A capella en Barbershop

Ad Novum – Leidschendam/ Voorburg

Kamerkoor Ad Novum o.l.v. Peter van der Leeuw bestaat uit ruim 30 leden. Het repertoire omvat werken uit alle muzikale perioden: overwegend a-capella, zowel religieus als wereldlijk. Ad Novum verzorgt door het jaar heen meerdere concerten, voornamelijk in de regio Haaglanden. In 2019 maakten zij een koorreis naar Zuid-Limburg, waar ze zongen in de Dom van Aken, de Sint-Pauluskathedraal in Luik, de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht en in het Ronald McDonald Kindervallei in Houthem.

Barbershopkoor The Skyline Sisters – Rotterdam

The Skyline Sisters zijn al meer dan 10 jaar actief. Elke maandagavond repeteren we in Rotterdam Schiebroek met ongeveer 35 vrouwen uit de regio Rotterdam onder de enthousiaste leiding van Mieneke Klinkert. Op ons repertoire staan Engelstalige songs. Van Billy Joel tot Queen, jaren dertig-musical hits, The Lion King en Happy van Pharrell Williams. Ze vinden het niet alleen belangrijk dat onze songs mooi klinken. Een goede uitstraling op het podium is de helft van een geslaagd optreden. Daar werken ze hard aan tijdens onze repetities en weekenden met coaches uit het buitenland. We zijn een ambitieus koor, dat meedraait in de nationale top. Twee keer wonnen ze zilver tijdens het Holland Harmony Festival. Het goud lonkt! Zal het gaan lukken om in 2023 de eerste plaats te veroveren?

Mainport Barbershop Singers – Rotterdam

Mainport Barbershop Singers (MBS) is een close harmony mannenkoor dat zingt in de specifieke Barbershop stijl. Het koor is in 1992 opgericht en is het enige in zijn soort in Zuid Holland. MBS is met ca. 50 leden één van Nederlands grootste barbershopkoren en behoort tot de top 3 van barbershoppend Nederland. MBS is een actief mannenkoor dat tijdens optredens plezier en kwaliteit hand in hand wil laten gaan. Een optreden moet niet alleen een lust zijn voor het oor maar zeker ook voor het oog. Daarom wordt er iedere donderdagavond hard gerepeteerd en gewerkt onder de bezielende leiding van Musical Director Jurate Haasdijk en wordt het koor met regelmaat gecoacht door toppers uit de (inter)nationale barbershopwereld. Tijdens optredens proberen ze altijd een leuke mix te zingen van ballads en up tempo’s uit ons repertoire dat voor een groot deel bestaat uit barbershop traditionals en evergreens tot de jaren zestig van de vorige eeuw. Te denken valt aan songs van The Beatles, Everly Brothers, Neil Sedaka en vele anderen.

JTB – ROTTERDAM

De vijf leden van JTB kennen elkaar van Rotterdamse vocal group MAZE, dat in 2018 werd uitgeroepen tot beste koor van Nederland. Begonnen als gemengde covergroep van James Taylor songs, zingen ze nu een gevarieerd repertoire van 4 a 5 stemmige nummers. Met een achtergrond op het Rotterdams conservatorium presenteert JTB aan haar publiek graag een hoogstaand maar laagdrempelig optreden, waarin gevoelige acapella wordt gecombineerd met vermakelijke barbershop. Na hun laatste pre corona optreden bij “Muziek bij de Buren”, staan ze te popelen om weer het podium op te gaan tijdens RotjeKoor festival!

Soundwaves – Hellevoetsluis

Vierstemming zingen zonder instrumentale begeleiding waarin show, kostuum, choreografie en toneelspel worden samengebracht door 25 enthousiaste vrouwen. Dat is barbershop, beter gezegd Sound Waves! Deze fijne zanggroep staat onder de bezielende en fantastische begeleiding van Norman Ebicilio. Norman is pas sinds januari 2021 bij Sound Waves. Corona zorgde ervoor dat ze online moesten starten met elkaar, maar, sinds september gelukkig weer grotendeels live. Daar waren ze aan toe. Heerlijk om de vibe van het zingen met elkaar weer te voelen en het repertoire weer aan te vullen met nieuwe toffe songs, van klassieke barbershop tot leuke popsongs. Ze doen het allemaal! Sound Waves is een ambitieus, fanatiek en gemotiveerd dames barbershopkoor uit Brielle waar kwaliteit, show en gezelligheid hand in hand gaan. De leeftijden van de dames variëren van 30 tot in de 70 jaar. Maar dat gaat heel goed samen omdat zingen nu eenmaal niet leeftijdsgebonden is. Sound Waves repeteert elke woensdag van 19.45 tot 22.15 in de Plantage in Brielle. Én… nieuwe leden zijn altijd welkom!

PAPAYA! – Rotterdam

Papaya is een fris, fruitig en exotisch koor, gestart in september 2016 door Harm Jan Schenkel. Het koor bestaat momenteel uit 9 zangeressen en 3 zangers. Alle liederen die Papaya zingt, wordt speciaal voor hen door Harm Jan Schenkel gecomponeerd of gearrangeerd. Het repertoire is zeer gevarieerd: van klassiek tot jazz, van gospel tot pop en van Tibetaans tot geïmproviseerd. Papaya zingt veel a capella en zoekt graag de interactie met het publiek

Vocaal Ensemble Treble & Bass – Oosterhout

Vocaal Ensemble Treble & Bass in Oosterhout bestaat sinds september 2011. Het is opgericht vanuit de gedachte een verrassend repertoire met een kleine groep ervaren zangers en zangeressen op te bouwen. Sinds september 2014 staat T&B onder de deskundige leiding van dirigente Marcella van der Heijde – Keijzer. T&B zingt à capella een gevarieerd programma lichte en jazzy muziek. Ze streven ernaar om in een goede sfeer een zo goed mogelijk muzikaal niveau te bereiken. Ze proberen als groep alles in onderling overleg te bespreken en uit te werken zodat we gezamenlijk een heel gevarieerd en bijzonder repertoire kunnen brengen. Laat u verrassen door Vocaal Ensemble Treble & Bass!

Vocalgroup Route Sixteen – Dordrecht

Wij zijn een zeer enthousiast barberskoor en we zijn in 2019 nederlands kampioen barbershop zingen geworden. Route Sixteen is binnen de barbershopzingen zeer vernieuwd bezig.

Voices in Harmony – Bergen op Zoom

Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, zowel dames als heren, die houden van muziek. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs. De zeer gedreven groep werkt onder de bezielende leiding van Mariëlle Tempelaars. De arrangementen worden bij diverse uitgeverijen aangeschaft, eventueel aangepast, of er worden eigen arrangementen gemaakt. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. Over het algemeen zijn onze nummers vier- tot zesstemmig. Soms worden ze aangevuld met een partij voor een beatboxer. Ook hun kerstrepertoire wordt ieder jaar iets verder uitgebreid.