ongelijkheid, solidariteit en milieu. We zingen ook over de Rotterdamse werkstad. Soms zijn we serieus, maar er wordt ook veel gelachen. Plezier in het zingen staat voorop.

OPERETTEKOOR IRENE
Rotterdam
Dirgente: Marieke Dekker

Operette is de voorloper van de populaire musical. Melodiën die nooit vervelen, een verhaal dat goed afloopt, feel good ten top! Wie van André Rieu houdt, houdt beslist van operettemuziek.

PAPAYA!
Rotterdam
Dirigent: Harm Jan Schenkel

Papaya staat voor fris, fruitig en exotisch. Het koor bestaat momenteel uit zeven zangeressen en vier zangers. Alle muziek dat Papaya zingt wordt speciaal voor hen door (jazz)componist Harm Jan Schenkel gecomponeerd of gearrangeerd. Het repertoire is dan ook zeer gevarieerd: van klassiek tot jazz, van gospel tot pop en van Tibetaans tot geïmproviseerd. Papaya zingt veel a capella (vaak 6-stemmig) en zoekt graag de interactie met het publiek.

PINK NOISE – Antwerpen
Dirigent: Arto Van Bauwel

Pink Noise is het enthousiaste koor van de Antwerpse holebi-vereniging Active Company. De eerste voorzichtige noten klonken in de zomer van 1999 in een schemerig parochiezaaltje. Onder leiding van Arto Van Bauwel groeide het aantal leden en had het koor zijn eerste prille successen. In 2005 nam Sabine Uytterhoeven het dirigeerstokje van Arto over. Ook zij zorgde voor vele hoogtepunten en breidde het repertoire verder uit. Eind 2012 kwam Arto weer terug als dirigent. Pink Noise is zowel qua bezetting als repertoirekeuze een veelzijdig, breeddenkend en kosmopolitisch koor. Op de pupiters staan partituren van de renaissance tot bewerkingen van populaire nummers. Zowel klassieke werken, Barbershop als close harmonie zitten het koor als gegoten. De meeste koorleden hebben geen muzikale opleiding maar worden gedreven door hun enthousiasme en de groepsdynamiek. Pink Noise staat open voor LGBTQ-mensen en al hun vrienden en sympathisanten.

POCKET ROCK!T
Drunen
Dirigent: Franki Münninghoff

Pocket Rock!t uit Drunen is een rockkoor bestaande uit 26 dames en opgericht in september 2011. Pocket Rock!t noemt zichzelf “The little choir with a big heart” (het kleine koor met het grote hart) omdat ondersteuning van goede doelen met gratis optredens een belangrijk onderdeel van hun werkwijze is. Met een moderne repertoire van P!nk, Coldplay en James Bay tot Imagine Dragons, Gossip en The Rag ´n´Bone Man, zijn de dames in staat een divers en dynamisch geluid te laten horen.

POLITIEVROUWENKOOR SIRENEN – Den Haag
Dirigent: Astrid de Koning

Politie Vrouwenkoor Sirenen, een dameskoor dat is opgericht in 2001 en waarvan de leden op een of andere wijze verbonden zijn met de Nationale Politie, eenheid Den Haag. Een enthousiaste groep van 24 vrouwen, die veel plezier hebben in het zingen. Sirenen beschikt over een grote variatie muziekstukken: van musical tot religieus, van pop tot klassiek: dat maakt koorzang uitdagend en biedt ieder wat wils !

POP4SHORE – Katwijk
Dirigent: Vladimir Pairel

Pop4Shore! is een pop- en rockkoor waar de energie vanaf spat. Of we nou op een podium met alle toeters en bellen staan of in een heel bescheiden setting; wij zorgen ervoor dat ons optreden indruk maakt. Op festivals en feesten zingen wij meestal pop- en rockrepertoire. En voor optredens met een meer ingetogen karakter hebben wij dan weer andere nummers die hier goed bij passen. We laten een compleet concept zien van zang, choreografie en backgroundvideo’s. Tijdens onze optredens zie je absoluut geen suffig koortje. En onze grotere shows zijn altijd voorzien van vette achtergrondvideos en choreografieën. Bovendien is onze dirigent Vladimir Pairel een meester in entertainen. Als hij begint, gaat het publiek los. Hij is ook echt onderdeel van onze show.

POP- EN ROCKKOOR 7TH STREET – Rotterdam
Dirigent: Peter Kahn

7th Street Pop & Rockkoor, een koor van echte mensen uit Rotterdam en omgeving die met hun rock en popsongs mensen in vervoering kunnen brengen. Niet alleen met stoere nummers, maar ook met een mooie ballad.Stoer, dat hoort natuurlijk bij Rotterdam en dat zijn wij ook !

POPFORMATIE SOMETHING ELSE – Ridderkerk
Na de “gerse” optredens tijdens de eerste editie, staat Popformatie Something Else te popelen om zich te presenteren op de tweede editie van Rotjekoor! Dit jaar wordt er weer een gevarieerd optreden neergezet, met eigen arrangementen van bekende popnummers. In ons 6-jarig bestaan zijn wij flink gegroeid. Zowel in ledenaantal en zeker ook in kwaliteit

POPKOOR-4YOU
Rotterdam
Dirigent: Fred de Vries

Rotterdams Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor, met een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek. Bij een optreden gaat het niet alleen om zingen, wij willen het publiek bereiken, enthousiasmeren, mee laten zingen en dansen en vooral ‘raken’. Een verhaal vertellen dat soms vrolijk en vertederend is, maar ook verdrietig en emotioneel. Kortom, wat we allen meemaken in het dagelijks leven.

POPKOOR AKKOORD – Roosendaal
Dirigent: Annalisa Schmad

Popkoor Akkoord is nèt even anders. Akkoord is niet zomaar gewoon een koor, Akkoord is buitengewoon! We zingen gedurfd repertoire dat jong en oud aanspreekt. We gebruiken mooie arrangementen gemaakt door bekende arrangeurs. Het merendeel van het repertoire is Engelstalig en vier- tot zesstemmig. In de afgelopen 25 jaar is Akkoord gegroeid naar een koor met lef, uitstraling en kwaliteit. Met humor en strakke hand tilt Annalisa Schmad als artistiek leider het koor nog steeds naar een hoger plan. Met het sprankelende pianospel van Polle Dujardin zijn alle repetities en optredens een waar feestje.

POPKOOR AM@ZING – Leidschendam
Dirigent: Gertjan Essenstam

opkoor Am@zing! maakt onderdeel uit van het CVZI zanginstituut uit Capelle aan de IJssel. Wij hebben in ons repertoire songs van o.a. Mêlèe, Lady Gaga, Snow Patrol, Queen en Abba. Oefenen doen we aan de hand van een geluidsband, met maximaal 6 stemmige arrangementen. Wekelijks repeteren we onze nummers en met eenvoudige choreografie maken we er gezamenlijk een swingend geheel van. Optreden doen we veelal op festivals, maar we hebben ook leuke optredens gehad o.a. tijdens de opening van het plaatselijke zwembad.

POPKOOR BES’TOF – Wageningen
Dirigent: Ton Willemsen

Popkoor Bes’tof is een koor uit Wateringen met zo’n 30 zangers en zangeressen die begeleid worden door een eigen 4 koppige live band.Bes’tof is een begrip in regio Westland. Maar eenmaal gezien en gehoord blijkt dat wij een meer dan welkome gast zijn op menig festival in het land!Recensies zeggen dat Bes’tof bruisend, inspirerend enthousiast sfeervol en zeer verassend is. Een gedreven koor dat gaat voor kwaliteit met oog voor interactie met het publiek! Dat blijkt ook steeds weer tijdens onze avondvullende shows die om de 2 jaar in een uitverkocht theater gegeven worden!

POPKOOR BSUR – Breda
Dirigent: Steven van Gool

Popkoor BSUR Breda, is een enthousiast gemengd koor met zo’n 50 leden, dat een zeer uiteenlopend, afwisselend en herkenbaar repertoire heeft en dat zich beperkt tot pop en rockmuziek. We bieden het publiek zeer herkenbare hits van nu en vroeger, samen met onze live band!

POPKOOR B-VOCALS – Bavel
Dirigent: Michiel Geerts

De zangers en zangeressen van Popkoor B-vocals werken keihard aan nieuw repertoire en kwaliteit, maar ook aan presentatie! Wij willen met veel plezier de kans grijpen om dit aan Rotterdam te laten zien en horen in deze bijzondere week voorafgaand aan en Eurovisie Songfestival. Onder leiding van onze enthousiaste dirigent Michiel Geerts brengen wij Nederlandse, Engelse en anderstalige popmuziek.

POPKOOR DE DECIBELLES – Lekkerkerk
Dirigent: Stefanie Meier
Popkoor de Decibelles maakt er altijd een feest van op het podium! Heerlijke pop- en soulhits, maar ook prachtige ballads, worden met passie driestemmig ten gehore gebracht. Met een koor vol vrouwen is het altijd gezellig, maar er wordt óók hard gewerkt om de arrangementen van dirigente Stefanie Meijer tot een mooi geheel te laten klinken. De Decibelles is pop met een hoop vrouwenpower!

Popkoor De Lansingers – Lansingerland
Dirigent: Gertjan Essenstam

Voor iedereen die plezier heeft in zingen. Met een breed repertoire van Supertramp tot Alexis Jordan. Onder de enthousiaste leiding van Gertjan Essenstam oefenen we wekelijks in de Cultuurfabriek in Berschenhoek. Popkoor de Lansingers is onderdeel van het gerenommeerde Charles Vermeer Zanginstituut.

POPKOOR EIGENWIJS – Terneuzen
Dirigent: Christine Vermaes

Een enthousiast koor met ongeveer 50 zingende en swingende leden. Met natuurlijk onze eigen band. “Bende 2.0”. Een mix van oude en nieuwe popsongs. Het repertoire wordt voortdurend uitgebreid.

POPKOOR EXPRESSION – Lelystad
Dirigent Chantal Kleijheeg

opkoor Expression is bijna 13 jaar geleden opgericht en bestaat uit ruim 50 dames en heren. We zingen zowel ballads als uptempo nummers van Kensington tot Armin van Buuren, van Metallica tot Aretha Franklin. Voor ons staat het plezier in zingen voorop en dat proberen we ook op het publiek over te brengen. Door slim gebruik te maken van een goede choreo, diverse opstellingen en changementen proberen we het publiek te verrassen. We treden graag op voor publiek omdat we het heerlijk vinden ons enthousiasme te delen met het publiek. Volgens de leden is zingen in Popkoor Expression een verslaving waar je niet van wil afkicken. Het is meer dan alleen een koor, het is een vriendenploeg in voor- en tegenspoed.

POPKOOR GOED GESTEMD – Voorhout
Dirigent: Leendert-Jan Veldhuyzen

Popkoor Goed gestemd is het mooiste koor uit het hartje van de Bollenstreek. We stralen energie, hebben een prachtig repertoire en we blinken uit met onze geweldige band.

POPKOOR HEART AND SOUL – Leiderdorp
Dirigent: Stuart Sides

Popkoor Heart & Soul is het leukste koor van Leiderdorp en omgeving. Wij hebben 45 enthousiaste leden; alten, bassen, sopranen en tenoren, allen dames. Ons repertoire bestaat uit kernstukken uit de pop- en soul geschiedenis zoals Bohemian Rhapsody en de muziek van Aretha Franklin. Daarnaast zingen we actuele stukken zoals Uptown Funk, Some Nights en Demons. Wij wisselen ballads als I found af met up tempo nummers als Cheap thrills. Tenslotte maken we zo nu en dan graag een uitstapje naar Afrikaans repetoire.

POPKOOR J2SING
Barendrecht
Dirigent: P atrick Leijtink

.Popkoor J2Sing bestaat sinds 6 mei 2010! Al 10 jaar zingen we met plezier, passie en gezelligheid.

POPKOOR JOINED VENTURE – Zoetermeer
Dirigent: Jeany Dirkzwager

Zingen met passie en plezier; dat is waar het om draait bij de 45 enthousiaste leden van het Zoetermeerse popkoor Joined Venture. Onder de bevlogen leiding van onze dirigente Jeany zingen we bekende en minder bekende Nederlandse en Engelstalige popnummers in meerdere stempartijen. We repeteren wekelijks, treden regelmatig op en genieten ervan om als een echte joined venture ons gevarieerde repertoire als eenheid met passie neer te zetten.

Popkoor O JEE
Rotterdam

Dirigent: Mathieu Smit
Popkoor O Jee is een enthousiast gemengd koor uit Rotterdam. Al meer dan 25 jaar zingen zij met veel plezier swingende popliedjes en mooie ballads uit de jaren ’60-’80. Ook muziek uit de recentere jaren behoort tegenwoordig tot het repertoire. Met leuke choreografie erbij maken zij elk optreden tot een feestje. O Jee staat bekend om haar verrassende en vrolijke presentatie en dat heeft uitstraling op het publiek! O Jee is meer dan alleen zingen!

POPKOOR PAPER MOON
Rotterdam
Dirigente: Emma Thwaite

Paper Moon is een gezellige groep mannen en vrouwen, onderverdeeld in vier stemgroepen. We zingen eigen arrangementen, van echte popklassiekers tot popsongs van nu en worden hierbij begeleid door pianospel. In 2019 hebben wij ons 25 jarige bestaan gevierd met een wervelende jubileumshow en inmiddels zijn we weer volop bezig met nieuw repertoire dat we iedereen graag willen laten horen en zien tijdens RotjeKoor

POPKOOR PEPPERONI – Den Haag
Dirigent: Aleksandra Popovska

Pepperoni is een goed, zeer enthousiast koor met een gevarieerd pop repertoire met Engelse, Nederlandse en Franse liedjes.

POPKOOR NEW POPART – RIJSWIJK
Dirigent: Roos Meuleman

Voor u staat het gezelligste popkoor uit Oud-Rijswijk. We zingen voornamelijk (Engelse) popnummers uit de jaren 60 tot heden, alle drie- tot zesstemmig gearrangeerd door onze dirigente (zelf ook een begaafde zangeres), die al sinds 2013 bij ons is aangesloten. Elke keer is het voor het koor weer een uitdaging om een liedje te brengen zoals zij het bedoelt.

POPKOOR PLUS
Rotterdam
Dirigente:Judith Olthuis
PopkoorPLUS is een zangkoor voor anderstaligen plús Nederlanders. Een zangkoor dat alleen Nederlandstalige liedjes zingt. Een zangkoor dat met elkaar gespreksgroepjes vormt om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Een zangkoor dat actieve betrokkenheid van de leden voorstaat. We zingen met elkaar Nederlandstalig om de Nederlandse taal beter te leren kennen, nieuwe vriendschappen te v inden, isolement te bestrijden, sociale vaardigheden te bevorderen -het positieve van verenigingsleven te leren kennenen

POPKOOR POP UP
Oud Beijerland
Dirigente: Inge Rambags

Ze heeft de mooiste benen, draagt de kortste rokken en valt heel vaak net niet van het podium. Wie? Dirigente Inge Rambags. Al 18 jaar de grote motor van popkoor Pop-Up uit Oud-Beijerland. Een koor dat ze heeft opgericht omdat ze eindelijk eens een éigen koor wilde.En éigen is Pop-Up als geen ander. Door de unieke sound van het koor, en door het gevoel dat Pop-Up weet over te brengen. Liefde, angst, boosheid, het rolt over het podium wanneer Pop-Up optreedt. Pop-Up knalt van enthousiasme, is extravert en gaat voor het beste.Soms iets té enthousiast, té extravert of té uitdagend. Maar dan is daar Frans Verburg, de o zo bescheiden pianist, die al menig koor tot grote jaloezie heeft gedreven. Met elkaar vormen zij, vormen wíj, Pop-Up: het allerleukste koor van Nederland!!!!

POPKOOR PRESTIGE – Rotterdam
Dirigent: Rob de Jong

Popkoor Prestige Rotterdam brengt talloze top 40-hits naar Rotje Koor! Onder begeleiding van de live huisband van Popkoor Prestige Rotterdam staan alle shows garant voor genieten. Laat je meeslepen door de passie voor muziek die alle zangers en muzikanten delen én die deze passie weten te vertalen naar een inspirerende beleving voor jou.

Popkoor PUURZANGENZO Rotterdam
Dirigent: Alejandro Orozco

PuurZangEnzo is een bruisend popkoor, opgericht in 1999 en bestaat uit zo’n 40 enthousiaste zangers en zangeressen. Sinds 2016 staat het koor onder leiding van, een zeer bekwaam dirigent. Alejandro Orozco die het koor met veel enthousiasme leidt. Natuurlijk waren wij bij de eerste Rotjekoor van de partij, we denken nog regelmatig terug aan deze geweldige dag. We verheugen ons dan ook enorm op Rotjekoor 2020, waarbij wij weer onze uiterste best zullen doen om het publiek te vermaken!

POPKOOR REBOUND – Leidschendam/Voorburg
Dirigent: Bart de Jong

Popkoor Rebound is een groep van ongeveer 60 mensen uit Leidschendam – Voorburg en wijde omgeving, die met elkaar de passie voor zingen delen. Onder de enthousiaste en bekwame leiding van onze dirigent Bart de Jong is Rebound vanaf de oprichting in 2012 uitgegroeid tot een koor dat een mooie klankkleur heeft en goede optredens neer kan zetten. We zingen uit het hoofd, met 6 stemgroepen en bij een aantal nummers zit een bescheiden choreografie. Het mag natuurlijk gezellig zijn op de oefenavonden, maar als we optreden moeten de mensen die langs komen geboeid raken om te blijven kijken en luisteren. Het repertoire bestaat uit nieuwe en oude gouden hits, gevoelige ballads, swingende rock en gezellige kerstnummers.

POPKOOR REMIX – Almere
Dirigent: Francis Evers

ls allereerste popkoor in Almere bestaat Remix al sinds 1998! Tijdens de wekelijkse repetities wordt er fanatiek geoefend mede dankzij de inzet van dirigente Francis Evers en pianist Martijn Hak. Ons zesstemmig en gemengd koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu. Van Africa (Toto) via Pianoman (Billy Joel) naar What about us (Pink).

POPKOOR S1VOICE – Nieuwerkerk ad IJssel
Dirigent: Celina Schrotz

S1Voice is in 2006 opgericht door zangpedagoog Charles Vermeer en staat onder leiding van dirigente Celina Schrotz. S1Voice zingt Popmuziek uit de jaren 60 tot heden. Het repertoire bestaat uit nummer van o.a. Robbie Williams, Adele, Queen en Anita Meijer met soms een uitstapje naar een musical nummer of een gospel.

POPKOOR SABROSO – Ouderkerk ad IJssel
Dirigent: Celine van As

Popkoor Sabroso is een enthousiast, laagdrempelig, gezellig koor met ongeveer 30 leden. Wij zingen Nederlandse- en Engelstalige popsongs in diverse stijlen. Celina van As is onze fantastische, jonge dirigente.

POPKOOR SEASIDE RENDEZ-VOUS – Goes
Dirigent: Frank de Vreeze

Seaside Rendez-Vous is niet zomaar een koor. Onze band heeft een prominente rol, we noemen onszelf daarom liever een band met 55 zangers en zangeressen.Seaside treedt regelmatig op, brengt elke 3 jaar een nieuwe theatershow en doet mee aan festivals in het land.Een aantal hoogtepunten:-Op 9 november 2013 deden we mee aan het BALK Topfestival in de Doelen in Rotterdam. Met een prachtig resultaat: Seaside was de winnaar van de 2e klasse popkoren.

POPKOOR SIMPLYBEST – Kwintsheul
Dirigent: Rik Vrolijk

Popkoor Simplybest is een koor die liedjes zingen uit de jaren 6o,70 en 80. Het repertoire is nederlands en engels. We treden op in verzorgingshuizen en op dorpsfeesten. Ook bezoeken we regelmatig korenfestivals.

POPKOOR SINGING BEAT – Spijkenisse
Dirigent: Suzanne de Jonge

Wij zijn een popkoor uit Spijkenisse. Met ruim 50 mannen en vrouwen zingen we meerstemmig vooral repertoire uit de top 2000. De ene keer een ballad, zoals Image, en dan weer een swingend nummer, denk aan de nummers van Adele en Sam Smith. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Gewoon al bijna 20 jaar zingen we vol enthousiasme populaire liedjes van de radio. Ons motto: zingen maakt blij, zingen maakt vrijheid, zingen is gezellig, zingen is samenwerking, zingen is los van alles, zingen is gewoon leuk. SING SING SING EVERYBODY SING TO OUR SINGING BEAT

POPKOOR SUGAR AND SPICE – Woensdrecht
Dirigent: Mariëlle Tempelaars

Wij zijn ‘Sugar and Spice’, een 50-tallig gemengd popkoor uit Hoogerheide. Met veel enthousiasme zingen wij voornamelijk Engelstalige songs uit de jaren ’60 tot heden, in stijlen die variëren van pop, rock en funk tot R&B. We treden bij tal van gelegenheden op en verzorgen tevens iedere twee jaar een spetterende show met een wisselend thema. Het plezier dat we uitstralen werkt enorm aanstekelijk en zorgt steeds weer voor een onvergetelijke beleving!

POPKOOR SWAY – Eindhoven
Dirigent: Gerard de Graaf

Popkoor Sway is een gezellige club, die lekkere popmuziek maakt, in een heel eigen jasje gegoten door muzikaal leider Gerard de Graaf. De groep bestaat uit zo’n 28 zangers en zangeressen en een stevige 5 mans band. Het repertoire varieert van rustige nummers zoals All of me, Bad Day en Angels tot meeswingers zoals Sex Bomb, Disco Inferno en Happy. De combinatie van een niet al te groot koor en een goede band geeft de groep een heel eigen sound.

POPKOOR THE SPARROWS
Steenbergen
Dirigente: Herma Martens
Popkoor The Sparrows uit Steenbergen is een swingend koor in beweging sinds 2011 met diverse popliedjes uit binnen-en buitenland. Naast recente liedjes van Pink en Rag ‘n’ Bone Man zingen we ook nummers van Tina Turner, Eurythmics, Blöf en Anita Meijer. We worden enthousiast begeleid door onze dirigente Herma Martens, pianiste Amy Knobel en toetsenist Ericjan van Terheijden. Bij een optreden van ons is het moeilijk om stil te blijven staan…Kom dus kijken en luisteren naar ons, maar vooral genieten!

POPKOOR X-STREAM – Middelburg
Dirigent: Flavio Pavone

Popkoor X-Stream is inmiddels een bekend begrip in Zeeland. Tijdens het jaarlijkse tweedaagse korenfestival Middelburg VÓLkoren zijn we al een echte publiekstrekker geworden! Dit komt mede doordat wij laten zien hoeveel plezier we in het zingen hebben, en door ons enthousiasme dat een belangrijk onderdeel is van onze uitstraling. Daarbij valt ook ons repertoire op, het is heel divers: van echte popklassiekers tot actuele nummers. Van a capella en ingetogen tot up-tempo nummers. Er wordt ook veel aandacht besteed aan choreografie en er zijn nummers met een solist.

POPKOOR XING-ROTTERDAM
Rotterdam
Diri
gent: Ana Mihajlovic
Popkoor Xing-Rotterdam is een popkoor dat met veel enthousiasme en plezier hedendaagse maar ook de wat klassiekere popsongs zingt o.l.v. Ana Mihajlovic. Zij is in 1995 naar Nederland gekomen om haar muzikale talent verder te ontwikkelen. Vanaf 2011 dirigeert zij met veel passie en gedrevenheid ons koor. Ook hebben wij een modern kerstrepertoire. Dit jaar bestaat ons koor 12,5 jaar.

POPKOOR0183 – Gorinchem
Dirigent: Suzanne van Althuis

Popkoor 0183 altijd in beweging! Al ruim 19 jaar zingt Popkoor 0183 met veel enthousiasme en plezier prachtige herkenbare popsongs. Dirigente Susanne helpt de zangkwaliteit van de gemiddeld 50 leden naar een hoger level te krijgen met haar energieke manier van begeleiden. Haar streven naar techniek, dynamiek, ritme, perfectie en saamhorigheid resulteert in mooie arrangementen. Behalve goede zangkwaliteit vindt het koor een overtuigende performance ook erg belangrijk. Het gaat om de beleving van de muziek. Dat zorgt voor gepassioneerde leden die het publiek kunnen meenemen op een muzikale reis. Met elkaar werken aan een voorstelling of optreden maakt dat zingen vooral ook leuk is!

PROMSKOOR SCHIEDAM – Schiedam
Dirigent: Laurens de Boer

Het Promskoor staat voor lekker zingen met elkaar in een ontspannen sfeer, onder begeleiding van onze dirigent Laurens de Boer. De samenwerking met het harmonie-orkest is uniek. We werken door het jaar heen aan mooie muziekuitvoeringen waar ons publiek heel blij van wordt.

RIDDERKERKSE NOORDZANGERS – Ridderkerk
Dirigent: Dirk Bouillon

Wij zijn een enthousiast gemengd koor onder leiding van dirigent Dirk Bouillon. Het koor is uniek in Ridderkerk, vooral omdat we optreden en repeteren met live muziek. Onze band bestaat uit drie accordeonisten, twee gitaristen, een bassist en een drummer. Wij proberen van ieder optreden een mooi feestje te maken.

RITMISCH KOOR DINTELOORD – Dinteloord
Dirigent: Adrie Konings

Het Ritmisch koor Dinteloord is opgericht op 21 oktober 1991 door een 9 tal enthousiaste mensen.Het koor bestaat inmiddels uit 27 leden. Niet alleen uit Dinteloord maar uit de hele regio. Zoals uit de Heen, Steenbergen, Klundert en Fijnaart.In de loop der jaren zijn wij van een eenstemmig koor omgevormd tot een vierstemmig koor. Ons repertoire is populair, gevarieerd, van een grote diversiteit en zowel Nederlands- als Engelstalig.

RK KOOR INTERMEZZO – Gorinchem
Dirigent: Marcel van der Poel

Wij zijn een gezellig koor uit Gorinchem in de leeftijd van 40 t/m 80 jaar. We zingen maandelijks in onze eigen kerk en daarnaast proberen wij ieder jaar aan gezellige korenfestivals mee te doen. We organiseren ook diverse concerten in Gorinchem en zingen ook daarbuiten regelmatig in andere kerken en bij concerten. Wij staan onder leiding van Marcel van der Poel die ons heel enthousiast dirigeert en begeleidt op de piano. Kortom, een heel divers koor.

ROCK VOCALS – Waddinxveen
Dirigent: Hannie Nijhuis

Rock Vocals is een rockkoor dat bestaat uit enthousiaste liefhebbers van stevige rockmuziek. Stevig want ons repertoire bestaat uit nummers zoals: Piece of the rock van Mother’s Finest en Under Pressure van Queen/David Bowie. We hebben eigen arrangementen en onder de deskundige begeleiding van onze dirigente Hanny Nijhuis zijn onze optredens altijd een spetterend feestje!

ROPERA AAN DE MAAS – Rotterdam
Dirigent: Marco Bons

Ropera aan de Maas, het koor van de Rotterdamse opera brengt al 40 jaar met regelmaat scenische opera’s op de planken. Daarnaast werken we ook mee aan bijzondere producties zoals Feyenoord de Opera, Kapot Hard Zwemmen (de sluiting van Zwembad Charlois) en recent Het Nationale Lied van Wunderbaum. Dat maakt het koor flexibel en breed inzetbaar.T.g. v. het 40 jarig bestaan zijn we bezig met Mozarts Idomeneo, een verhaal over macht en onmacht, angst, haat maar vooral zegevierende liefde. Het belooft een mooi spektakel te worden met koor, orkest, solisten, dansers en vertellers.

ROTTERDAM SMARTLAPPENKOOR ‘MAG GEEN NAAM HEBBEN
Rotterdam
Dirigent: Nicky Bouwers

Wij zijn een enthousiast, gemengd, vierstemmig zingend koor en wij putten uit een repertoire van oude en eigentijdse smartlappen, levensliederen, Rotterdamse liedjes, zeemansliedjes en aanstekelijke meezingers.

RUSSISCH-OEKRAINS ZANG- EN DANSENSEMBLE KALINKA – Rotterdam
Dirigent: Inna Ogarok

Het Russisch- Oekraïens Zang- en Dansensemble Kalinka is een amateurgezelschap dat is opgericht door Russische vrouwen die na de tweede wereldoorlog, en wonend in Nederland, uit heimwee bij elkaar kwamen om samen te zingen en te dansen. Het zijn nu de nazaten, aangevuld met nieuwe leden, die het ensemble Kalinka levendig houden.
De artistieke leiding is in professionele Oekraïense en Russische handen. Ongeveer vijftig vrouwen en mannen beleven plezier aan deze muziek, dans en zang en brengen dit plezier graag in het hele land over. In het orkest worden originele Russische instrumenten zoals domra, bajan en balalajka bespeeld en de dansgroep maakt gebruik van originele bij de dans behorende kleding

SHANTYKOOR ALBATROS – Rotterdam
Dirigent: Luc Ket

Shantykoor “Albatros” Rotterdam is in 1998 opgericht, en bestaat momenteel uit 27 leden, waarvan er een aantal een instrument bespeelt zoals accordeons, gitaar, drums, en grote trommel. het repertoire bestaat uit Shanties en de daar aan verwante liederen in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Natuurlijk is het repertoire ook ruim voorzien van Nederlandstalige liedjes met name over Rotterdam, de zee en de nostalgie van het ruime sop.

SHANTYKOOR BAREND FOX
Rotterdam
Dirigent: Ruan de Groot

Shantykoor “Barend Fox” zingt vooral liedjes die te maken hebben met de scheepvaart van weleer en nu.Maar hebben ook een CD gemaakt met Rotterdamse scheepvaart gerelateerde nummers.

SING FOR YOU – Maassluis
Dirigent: Warner Fokkens

Sing for Joy is een gemengd koor uit Maassluis met een breed repertoire. Zowel bekende (pop)songs als wat minder bekende en ook geestelijkje liederen worden door ons gezongen.De gemiddelde leeftijd is niet meer piep maar het enthousiasme om te zingen voor anderen en voor onszelf is er niet minder om.

SKVR – Rotterdam
Kinderkoor – Projectkoor – Orkest – Dans

Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) is het Centrum voor de Kunsten van Rotterdam. Wij verzorgen cursussen, workshops en evenementen in muziek, dans, theater, beeldende kunst, mode & design, fotografie & media en schrijven. Dat doen we voor een zo breed mogelijk publiek. Wij zijn actief in de vrije tijd, het onderwijs, bieden maatwerk aan bedrijven en verzorgen laagdrempelige sociale programma’s in Rotterdamse wijken.

SLR AMOR – ‘s HERTOGENBOSCH
Dirigent: Wies van Gelder

Koor Amor bestaat uit 30 leden. We bestaan 11 dec 5 jaar, we zijn echt een gezelligheidskoor, we bouwen een feestje, maar ook mooie nummers van o.a Ruth Jacot, en Jannes , Tino Martin, en locale zangers. En we zijn blij met onze muziekman, hij zingt zo af en toe ook een liedje mee.

STACKED – Zevenbergen
Dirigent: Annalisa Schmad

Stacked viert dit jaar haar eerste lustrum. Ze hebben het motto “make good music and sing your ass off” en dit komt wel duidelijk terug in de repertoirekeuze. Annalisa is in 2016 afgestudeerd aan RAMA (Royal Academy of Music Aalborg) in Rhythmic Choral Conducting. De regie van deze show is in handen van Astrid Vang Pedersen en Meta Stevens. Twee kanjers op het gebied van concert design en staging. Hier ligt de focus voor de ontwikkeling van Stacked in het komende jaar.

STADHUISKOOR ROTTERDAM – Rotterdam
Dirigent: Etienne Weeda

Het Stadhuiskoor heeft zich na 30 jaar opnieuw uitgevonden. Door toenemende belangstelling, ook van oud-leden, is het koor dit jaar gegroeid van 20 naar 30 koorleden, die allen volop meedoen in een gevarieerd repertoire.

STAND TOGETHER – Schiedam
Dirigent: Rob Poels

Stand Together viert dit jaar zijn vijfjarig bestaan. Met heel veel plezier hebben we vele concerten gegeven en korenfestivals bezocht. Stand Together staat onder leiding van dirigent Rob Poels met achter de piano de Braziliaanse Elizabeth Fadel. Ons repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popmuziek, vierstemmig gezongen.De 36 koorleden repeteren iedere woensdagavond in De Ark, Schiedam. Naast serieus muziek maken staat plezier met elkaar hoog in het vaandel.

SUBESA
Rotterdam
Dirigente: Amare Bilate
Gospel en gospel zijn twee dingen wij zijn de derde missing part, apart en divers swingend en boeiend.Kleurrijk en onmisbaar in elk topfestival. Leden uit alle streken net Rotterdam, Surinamers, Kaapverdianen, Nederlanders, Afrikanen en ja zelfs Turkse koorleden zingen voor Rotterdam de gospel. Want ons motto staat in onze naam SUcces BEreiken we SAmen (SUBESA).

THE ASH COMMUNITY CHOIR
Wassenaar
Conductor: Liat Alkan-Heymann


The ASH Community Choir is a choir which rehearses and performs at The American School of The Hague and other venues
in the local community. Initially intended for ASH parents and faculty members, the choir now has broadened its members to the international and local community, as well as students. The choir is diverse and international, and so is its repertoire – from classical pieces through world music to jazzy and musical theater styles.

THE BLUE STOCKING SINGERS – Oude Tonge
Dirigent: Els v.d.Wetering

The Blue Stocking Singers is een gemengd popkoor dat bestaat uit 30 tot 35 leden. De meeste koorleden zijn dames en de leeftijden zijn gevarieerd van 18 tot 60 jaar. De BSS hebben een divers repertoire bestaand uit Engels- en Nederlandstalige nummers zoveel mogelijk aangevuld met een leuke choreografie. Elke woensdag avond repeteert het koor in het Dorpshuis van Nieuwe Tonge onder leiding van Els vd Wetering die van elk nummer weer een prachtige bewerking weet te maken. Zij doet dit niet alleen, want het koor wordt begeleid door een eigen Blue Stocking Band bestaande uit 5 muzikanten.

THE GREEN FOREST SELECTION
Schiedam
Dirigent: Robert Verheul
The Green Forest Selection is een zeer enthousiast vrouwenkoor uit Schiedam, dat in 1981 is opgericht door bewoners van de wijken Groenoord en Woudhoek. Het koor telt 39 leden en wordt gedirigeerd door Robert Verheul en begeleid door een pianist Amrish Basdew. Wij repeteren wekelijks op maandagavond in het kerkgebouw De Ark te Schiedam. Ons repertoire is zeer gevarieerd: van musicals en popmuziek tot licht klassieke muziek.

THE KELAGIO SINGERS – SCHIEDAM
Dirigent: Elly Peeren

The kelagio Singers is een koor van mensen met een verstandelijke beperking. Het koor is op 13 september 1973 opgericht met leden uit 3 gezinsvervangende tehuizen Kempenhout, Lambertshove en Giovanni. Het koor is in Rotterdam opgericht en oefent sinds 2 jaar in Schiedam. 3 van de koorleden zitten vanaf het begin op het koor. Het koor heeft op dit moment 25 leden en 5 vaste en 3 inval vrijwilligers. The Kelagio Singers zingen populaire-, kerst en kerkliedjes.

THE MESSENGERS – Vlaardingen
Dirigent: Julië van Burken

Het koor The Messengers is opgericht op 10 januari 1976 te Vlaardingen. Het koor heeft een interkerkelijk karakter en wil door middel van zang en muziek mensen inspireren om op enthousiaste wijze de boodschap van het evangelie te beleven. Daarnaast wil het koor de contacten tussen jongeren bevorderen die zich aangesproken voelen tot deze doelstelling. Het koor werkt door middel van optredens mee aan concerten en kerkdiensten, maar treedt ook op in bejaardenhuizen en andere zorginstellingen.

THEATERGROEP PRESTIGE – Leidschendam/Voorburg
Dirigent:Richard FitzHugh

Theaterzanggroep Prestige is opgericht in februari 2009 en bestaat uit een twintigtal getalenteerde en ervaren zangers. Het (ambitie)niveau bij Prestige ligt hoog en er wordt wekelijks hard en met veel plezier gerepeteerd. Het diverse en gedurfde repertoire bestaat voornamelijk uit bekende en minder bekende musicalstukken met regelmatig een uitstapje naar pop of klassiek, en beslaat solo- en ensemblestukken op basis van eigen geschreven arrangementen door onze muzikaal leider.

TIENERPOPKOOR AMEE-ZING
Made
Dirigent: Clarina vd Winden

Wij zijn een enthousiast meidenkoor van 11 zangeressen in de leeftijd vanaf middelbare school tot… We hebben een eigen band met toetsenist en drummer.

VAN ZINGKEL & CO – Dordrecht
Dirigent: Annemarie van der Wijk

Wij zijn een kleinschalige zanggroep met circa 16 meiden die zowel acapella als hard rock zingen in 4 stemmige orginele arrangementen. In Dordrecht e.o. zijn wij de vaste bezetting voor de muzikale begeleiding van de Kerst Sing-a-Long met het grootste event van Nederland, de Kerstmarkt en verkopen wij met onze live jubileumconcerten steevast Kunstmin of het Energiehuis uit. Omdat wij zo’n plezier hebben in wat we doen, stralen wij dat ook met onze zang- en dansshows uit op het podium en wordt dat door ons publiek erg gewaardeerd. Kortom, we zijn door onze kleinschaligheid en eigenwijsheid gewoon anders dan anders en dat vinden mensen ontzettend leuk om te zien en horen.

VENRAYS MANNENKOOR – Venray
Dirigent: Anton Kropivsek

Het Venrays mannekoor is een (relatief) groot koor en heeft zich olv de huidige dirigent ontwikkeld tot een uniek en modern koor in het mannenkoor-genre. Het VMK mag zich sinds 2014 nederlands kampioen in de (hoogste-) A-klasse noemen en is onderscheidend te noemen als het gaat om variatie in repertoire, presentatie en choreografie. De vereniging viert in 2020 haar 110-jarig jubileum en is niet meer weg te denken uit de Venrayse cultuur historie.

VLAARDINGEN MUSICAL GEZELSCHAP (VMG) – Vlaardingen
Dirigent: Alejandro Orrosco
Het Vlaardings Musical Gezelschap is een groep enthousiaste mensen die er met elkaar naar streeft ieder anderhalf jaar één of meerdere zelfgemaakte musicals op te voeren. Natuurlijk gaat dat niet zomaar en kunnen we dat zeker niet alleen. Wij prijzen ons dan ook gelukkig dat we kunnen beschikken over een artistiek team bestaande uit een muzikaal leider, regisseur en choreograaf, die alle drie de kunst verstaan om op een vooral gezellige, prettige (en soms pittige) manier het allerbeste uit ons te halen op het gebied van zang, spel en dans.

VOCAAL ENSEMBLE TREBLE & BASS
Oosterhout
Dirigente: Marcella van der HeijdeEnthousiaste vocal groep uit Oosterhout met een gevarieerd en bijzonder a capella repertoire in de categorie licht en jazz. Om echt naar te luisteren!

VOCALGROUP JADE – Krimpen ad IJssel
Dirigent: Karin Schipper

JADE is een koor met een hoog niveau dat met hart en ziel in diverse stijlen zingt: close harmony, kleinkunst, jazzy en swingend repertoire, romantische ballads, musical stukken en soms een klassiek vleugje. JADE zet boeiende en verrassende optredens neer en raakt, verbaast en amuseert het publiek.
JADE staat voor hoge kwaliteit: zowel in de zang en in de choreo/regie/beleving als in de keuze van het repertoire en de kwaliteit van de arrangementen. JADE repeteert in Krimpen aan den IJssel. Leden komen uit de hele omgeving zoals Krimpen aan de Lek, Capelle aan den IJssel, Ouderkerk, Lekkerkerk en Rotterdam.

VOCAL GROUP ROUTE SIXTEEN – Dordrecht
Dirigent: Marlous Luiten

Route Sixteen is een zeer enthousiast vierstemmig dames a-capella koor uit Dordrecht. We zingen onder leiding van dirigent Marlous Luiten en zingen barbershop, close harmony , jazzy songs en maken ook uitstapjes naar Nederlandstalig. Ook cabareteske optredens schuwen wij niet. Zijn in 2019 Nederlands kampioen Barbershop singing geworden waar we uiteraard zeer trots op zijn.

VOCAL POPGROEP RE-FLAX
Hendrik Ido Ambacht
Dirigent: Jeffrey van der Vegt


Vocal Popgroup Re-flax is een popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht met 80 zangers en zangeressen. Een warme en hechte groep, die vier- tot zevenstemmig hun repertoire zingt. In vijftien jaar is Re-flax uitgegroeid tot één van de beste popkoren van ons land. Re-flax is niet alleen bekend in Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook regionaal en door het TV programma Korenslag en het optreden op Koningsdag is Re-flax landelijk bekend. Wij treden een aantal keer per jaar op. Met eigen shows in Cultureel Centrum Cascade en op festivals. Vocal Popgroup Re-Flax kun je ook voor een optreden boeken. Het publiek is altijd enthousiast over de show en onze zangkwaliteit, kleding, choreografie en uitstraling.

VOCALGROUP @Lips – Vlissingen
‘Vocalgroup @Lips’ bestaat uit 9 enthousiaste vrouwen, Joke, Jolanda, Jozien, Marleen, Melanie, Mirese, Nicolette, Noël en Tanny.Zingen is voor ons echt wel een soort levensbehoefte. Een aantal van ons zingt ook samen in een groter vrouwenkoor, maar een iets ander repertoire brengen in een kleine groep is toch weer duidelijk anders. Wij zingen Engels- en Nederlandstalig van “The Rose, Candyman And so it goes” tot ‘Ik heb je lief, Droomland, Flink zijn’ en zo nog veel meer.

VOCALGROUP BLENDED – Uitgeest
Vocal Group Blended is een swingend popkoor van 10 enthousiaste meiden.

VOCALGROUP LAVA – Poortugaal
Dirigent: Erik van Vugt

Lava is een Vocal Group die bestaat uit 8 vrouwen. Wij delen het plezier van het sámen zingen en dat doen we a capella … onze stem is ons instrument, puur en kwetsbaar, maar zo mooi om met en naar elkaar te kleuren in klank en ritme. Een lied is meer dan woorden en muziek. We hebben veel aandacht voor tekstinterpretatie: wát zingen we eigenlijk en hoe gaan we dat over het voetlicht brengen. Als het gaat om de keuze voor de muziek/nummers … dat doen we zelf, evenals de verdeling van de stempartijen en het werken aan koorregie.

VOCALGROUP SMILE – Heinkenszand
Vocal group Smile, inmiddels vieren we dit jaar ons eerste jubileum.We zingen een gevarieerd repertoire altijd a capella en soms met vocal percusion. Volkoren is voor ons het jaarlijkse feestje. Veel luisterplezier met Smile!!

VOCALGROUP WE
Rotterdam
Dirigent: Kevin Zwinkels

“Vocalgroup WE” is een enthousiast en gezellig popkoor onder leiding van Kevin Zwinkels, met als repertoire pop en musical. Naast leden uit Rotterdam heeft WE leden uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving. Het repertoire is pop- en musical. WE is een kleinschalig koor, en onderscheidt zich daarmee ook bewust van andere grote (pop)koren. WE werkt dan ook niet met muziekbanden, maar altijd met een eigen pianist en drummer.

VOICE OVER – Zevenbergen
Dirigent: Annalisa Schmad

Voice Over is een dynamische groep toegewijde mensen die een gemene deler hebben: muziek. De zangers zijn het liefst aan het repeteren en optreden! Zij zingen een mooie mix van pop en jazz waarbij in het laatste jaar heel veel aandacht besteed is aan complexe arrangementen van o.a. Kerry Marsh (V.S.). Dit vergt enorm veel van de groep maar ze gaan de uitdaging graag aan. Voorzitter Sander Gieling en muzikale leider Annalisa Schmad zijn gecommitteerd om het beste van iedere zanger naar boven te halen.

VOICES IN HARMONY
Poortvliet
Dirigente: Mariëlle Tempelaars


Het enthousiasme spat er vanaf. Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, die houden van muziek en met name van zingen. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. er om de tekst te bewerken


VOX JUBILANS – Roosendaal
Dirigent: Gunita Kronberga

Wij zijn een koor met circa 60 enthousiaste leden, die van klassieke tot eigentijdse muziek zingen. Gunita weet ons op een leuke wijze op een hoger niveau te brengen. Aandacht gaat bij de repetities onder meer uit naar goede stemvorming, ademhalingstechniek en luisteren naar elkaar.

VROUWENKOOR CLOSE4YOU
Dordrecht
Dirigente: Jellien Huijgen

Close 4 You bestaat uit 33 enthousiaste leden. De muzikale leiding is in handen van Jellien Huigen. We brengen een gevarieerd, licht repertoire waaronder popsongs en ballads met af en toe een uitstapje naar een musicalnummer. We zingen zonder bladmuziek, waardoor we veel aandacht aan de kooruitstraling kunnen besteden. We worden live begeleid op piano door Yuliya Khakhlova.

VROUWENKOOR LUDIEK – Linschoten
Dirigent: Caroline Vermeulen

Vrouwenkoor Ludiek staat uit een groep enthousiaste vrouwen en zingt zowel a capella als met begeleiding van de piano. Leden komen uit de wijde omgeving van Linschoten, o.a. uit Woerden, Montfoort, Harmelen, Kamerik, Kockengen en uiteraard Linschoten. Ludiek heeft een gevarieerd repertoire van licht klassiek tot jazz, pop, volksliedjes en ballades in diverse talen. Ludiek zingt onder de bezielende leiding van Caroline Vermeulen en wordt, afhankelijk van het muziekstuk, op de piano begeleid door Sjoerd Brouwer.

WAZZUP SINGERS! – Amsterdam
Dirigent: Adriana Romijn

Wazzup Singers: ‘Joyful power’. ‘Authentiek, dynamisch, verbindend, zingend vanuit een diepe overtuiging, vol enthousiasme, met warmte en positiviteit’ dat is de kracht van Wazzup Singers.Wazzup Singers heeft een een passie voor het blackgospel muziekgenre en gerelateerde genres die daaruit voortkomen, zoals soul en RnB. Wazzup Singers ontwikkelen hun zangkwaliteiten door middel van een educatief leertraject om zodoende hun ”best performance” neer te zetten als koor.-Unplugged of versterkt: het klinkt even prachtig- Of het nu gaat om een optreden voor intimi of voor een groter publiek: de Wazzup Singers raken je. Van ontroerende tot opzwepende songs, oprecht gezongen vanuit het hart, krachtig en indrukwekkend waarbij de individuele stemmen van de koorleden prachtig mengen.

WE12SING – Capelle ad IJssel
Dirigent: Gertjan Essenstam

We12sing is een van de koren van het Charles Vermeer Zanginstituut , en bestaat uit ongeveer 45 zeer enthousiaste leden. Het aantal is groeiend. Onlangs hebben zich veel mannen aangemeld! We zingen met veel plezier en met passie. Onze dirigent is sinds 2 jaar Gertjan Essenstam, die met heel veel geduld ons de muziek laat voelen, zodat we met een optreden wel iets moois kunnen neerzetten .Op 30 maart j.l. hebben we ons 10-jarig bestaan gevierd en een spetterend Black and White concert gegeven met live-band The 50 Five, o.l.v. Gertjan Essenstam. Verder waren we o.a. te zien en te horen bij Middelburgvolkoren, in Ridderkerk , Bergschenhoek , zorgcentra en bij openingen .Op 5 oktober a.s. zijn we bij de opening van de Maastunnel in Rotterdam. Wij zingen daar het speciaal daarvoor geschreven openingsnummer en verzorgen nog een kort optreden. Kortom een koor, waar veel muziek in zit !

WILLEMSTAR SINGERS – Willemstad
Dirigent: Amare Bilate

Wij zijn een enthousiaste groep uit Willemstad. Een gemengd koor van 40 leden. We zingen gospels en populaire nummers. In mei 2020 bestaan wij 10 jaar. Onze dirigent komt uit Rotterdam, Amare Bilate,al 10 jaar met ons verbonden.

XING ROCKS
Dordrecht
Dirigent: Jan Plomp

Xing Rocks! Hét rockkoor van Nederland laat zien dat een koor stevige rockmuziek kan laten horen. Het repertoire varieert van oude bekenden als Aerosmith, Queen, Pink Floyd en Guns N’ Roses tot recentere nummers van Pearl Jam, Linkin Park, Muse en Within Temptation. Rock to the core is het motto! “Zowel met de keuze van de nummers, als met de arrangementen, hebben we niet voor de makkelijke weg gekozen”, aldus Jan Plomp, de artistiek leider van Xing Rocks. “Maar we zijn dan ook een koor met ambitie. We willen echt iets goeds neerzetten, onderscheidend zijn en dat met veel passie!”

ZANGGROEP LADIES ON STAGE
Vlaardingen
Dirigente: Annemarie van Wijk

Zanggroep LOS, Ladies on stage, is een groep uitbundige vrouwen dat van elk optreden een feestje maakt! Zij zingen bekende pop, rock en disco hits van de laatste jaren en samen met het enthousiasme van de dames, zorgt dit ervoor dat het publiek lekker mee gaat doen. Daarnaast is er veel aandacht voor de styling van de dames. Die is telkens verrassend en onderscheidend. Kortom: LOS is een feest voor oog en oor!

ZANGVERENIGING TERRA COTTA – Lamswaarde
Dirigent: Noor Gortzak

Wij zijn een klassiek koor en zingen klassieke en profane liederen.

ZANGVERENIGING VRIENDSCHAP – Berkenwoude
Dirigent: Cees-Willem van Vliet

Zangvereniging Vriendschap bestaat sinds 1896 en heeft zich ontwikkeld van een dorpskoor tot een hoge ogen gooiend klassiek koor dat volle zalen in de Krimpenerwaard en omstreken trekt. Het koor zingt enerzijds grote koorwerken als het Requiem van Fauré, Brahms en Mozart, The Armed Man van Jenkins, e.d. en anderzijds muziek van eigentijdse klassieke componisten als Gjeilo en Whitacre.

ZINGE! TEENS
Dordrecht
Dirigent: Dennis van der Vegt

Zinge! is het regionale jeugdpopkoor uit Hendrik-ido-Ambacht. Zinge! werd in 2013 opgericht en telt bijna 100 leden tussen de 4 en 21 jaar die in 5 verschillende zanggroepen repeteren. Op Rotjekoorl is Zinge! aanwezig met de 2 oudste groepen. De Zinge!-Teens is de “oudste” vocal groep van Zinge! en wordt gevormd door 22 dames en 3 heren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. De groep weet hoe te ontroeren, maar ook hoe een feestje te bouwen. Het repertoire van mooie ballads tot stevig dance.

ZINGE! YOUNGSTERS en JUNIORS
Dordrecht
Dirigente: Marlous Luiten

Zinge! is het regionale jeugdpopkoor uit Hendrik-ido-Ambacht. Zinge! werd in 2013 opgericht en telt bijna 100 leden tussen de 4 en 21 jaar die in 5 verschillende zanggroepen repeteren. Op Rotjekoor is Zinge! aanwezig met de 2 oudste groepen.De Zinge!-Youngsters bestaat uit 30 jongens en meiden van 10-14 jaar. Ze zingen nummers die nu in de top40 staan met soms een uitstapje naar andere genres. Met hun meerstemmige power en jeugdige energie zingen ze al regelmatig de zaal ondersteboven.