Pop en Rock

7th Street Pop en Rockkoor – Rotterdam

7th Street is hèt pop en rock koor van Rotterdam. Daarom kunnen wij zeker niet ontbreken op het meest gerse korenfestival van onze stad. Wij zingen veelal toch ook net iets andere nummers dan de meeste koren, zodat wij ons blijven onderscheiden van de rest.

Amuzing – ‘s Gravendeel

‘AmuZing’, waar zingen een feestje is! Zanggroep ‘AmuZing’ is een enthousiaste groep mensen met veel plezier in zingen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit pop en musical, met af en toe een uitstapje naar licht klassiek. Zij geven om het jaar een groot concert en verder verzorgen zij graag andere optredens, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag of korenfestivals. Buiten de ontspannen, gezellige, maar ook productieve wekelijkse repetities volgen ze soms workshops om o.a. expressie of zang op een hoger peil te krijgen. Legendarisch zijn de koorweekenden die vlak voor een 2-jaarlijks concert plaatsvinden. ‘Amuzing’ geen stijf koor, maar een gezellige club die in 2023 al 100 jaar bestaat!

BOMBARY – POORTUGAAL

Bombary heeft in 2019 al mee mogen doen met Rotjekoor. Bombary heeft steeds een afwisselend repertoire. Een aantal koorleden zijn al meer dan 30 jaar lid van Bombary. Dit geeft aan hoe gezellig en leuk het is om bij Bombary te zingen. We hebben diverse musicals in theaters ten gehore gebracht, waaronder Les Miserable, mi Saigon, Hair, Wicked. Het is pas feest als Bombary is geweest.

Canta popkoor – Ouderkerk ad IJssel

Canta is een blij, enthousiast en gedreven koor met een dirigente die de lat hoog legt. Dat is (hopelijk:-)) terug te horen in hun zang. Ze zijn een heel hecht koor waar van alles gebeurt. Er worden kindjes en kleinkindjes geboren, leden worden ziek, er worden mooie leeftijden bereikt. Zingen verbindt dan! (en een klein wijntje achteraf).

Different Koek – Ridderkerk

Different Koek is, zoals de naam al zegt, een nèt iets ander koor. Ons koor is gefundeerd op vriendschap en inclusiviteit. We zijn een enthousiaste groep onder leiding van een even enthousiaste dirigent. Ons repertoire bestaat uit Nederlandstalig en Engelstalige nummers, nummers van toen maar ook van nu. Een verassende combinatie van nostalgie en hedendaagse nummers. Laat je verrassen door Different Koek!

Guilty Pleasures – Utrecht

Bij Guilty Pleasures worden de songs gezongen die je, inderdaad, met recht Guilty Pleasures mag noemen. Denk aan de Dolly Dots, Shania Twain, Ultimate Kaos, maar ook Destiny’s Child, ABBA en Hanson. Stuk voor stuk songs die je alleen hoort in de karaokebar of de grootste meezingfeesten. Want dat is wat ze willen, 1 groot feest.

Lala L’Affichekoor – Amsterdam

Disclaimer: Luisteren naar dit Amsterdamse kroegkoor kan mogelijk gloeiende oren en rode konen veroorzaken. Mocht u last krijgen van deze verschijnselen, laat dan de handen iets minder hard en ritmisch tegen elkaar klappen na het elke song. Het Lala L’Affichekoor kan helaas geen enkele verantwoording nemen voor schade, ontstaan aan handen en/of andere lichaamsdelen. Dit gezegd hebbende: Komt u vooral luisteren naar Ut Lala L’Affichekoor, hét koor van de -ultrakorte- flashmob-optredens. Niet dat we u niet langer dan een song of twee kunnen vermaken: wij zingen op verzoek én met groot plezier ons hele repertoire voor u. Dirigente Judit Odijk heeft de gekozen nummers een ongekende frisheid gegeven door haar eigen arrangementen. Daarbij traint Judit haar koor als ware het wilde nachtegalen. Dat klinkt u misschien wat overdreven in de oren, maar wij zeggen: Luister en huiver! Met uw disclaimer op zak kunt u veilig uw eigen oordeel vormen. Ut Lala L’Affichekoor wenst u veel luisterplezier!

Metallikoor – Drunen

Een koor met ballen! Mannenkoor met een hoog entertainment niveau waar uw publiek gegarandeerd van gaat rocken.

My Generation, SENIOREN ROCKKOOR – hoofdorp

Als je ietsje ouder bent betekent dat niet dat je massaal naar de bingo gaat en alleen blij wordt van muziek als ‘Het tuinpad van mijn vader’ van Wim Sonneveld. Je blijft wie je bent en dat moet gevierd worden met de muziek die je aanspreekt. My Generation zingt nummers van o.a The Rolling Stones, Ray Charles en The Who onder enthousiaste begeleiding van Boris Kothuis. Het koor is geïnspireerd op de Britse band The Zimmers. De leadzanger van The Zimmers is 90 jaar oud en het oudste bandlid 100. Initiatiefnemer, Tim Samuels, wilde een punt maken tegen de manier waarop er met ouderen wordt omgegaan. Hij maakte hen krachtig zichtbaar door de rockers in een studio met elkaar te verenigen. Inmiddels heeft My Generation verschillende hits op hun naam staan, waaronder een cover van My Generation van The Who.

Ome Ko’or – Wijk bij Duurstede

Wij zijn een vrouwenkoor die zonder dirigent wat ons onderscheid van veel andere koren. Het koor is ontstaan aan de bar in ons stamcafé waar we nog steeds onze oefenavonden hebben. Wij zijn enthousiast en ondanks onze leeftijd boven de 40 leuk om naar te kijken en luisteren.

Pepperoni – Den Haag

Pepperoni is een enthousiast koor met een pittig repertoire, dat bestaat uit popsongs, engels, frans en nederlands.

Pocket Rockit – Drunen

Het kleine koor met het grote hart. Geheel vrouwelijk, energiek, power rock koor.

Pop Up – Oud Beijerland

Sinds de oprichting in september 2001 is Pop-Up uitgegroeid tot een bijzonder én semiprofessioneel popkoor. Pop-Up heeft o.l.v. dirigente en zangpedagoge Inge Rambags opgetreden tijdens culturele evenementen en korenfestivals, op feesten en bij bijzondere gebeurtenissen. Een van de hoogtepunten van Pop-Up is de 2,5 jaarlijkse theatershow. Het repertoire is zeer gevarieerd en bevat vele Top 2000 nummers. Tijdens repetities doceert Inge zangtechniek, wordt gestudeerd op nieuwe stukken en zingen we bekende songs uit ons repertoire. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Frans Verburg. Sinds seizoen 2020-2021 spelen maandelijks ook een bassist en drummer mee. Sprankelend, energiek, knallend, innemend!

Pop4shore – Katwijk

Pop- en rockkoor Pop4shore! eigenlijk een band. Een héle grote band zeg maar. Eentje van ongeveer 60 hyper-enthousiaste mensen. Die allemaal keigoed hetzelfde instrument gebruiken, namelijk hun stem. Pop4Shore! is een pop- en rockkoor waar de energie vanaf spat. Of we nou op een podium met alle toeters en bellen staan of in een heel bescheiden setting; zij zorgen ervoor dat ons optreden indruk maakt. Ze laten dan ook een compleet concept zien van zang, choreografie en -als de techniek het toelaat- backgroundvideo’s. Bovendien is dirigent Vladimir Pairel een meester in entertainen. Als hij begint, gaat het publiek los. Hij is ook echt onderdeel van de show.

Popformatie Something Else – Ridderkerk

Na de gerse optredens tijdens de eerste editie staat Popformatie Something Else uit Ridderkerk te popelen om zich te presenteren op de langverwachte tweede editie van RotjeKoor! Dit jaar wordt er weer een gevarieerd optreden neergezet, met eigen arrangementen van bekende popnummers. Wij zijn een enthousiast en gezellig popkoor met vrouwen van alle leeftijden. Onder leiding van dirigent Dirk Bouillon wordt hard gewerkt tijdens de repetities, maar er wordt ook veel gelachen. Nieuwe leden zijn altijd welkom, waarbij we vooral versterking zoeken bij de lage alten. Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur aan de Prinsenstraat 76 in Ridderkerk.

Pop in Koor – Boskoop

Het Pop-In-Koor is een swingend, enthousiast en actief popkoor, dat een uitstapje naar een andere muziekstijl niet schuwt. O.l.v. dirigent Didier van Someren brengen ze een gevarieerd repertoire met een (live) band, met pianobegeleiding of a capella. Waarom zij al meer dan 25 jaar bestaan? Een veelzijdig repertoire, uitdaging in expressie, enthousiasme, een gemoedelijke, gezellige sfeer en het niet te omschrijven Pop-In gevoel.

Popkoor 4You – Rotterdam

Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor met een repertoire dat begint bij de jaren zestig tot de hedendaagse popsong. Zij repeteren iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Romeynshof te Rotterdam Ommoord.

Popkoor Alive – Zoetermeer

Popkoor Alive is een enthousiast, gemengd koor uit Zoetermeer. En mogelijk ook het gezelligste, als ze de geluiden om hen heen mogen geloven. Voor iedereen die van Engelstalige popmuziek houdt. Dirigent Bart de Jong inspireert de koorleden om kwalitatief steeds verder te groeien. Popkoor Alive is opgericht in 2019, maar veel koorleden zingen al veel langer samen. Ons koor bestaat momenteel uit ruim 40 leden die verdeeld zijn over vier stemgroepen. Ze zien ernaar uit om te mogen optreden en ook de andere koren te horen.  

Popkoor B-Colourful – zwijndrecht

Popkoor B Colourful is het gezelligste popkoor van Zwijndrecht. Popkoor B-Colourful is 21 mei 2015 gestart en heeft bijzonder enthousiaste leden, zowel mannen als vrouwen. Ons repertoire is eigentijds en er wordt in het Engels en Nederlands gezongen. Onze dirigent Benson Walch leert ons de sterren van de hemel te zingen met pianobegeleiding. Hoewel er notenschrift aanwezig is kun je ook met alleen tekst lezen de lessen makkelijk volgen. B-Colourful staat voor zingen met plezier!

Popkoor Bes’Tof – Wateringen

Popkoor bes’tof uit Wateringen bestaat uit zo’n 30 zangers en zangeressen, die begeleid worden door een vierkoppige live band. Onder de enthousiaste en creatieve leiding van dirigent Ton Willemsen laten zij sinds 2004 hunmuzikale sporen achter . Bes’tof is een begrip in regio Westland , eenmaal gezien en gehoord blijkt dat zij ook een meer dan welkome gast zijn op menig muzikaal festival in het land! Recensies zeggen dat Bes’tof inspirerend en zeer verrassend is! Dat blijkt ook uit de uitverkochte avondvullende theatershows die wij om de 2,5 jaar geven …..

Popkoor BSUR – Breda

Popkoor BSUR Breda, is een enthousiast gemengd koor met zo’n 50 leden, dat een zeer uiteenlopend, afwisselend en herkenbaar repertoire heeft en dat zich beperkt tot pop en rockmuziek. Ze bieden het publiek zeer herkenbare hits van nu en vroeger, samen met onze live band! Onze dirigent is Steven van Gool. Ze geven regelmatig concerten binnen en buiten Breda, en doen ook mee aan korenfestivals of zoeken de samenwerking met andere muziekgroepen. Het koor bestaat 31 jaar en heeft haar roots in Princenhage, een oude stadswijk in Breda. Daar repeteren zij iedere dinsdagavond, in cultureel centrum “De Koe”, waar er na de repetitie ook altijd een gezellige nazit is.

Popkoor De Voices – Fijnaart

Popkoor De Voices is een gemengd koor dat zich vooral richt op lichte muziek en pop classics. Popkoor “De Voices” zijn in 2004 ontstaan uit een projectkoor van muziekvereniging De Unie.

Popkoor Eigenwijs – Terneuzen

Een enthousiast Zeeuws popkoor met ongeveer 50 zingende en swingende leden. Met natuurlijk onze eigen band. “Bende 2.0” Wat zingen zij? Een mix van oude en nieuwe popsongs. Het repertoire wordt voortdurend uitgebreid. Door middel van het instuderen van nieuwe nummers streven ze ernaar 5 à 6 nummers per jaar toe te voegen.

Popkoor Given – Rozenburg

Het vierstemmig Popkoor Given bestaat uit 35 enthousiaste leden uit Rozenburg en omgeving. Afgelopen jaar vierden zij ons 10-jarig bestaan! Ze hebben de slingers maar online opgehangen…;-) Ook tijdens de Coronaperiode hebben ze, via Zoom en Jamulus, gelukkig door kunnen repeteren. Ze hebben zelfs meegedaan aan een online korenfestival! Spannend, maar erg leuk. Deze bijzondere tijd heeft een nog hechtere groep van ons gemaakt. Dit is te zien en te horen. In goede en slechte tijden zijn ze er voor elkaar en dat maakt het koor wel heel bijzonder! Gelukkig kunnen ze nu weer live repeteren én optreden. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Mathieu Smit!

Popkoor Goed Gestemd – Voorhout

Popkoor Goed gestemd viert in 2022 haar 10 jarig jubileum. Zij zijn een gezellig, heel enthousiast koor uit het hart van de Bollenstreek en met onze 65 leden brengen zij een heel gevarieerd programma op de bühne!

Popkoor Joined Venture – Zoetermeer

Zingen met passie en plezier; dat is waar het om draait bij de 40 enthousiaste leden van het Zoetermeers popkoor Joined Venture. Onder de bevlogen leiding van dirigente Jeany zingen ze bekende en minder bekende Nederlandstalige en Engelstalige popnummers in meerdere stempartijen. Ze repeteren wekelijks, treden regelmatig op en genieten ervan om als een echte joined venture hun gevarieerde repertoire als eenheid en met passie neer te zetten.

Popkoor New Pop-Art – Rijswijk

New Pop-Art kenmerkt zich door een enthousiaste dirigente met dito leden. Het repertoire is zeer divers, zeker niet standaard, met vaak zes-stemmige arrangementen van de hand van de dirigente. Tijdens corona zijn er een aantal liedjes door de leden ingezongen en op film gezet.

Popkoor Novelty – Sint Oedenrode

Popkoor Novelty uit Sint Oedenrode is een gemengd, zesstemmig koor van ruim dertig leden. Ze brengen eigentijdse popmuziek onder begeleiding van hun eigen combo. Novelty staat onder leiding van dirigent Philippe Reuser. Het repertoire van Novelty omvat nummers uit alle belangrijke stromingen van de laatste vijfentwintig jaar. Van Bon Jovi tot Nielson – en alles wat daar tussen ligt: Nickelback, De Dijk, Anouk, John Legend. Daarnaast staan ook stukken uit films en musicals op het programma.  Popkoor Novelty werkt aan eigen shows met regie en treedt tussendoor op. Vaak gaat het om optredens in de regio, maar ze doen ook graag mee aan korenfestivals. Waarin ze zich onderscheiden? Volgens het laatste juryrapport; podiumpresentatie! Optredens om naar te luisteren én naar te kijken dus. Novelties zijn actief binnen het koor. Koorleden dragen hun steentje bij en zijn lid van commissies voor o.a. concerten, muziekkeuze, pr en sponsoring. Dit draagt eraan bij dat Novelty een hecht koor is. Lief en leed wordt gedeeld. En het drankje na de repetitie is meer dan verdiend.

Popkoor O Jee – Rotterdam

Never a dull moment met popkoor O Jee! Onder leiding van Mathieu Smit voeren de koorleden het publiek terug naar de muziek uit de jaren ’60-’80. Swingende nummers en mooie ballads wisselen elkaar af. Don’t worry, O Jee is niet in de vorige eeuw blijven hangen, hoe gaaf die muziek ook blijft. Ook hedendaagse hits leveren meer dan voldoende ideeën en nieuw repertoire op. Alle liedjes zijn voorzien van originele choreografie en passende aankleding. Je krijgt een compleet plaatje voorgeschoteld dus. Combineer dat met het plezier dat het koor altijd uitstraalt en je hebt alle ingrediënten voor verrassend leuke optredens.

Popkoor Paper Moon – Rotterdam

Paper Moon is een groep enthousiaste zangers tussen de 30 en 65 jaar uit Rotterdam en omstreken. Ze bestaan inmiddels 27 jaar en zingen wekelijks met veel plezier vierstemmige popmuziek met eigen arrangementen: klassiekers uit de popmuziek van bv Stevie Wonder en Aretha Franklin en meer recentere nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars, Bradley Cooper en Lady Gaga, en Rag ’n Bone. Ze treden een aantal keren per jaar op en hebben door het jaar heen ook veel plezier tijdens bv. een Open podium of Karaokeavond.

Popkoor Prestige – Rotterdam

Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits. Denk aan artiesten als Ed Sheeran, Dua Lipa, Billie Elish, maar ook onze eigen Miss Montreal en Di-Rect!. Het koor repeteert in schitterende theaterzalen, waar de dirigent je beter leert zingen en performen. Het beste uit jezelf èn de groep halen, zodat ze spetterende  shows kunnen neerzetten.

Popkoor Prestige Rotterdam repeteert iedere donderdagavond onder leiding van dirigent Ton van Diepen, tevens Muzikaal Directeur. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het arrangeren en heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij Wibi Soerjadi. Kwaliteit en plezier staan voorop, wat leidt tot spetterende optredens. Ton is een bijzonder goede pianist en heeft het talent om grote groepen te leiden, enthousiasmeren en motiveren. Ze repeteren in de prachtige theaterzaal van IndeLugt in Rotterdam-Overschie. Het koor bestaat uit enthousiaste 105 mannen en vrouwen van alle leeftijden en bestaat uit minstens 3-stemgroepen, en soms zelfs 5 stemgroepen!  M.a.w. niet lullen maar zingen!

Popkoor Puurzangenzo – Rotterdam

PuurZangEnzo is een in 1999 opgericht dynamisch popkoor uit Rotterdam onder muzikale leiding van dirigent Alejandro Orozco. Zij zingen een dwarsdoorsnede van popmuziek van de afgelopen veertig jaar, maar zeker geen middle of the road. Natuurlijk staat de kwaliteit van de zang centraal, maar zij besteden ook veel aandacht aan onze performance. Naast het oor, wil het oog immers ook wat! Ze heten niet voor niets PuurZangEnzo. Zij werken al geruime tijd met thema’s. In onze laatste theatershow “Life is a circle” stonden alle facetten van het leven centraal. Inmiddels zijn ze druk aan het repeteren voor hun nieuwe programma: What’s in a name. Een voorproefje hiervan kunnen jullie horen…en dus ook zien tijdens Rotjekoor 2022.

Popkoor Rebound – Leidschendam/Voorburg

Popkoor Rebound Leidschendam/Voorburg is in september 2012 van start gegaan. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het bouwen van een goed koor met een mooie klankkleur. Inmiddels hebben ze een behoorlijk repertoire opgebouwd met populaire popnummers van de jaren 60 tot nu. Uiteraard staat zingen bij hen op de eerste plaats, maar ook gezelligheid en saamhorigheid staan hoog in het vaandel. Bart de Jong is de dirigent, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij ziet het dan ook als een uitdaging om iedereen het plezier van samen muziek maken te laten ervaren en te inspireren tot steeds hogere prestaties.

Popkoor Remix – Almere

Popkoor Remix is in 1998 gestart als eerste popkoor in Almere. Het 20-jarig bestaan hebben ze in 2018 muzikaal gevierd met twee uitverkochte optredens bij Theater Corrosia in Almere Haven. Tijdens de wekelijkse repetities wordt er fanatiek geoefend mede dankzij de inzet van dirigente Francis Evers en pianist Martijn Hak. Het zesstemmig en gemengd koor zingt popsongs van ’toen’ en van nu.

Popkoor Sabroso – Ouderkerk ad IJssel

Popkoor Sabroso repeteert iedere dinsdagavond in de Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel. Zij zingen een gevarieerd pop repertoire in de Nederlandse en Engelse taal. Het koor bestaat uit 20 enthousiaste en gemotiveerde dames. Zingen is genieten en geeft energie!! Deze energie hopen zij ook uit te stralen naar elkaar en het publiek. Geniet u van Popkoor Sabroso!

Popkoor Seaside Rendez-Vous – Goes

Popkoor Seaside Rendez-Vous uit Goes is niet zomaar een koor. Hun band heeft een prominente rol, ze noemen zichzelf daarom een band met 55 zangers en zangeressen. Seaside-Rendez-Vous staat onder de professionele leiding van Frank de Vreeze. Samen zijn zij Seaside Rendez-Vous en maken ze met veel plezier en enthousiasme muziek. Het repertoire bestaat uit popmuziek in de meest uiteenlopende stijlen, vanaf de jaren 80 tot nu. In 2022 bestaan zij 20 jaar.

Popkoor Switch – Terheijden

Popkoor Switch is in september 2010 opgericht en bestaat momenteel uit 35 leden. Het is een dynamisch koor met fanatieke en enthousiaste koorleden uit Terheijden en omgeving. Het koor wordt begeleid door een combo en switcht tussen verschillende muziekstijlen waarbij soms ingetogen of juist uitbundig wordt gezongen. Engelstalige popmuziek, maar ook enkele Nederlandstalige nummers en songs uit de jaren 80 en 90 staan op het repertoire.

Popkoor Sugar & Spice – Hoogerheide

Gemengd koor Sugar & Spice, een groep van enthousiaste zangers en zangeressen die wekelijks repeteert in Hoogerheide. Ze treden op bij tal van festivals, feesten en partijen en verzorgen regelmatig een spetterende show met een wisselend thema. Het plezier in zingen staat bij Sugar @ Spice altijd voorop!

Popkoor Tintunes – Tinte

Popkoor Tintunes uit Tinte staat o.l.v Lauwrens van der Leer en bestaat 12jaar. Het repertoirebestaat uit o.a Arcade – Duncan Laurens, Creep -Radiohead, Soldier on Di-rect, Abba medley, Roller coaster- Danny Vera, Queen-Medley.

Popkoor Undercover – Loon op Zand

Popkoor Undercover houdt haar repetities in het gezellige, gemoedelijke stukje Brabant bij Nationaal Park de Loonse‐ en Drunense Duinen. Deze gezellige en energieke groep mensen is ambitieus en streeft naar kwaliteit zonder het plezier en ontspanning uit het oog te verliezen. Bovenal gaan zij voor vriendschap en respect voor elkaar. Met een repertoire van verfrissende Top40 hits, gecoverd met eigen vocal arrangementen heeft Undercover een next level muzikaal niveau.

Popkoor Xing-Rotterdam

Xing-Rotterdam is een echt Rotterdams popkoor uit Pendrecht waar plezier en ontspanning voorop staan. Maar ze werken tijdens de repetities ook hard aan de resultaten die ze graag tijdens optredens ten gehore brengen. Het koor zingt o.l.v. Ana Mihajlovic. Vanaf 2011 dirigeert zij met veel passie en gedrevenheid popkoor Xing-Rotterdam. Zij zijn ook op zoek naar enthousiaste mannen en vrouwen die hun koor willen versterken. Zij repeteren op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in gebouw “ De Schalmei “.

Popkoor J2Sing – Barendrecht

Zij zijn het allerleukste popkoor van Barendrecht, niet alleen leuk, maar ze hebben ook een zeer uiteenlopend repertoire, van Doemaar tot Lady GaGa en van alles daar tussen in, dus we zingen zowel Nederlandstalig als in het Engels. Tijdens de Lockdown hebben we een covid-project doorlopen met als eindresultaat een leuke videoclip van het nummer Rollercoaster van Danny Vera. Samen zingen staat bij het koor op de eerste plaats, en ze treden graag met z’n allen op!

Poprockkoor Sweet Pepper – Papendrecht

Sweet Pepper is een spontaan, gezellig en gedreven koor. Met hele koor vol overgave aan het zingen. We houden van pop, maar een tikkeltje meer van Rock.

RefreshSing – Nieuwegein

Vrouwenkoor RefreshSing uit Nieuwegein is het meest enthousiaste koor uit Nieuwegein, ze zijn niet voor niets club van het jaar van de Gemeente Nieuwegein geworden. Onder leiding van onze energieke dirigent Vladimir Pairel is elk optreden een feestje. Het repertoire is zeer breed, van Guus Meeuwis tot Anouk en van Motown tot Metalica, dus voor ieder wat wils. Niet alleen wordt er hard gewekt aan de zangkwaliteit maar vinden zij uitstraling, choreo en kledingkeuze ook erg belangrijk en dat maakt dat het iedere keer weer geweldig is om naar een optreden van RefreshSing te kijken.

Rock Vocals – Waddinxveen

Rock Vocals is een uniek rockkoor dat sinds 2000 bestaat uit enthousiaste liefhebbers van stevige rockmuziek. Stevig, want het repertoire bestaat o.a. uit nummers van: Simple Minds,Mother’s Finest en David Bowie met Queen! Rock Vocals heeft eigen arrangementen en zingt vier- en soms driestemmig.

S1Voice – Nieuwerkerk ad IJssel

Celina, dirigente van S1Voice, is heel enthousiast en maakt van elk optreden voor zowel de toeschouwers, als de koorleden een feestje!

SKVR Projectkoor – Rotterdam

The Monday Crew – Teteringen

The Monday Crew oftewel TMC afgekort is een enthousiast popkoor uit Teteringen dat al samen zingt sinds 2010. Het koor staat onder muzikale leiding van Anniek Pollklasener. Het repertoire bestaat uit eigentijdse nationale en internationale popsongs van o.a. Ilse de Lange, Freek en Suzan, Racoon, lady Gaga, Van Dik Hout… Het aantal koorleden ligt rond de 20 en ze zingen meerstemmig in meestal vier stemgroepen.

Van Zingkel & Co – Dordrecht

Van Zingkel & Co is het leukste en meest eigenwijze popkoor uit Dordrecht. Wij zijn een kleinschalig popkoor, dat bestaat uit ongeveer 16 enthousiaste en energieke meiden/dames tussen de 25 en 65 jaar. Of het nu Klassiek, Hard Rock, R&B, Jazz, Pop, Soul of Funk is………met ons uitgebreide repertoire, en leuke frisse stage presence (jaaa, wij zijn zo’n koor dat lekker beweegt op het podium en niet met zangboeken staat!) maken wij van ieder optreden een feestje! Zij zingen alles ook nog eens 4-stemmig, dus originaliteit verzekerd.

Vocal Popgroup Re-Flax

Vocal Popgroup Re-flax is een popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht met ca. 80 zangers en zangeressen. Ze zingen 4- tot 7-stemmig en zijn uitgegroeid tot één van de beste popkoren van Nederland. Landelijke bekendheid kregen we door het TV programma Korenslag van Hennie Huisman waar we 2e werden en ons optreden tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie aan Dordrecht op Koningsdag 2015.

Vocal Voices – Rotterdam

Vocal Voices zingt zonder dat er notenschrift wordt gelezen. Alles gaat op basis van gehoor door het beluisteren van ingezongen MP3 bestanden. Men kan op deze manier zowel thuis als onderweg de songs oefenen. Het repertoire bevat songs uit de periode jaren 70 tot heden. De arrangementen zijn 3/4 stemmig. Er is altijd plaats voor nieuwe mensen. Er is geen stemtest. Vocal Voices maakt onderdeel uit van Vocaal Regionaal. Het koor treedt op tijdens evenementen en festivals en is samengesteld uit koorleden van diverse locaties van Vocaal Regionaal.

WE12Sing – Capelle ad IJssel

WE12Sing is een popkoor uit Capelle aan den IJssel, en bestaat momenteel uit 55 leden . Elke maandagavond wordt er met veel plezier gezongen o.l.v. Gerjan Essenstam , onze bevlogen dirigent . Afgelopen jaren heeft hij het koor bijna letterlijk door de coronatijd gesleept . Zoomen , zingen in de openlucht ,muziek quizjes maken , niets was hem teveel. Ze zijn zelfs aan nieuwe liedjes begonnen . Ze hebben een uitgebreid repertoire, van Aretha Franklin, Toto, Earth Wind &Fire , maar ook Direct zit in ons programma . Plezier en genieten van de muziek staat bij WE12Sing voorop, alhoewel tekstbeleving er bij het is ingepeperd. Aan hun enthousiasme zal het zeker niet liggen.

Xing Rocks! – Dordrecht

Xing Rocks! ​Hét Rockkoor van Nederland: niet zomaar een popkoor, maar een verrassend stevig Rockkoor. Een groep enthousiaste mensen die met veel energie en power stevige pop- en rocknummers zingen. Nummers van bijvoorbeeld Foo Fighters, Pink Floyd, Queen, Within Temptation, Disturbed, Imagine Dragons en Pearl Jam. Het is een koor met bezieling, ambitie en plezier! “Zowel met de nummers, als met de arrangementen hebben we niet voor de makkelijke weg gekozen”, aldus Jan Plomp, coach van Xing Rocks!. “Maar we zijn dan ook een koor met ambitie. We willen echt iets goeds neerzetten, onderscheidend zijn en dat met veel passie!”

Zanggroep Amice – Veldhoven

Zanggroep Amice is een regionaal koor met circa 20 leden dat midden in de samenleving staat, met Veldhoven als thuisbasis. Het is een gezellige club vrouwen, tussen de 30 en 65 jaar, voor wie de repetitie een prettig avondje uit is. O.l.v. dirigent Herma Timmer en pianist Barend Zoontjes zingen zij de mooiste nummers van o.a. Anouk, Douwe Bob, Ilse de Lange en Michael Buble. Gezellig samen zingen en ontspanning zijn belangrijk maar de ambitie om de zangkwaliteit te verbeteren, staat bij het koor hoog in het vaandel. Regelmatig nemen ze deel aan concerten of geven we zelf een concert.

Zanggroep Korije – Rijen

Zanggroep KoRije is een kleurrijk en enthousiast koor uit het Brabantse Gilze-Rijen. Met veel passie en plezier brengen zij moderne pop- en musicalliedjes. KoRije telt 40 leden, mannen en vrouwen, verdeeld over 5 stemgroepen: Sopranen, Mezzo’s, Alten, Tenoren en Bassen. Bij sommige nummers uit het repertoire worden ook solisten ingezet. Het koor zingt meestal Engelstalig, maar soms ook Nederlands repertoire, vaak in een eigen arrangement van pianist Marco Hoogerheide of dirigent Ralf van der Sanden. Naast de 5-stemmige zang wordt er veel aandacht besteed aan de presentatie en de uitstraling op het podium.

Zanggroep Kwint – Loon op Zand

‘Kwint een Loonse zanggroep. Onze groep bestaat uit ongeveer 40 leden, zowel mannen als vrouwen, verdeeld in vijf stemsoorten. We genieten wekelijks van onze repetities op donderdagavond. Kwint zingt popmuziek. Wij treden graag op, onze optredens worden voorzien van een passende choreografie. Onder de stichting KwinTheater worden eens in de drie jaar grote voorstellingen geproduceerd. Begin 2023 zullen we de productie ‘Gebroken Liefde’ uitvoeren.

Zanggroep LEFF – Oud Beijerland

Zanggroep LOS – Vlaardingen

De ladies van LOS komen uit Vlaardingen, Maassluis en omstreken en hebben één ding gemeen: they love to sing! Elke donderdagavond repeteren zij met elkaar. De sfeer gezellig, bij tijd en wijlen luidruchtig, maar altijd energiek en gedreven. Constant bezig om het beste in zichzelf naar boven te halen. En natuurlijk moet het er ook goed uitzien! Met een hippe styling en een strakke choreografie doen ze daar onze stinkende best voor. Hun doel: van elk optreden een waar feestje maken. Met leading lady Annemarie als dirigente voorop. Of ertussen. Dat houdt het spannend:-) Dat is ook LOS. Ze gaan graag uit hun comfortzone. Dat maakt het zingen bij LOS zo leuk. Ook zin gekregen om LOS te gaan?

Zingjerot – Zeist

Een gezellige en enthousiaste groep van 30 mensen met één belangrijke overeenkomst: een passie voor zingen en dat delen zij graag met ons publiek. Zingjerot zingt voornamelijk Nederlandse hertalingen van popmuziek uit de 60er en 70er jaren. Deze vertalingen zijn meestal gemaakt door meestervertaler Jan Rot, vandaar de naam van het koor. Het is heel bijzonder om de prachtige teksten van Jan Rot te horen. Onder leiding van dirigent/arrangeur en Nico Ravenstijn zingen zij vijfstemmig. Carel Schweig begeleidt het koor op de piano en gitaar en Philip Lijnzaad op de (bas)gitaar of viool. Daarnaast staat Ben van den Tempel ons bij met gitaar, trompet en/of percussie. Het repertoire is zeer gevarieerd. Van The Blue Diamonds tot Queen en van The Beatles tot Acda en de Munnik. Kortom, zij zijn een veelzijdig, energiek en gepassioneerd koor!