Smoelenboek 2019

AFTER EIGHT
Rotterdam
Dirigent: Robert Verheul

After Eight is een open-minded vierstemmig koor, waarin je je snel thuis voelt. De leden hebben in ieder geval één ding gemeen: ze ontdekten de lol van het met elkaar zingen. Het repertoire varieert van oude muziek tot moderne songs, van klassiek tot rock, van Engels, Frans en Duits tot Afrikaans en Bulgaars. Bladmuziek kunnen lezen is niet vereist.

BELLA CANTARA
Rotterdam
Dirigent: Elly Bezemer

Dames koor, enthousiast,zing met veel plezier; eigen arrangementen van de dirigente

BGK
Bergen op Zoom
Dirigent: Peter Goedbloed

We zingen vierstemmig evergreens uit de populaire muziek van de laatste 60 jaar. Ook hebben wij liedjes uit films en musicals op het repertoire staan. Ons koor bestaat al meer dan 50 jaar.

BLACKGOSPEL EXPERIENCE
Den Haag, Rotterdam, Nunspeet, etc
Dirigent: Clifton Grep

BlackGospel Experience (BGE) zet zich in voor enerverende, swingende blackgospel ervaringen in Nederland, en geeft koorzangers de unieke mogelijkheid om authentieke black american gospel te ervaren. Wij zijn een professionele blackgospelformatie met dienstverlening aan koorzangers, en we staan op podia altijd met professionele artiesten, solisten, en keuze muzikanten, DJ Beatbox-looper, etc. En daarbij hebben we honderden koorzangers uit onze regionale BGE Koren die we kunnen inzetten om samen met ons op te treden

BLUE VOCALS
DELFT
Dirigent: Lauwrens van der Leer

De Blue Vocals zingen de sterren van de hemel! Dit pop- en jazzkoor uit Delft zet een prachtige sfeer neer en weet het eigen enthousiasme over te brengen op het publiek. Het koor zingt vier- tot zesstemmig repertoire van oude jazzklassiekers als Come rain or come shine tot hedendaagse pop zoals Haus am See.

BOMBARY jeugd
Poortugaal
Dirigente: Jolanda Kleingeld

Wat een durf, power, pit en samenwerking zit er in dit jeugdkoor van Bombary. De meiden (15-25 jr) hebben plezier in zingen en laten het publiek meeswingen. Onder leiding van Yolanda Kleingeld maakt deze groep geschiedenis!

BOMBARY volwassenen
Poortugaal
Dirigent: Kilian Elbers
Popkoor Bombary uit Poortugaal is een enthousiast popkoor dat onder leiding van Killian Elbers fantastische samenzang laat horen en zien. Het is pas feest als Bombary is geweest!

CALANDKOOR
Rotterdam
Dirigente: Marlous Smit jr.

Het Calandkoor bestaat in 2020 40 jaar en is een gemengd koor op leeftijd.

CANTA POPKOOR
Ouderkerk ad IJssel
Dirigente: Linda Caminita

Wij zijn een gedreven, hecht, gezellig en enthousiast koor. Houden van een uitdaging EN een glaasje wijn…. :-)))

Chanteymenkoor Roosendaal
Roosendaal
Dirigent: Jakobijn Wallis

Het koor richt zich vnl. op zoveel mogelijk oorspronkelijke Ierse Folksongs en Shanty’s. Ook enkele populaire liedjes, die met de zee of de oude zeevaart zijn verbonden, behoren tot ons repertoire. Chanteymen is afgeleid van het Franse woord chanter (zingen). De Engelsen maakten daar later Shanty van . Het Chanteymen koor bestaat uit een groep van 20 zangers/musici, die veelal twee en driestemmig zingen. De muzikale begeleiding wordt gevormd door banjo, gitaar, accordeon, dwarsfluit en dobro.

COULEURS VOCALES
Rotterdam
Dirigent: Dirk Bouillon

Couleurs Vocales is een enthousiast, dynamisch koor. Het voornamelijk vijfstemmige repertoire is gearrangeerd door dirigent Dirk Bouillon.

DAMESKOOR CHAPEAU
Rotterdam
Dirigente: Annemarie van de Wijk

Wij zijn een groep van 14 enthousiaste dames uit Rotterdam, die onder begeleiding van Erik van der Kroft achter de piano en Annemarie van der Wijk als onze dirigente het heel leuk vinden iedereen te laten genieten van ons koor. Wij zingen vier stemmig, gearrangeerd door onze dirigente, zowel pop als jazz.

DE PITTIGE TANTES
Sassenheim
Dirigente: Lucia Kiel
Veertien vrolijke vrouwen die blij worden van zingen!! We zingen onder de bezielendevleiding van Lucia Kiel van Lucia Kiel Performances uit…..Rotterdam!!

DE VLAARDINGSE SMARTIES
Vlaardingen
Dirigent: Kees Gelderblom
Wij zijn de Vlaardingse smarties een kleurrijk gezellig koor en zingen Nederlandstalige liedjes die voor bijna iedereen herkenbaar zijn. Wij zijn een grote groep maar treden meestal op met 35 tot 60 mannen en vrouwen.

DIFFERENT KOEK
Ridderkerk
Dirigent: Marcel Bleeker

“Hear and look, This is Different Koek” Different Koek is een vocal group uit de omgeving Ridderkerk en Dordrecht. Plezier in samen zingen, kwaliteit en nieuwe uitdagingen staan bij deze groep voorop. Het repertoire bestaat uit moderne popmuziek, serieuze ballads en muziek uit de seventies. De vocal group is 4 jaar geleden opgericht. Inmiddels heeft Different Koek meegedaan diverse musicals en theatervoorstellingen. Een optreden van Different Koek is altijd dynamisch, het bezorgt je kippenvel momenten, is vooral heel leuk om naar te kijken en luisteren. So come and look….

ENCORE
Rotterdam
Encore, een groep gezellige vrouwen in de leeftijd van 35 tot 75 jaar, zingt al 20 jaar iedere week een gevarieerd repertoire onder de inspirerende leiding van zangpedagoge Helène Verbraak. We zingen a capella en iedereen zingt van hoog tot laag, per nummer kies je je eigen stem.

FOUR WINDS
Oostwoud
Dirigente: Ingrid Sym

Enthousiast koor dat regelmatig optreedt en in 2018 haar 25 jarig bestaan heeft gevierd. Zingt niet alleen in de regio, maar ook op korenfestivals en geeft zelf regelmatig kerstconcerten en eigen concerten.

FRIENDS IN TIME
Nieuw Vennep
Dirigente: Anne-Julie Frisholm

8 Verschillende vrouwen, 8 verschillende stemmen en toch 1 harmony. Samen zingen om plezier en een goed gevoel over te brengen aan de kijken c.q. luisteraar. Muziek kan een magisch effect hebben. Vrienden door ervaringen vrienden door de muziek, dat zijn wij Friends in Time.

Gemengde Zangvereniging CANTIAMO
Krimpen ad IJssel
Dirigent: Nicky Bouwers

Dames- en herenkoor zingt zowel a capella als met begeleiding van piano en soms kerkorgel. Meestal vierstemmig. Werken van bijvoorbeeld: Mozart, Gounod, Duruflé, Jenkins, Bruckner, Lauridsen, Rutter, Gjleilo en Phillips.

GEZELLIGHEIDSKOOR ELEMENTAIR
Hekelingen-Nissewaard
Dirigent: Ingejan Holslag
Een groep gezellige mensen die al 10 jaar met plezier zingen en gemiddeld 15 optredens per jaar verzorgen zowel in verzorgingshuizen als tijdens reünies en feesten.

GLORIOUS TOUCH
Vlaardingen
Dirigent: Jurriaan Govaart
Enthousiast, zingen met plezier, pop met een boodschap

GOED GESTEMD
Rotterdam

Dirigent: Jellien Huigen
10 mannen en vrouwen, verenigd in een zanggroep (4-stemmig, soms meer), die zich onderscheidt door songkeuze: van pop tot doo-wop (vocal rythm and blues); soms jazz, soms musical. Van hedendaags tot ‘fifties’; alles a capella gezongen. Performance speelt een belangrijk onderdeel

GOSPELKOOR SHARE
Ridderkerk
Dirigent: Harm Jan Schenkel

Gospelkoor Share is een enthousiaste groep mannen en vrouwen die met verschillende stijlen muziek en zang deelt met haar publiek. Dat kunnen hedendaagse gospelsongs zijn van bijvoorbeeld Oslo Gospelchoir tot en met eigentijdse pop-nummers zoals van Coldplay, U2 en Lost Frequencies, die, als je goed luistert ook een speciale boodschap voor jou in zich hebben! En die boodschap delen we graag met ons publiek!

HOEKSCHEWAARDS OPERAKOOR EUPHONIA
Oud Beijerland
Dirigente: Jurate Haasdijk-Brazukaite

Ons koor bestaat uit zangers uit de Hoeksche Waard. In 2019 bestaan we 65 jaar. We zingen voornamelijk operarepertoire met soms een uitstapje naar andere

HOEKSE TRANENTREKKERS
Hoek van Holland
Dirigente: Paula van Wanrooy
Wij zijn een koor dat al 18 jaar bestaat en waar gezelligheid troef staat. wij zijn ieder jaar aanwezig bij smartlap tot opera op de Koeweide, zullen op 12 november 2018 voor de 4e maal een optreden verzorgen in de Doelen.

IVRIETKOOR “AL NAHAROT”
Dordrecht
Dirigent: Doron Peper
Bijzonder koor met Israëlische, Joodse koorleden en met zangers die affiniteit hebben met Israel en de Hebreeuwse taal

JOY
Barendrecht

Dirigent: Peter Habraken
Joy is een klein koor, niet meer zo jong maar nog steeds erg enthousiast. Enthousiasme, vrolijkheid en muzikaliteit zijn de troeven van Joy. Het repertoire is heel gevarieerd: van Scarborough Fair tot The Rhythm of Life, van Find the Cost of Freedom tot Now, O Now I Needs Must Part…Het koor staat onder de bezielende leiding van Peter Habraken (dirigent, componist, arrangeur, klarinettist) en Martin Boskamp (pianist, accordeonist). We zijn heel trots op twee nummers van de hand van een van de koorleden. Heel bijzonder is het gedicht Herinnering aan Holland van Hendrik Marsman dat door Peter Sinoo op muziek is gezet.

KAMERKOOR ROTTERDAM
Rotterdam

Kamerkoor Rotterdam is opgericht in 1972. Begonnen als klein gelegenheidskoor, is ons koor inmiddels uitgegroeid tot een amateurkoor met 24 leden dat de ambitie heeft om in het Rotterdamse culturele leven een gevarieerd repertoire ten gehore te brengen. Dit strekt zich uit van de Renaissance tot hedendaagse muziek. Tweemaal per jaar studeert het koor onder de inspirerende leiding van Hanneke Verbeek een nieuw programma in. Kamerkoor Rotterdam is betrokken bij de stad Rotterdam en zoekt graag aansluiting bij concertseries, muziekgezelschappen en evenementen in de stad.

KIOSO KYUWENDA
Oud Beijerland
Dirigent: Boaventura Caetuno Gouvela

Wij zijn een Nederlands koor en onder leiding van onze dirigent Boaventura Gouveia uit Angola zingen wij met veel enthousiasme de traditionele liederen uit Zuid Afrika in de oorspronkelijke taal.

KOOR DE DUKDALF
Ridderkerk
Dirigent: Wilma Vlasblom

Koor de Dukdalf uit Ridderkerk bestaat inmiddels al 16 jaar. De leeftijden van de koorleden variëren van 40 tot 80 jarigen. Als gezelligheidskoor zingen wij Nederlands talig, dus voor ieder wat wils. Bij een optreden in een verzorgingshuis passen wij een repertoire aan, zodat de liedjes voor de bewoners herkenbaar zijn. Voor een festival als Rotjekoor brengen wij naast enkele hele mooie liedjes natuurlijk ook veel vrolijks. Als wij een optreden afsluiten met een vrolijke polonaise waarbij het publiek ook mee doet kan onze dag niet meer stuk.


KOOR EVERGREEN
Poortugaal
Dirigent: Willem Warbout

Wij zingen gouwe ouwe uitsluitend Nederlands dan wel vertaald naar het Nederlands uit de 60/70er jaren die vroeger uit de jukebox klonken, 

KOOR FORTISSIMO
Rotterdam
Dirigent: Alejandro Orozco
Bij Koor Fortissimo staat plezier in het zingen voorop onder de enthousiaste leiding van Alejandro Orozco. We bestaan inmiddels 36 jaar en hebben een grote schare aan fans in en rond Overschie opgebouwd. We organiseren om het jaar een groot concert, zoals Cinema Vocaal met filmmuziek, filmbeelden, 2 bevriende koren, een kamerorkest en filmbeelden.

KOOR PISTACHE
Tilburg
Dirigent: Erik van Vugt

Koor Pistache is een enthousiaste groep zangers en zangeressen uit Tilburg. Wij zingen graag Nederlandse popmuziek maar ook in andere talen, onder muzikale leiding van Erik van Vugt en met begeleiding op piano door Neil Pelkmans. Wij zingen vaak met een lach, soms met een traan maar altijd vol overgave.

KOOR NIEUW ZUID
Rotterdam
Dirigent: Dick Vos of Gerard Wigmans

Wij zijn een gezelligheidskoor wat alleen maar Nederlandse muziek (Corrie Konings / Djagno Wagner / Frans Bauer e.v.a zingen wij treden vaak in bejaardenhuizen

KOORUWEL
Leuven, Belgie
Dirigent: Pieter Nevejans
Kooruwel zingt. Zo simpel is dat. De rest maakt niet zo heel veel uit. We zingen van alles een beetje: van drie- tot zesstemming, liederen van 0 tot 500 jaar oud, klassiek maar ook recentere en lichtere koormuziek.

LANZINGT
Lansingerland
Dirigente: Jolanda Wagenaar

LanZingt is een zeer enthousiast seniorenkoor dat inmiddels 5 jaar bestaat en vele optredens heeft gedaan. Uniek is, dat het koor optreedt met een band, bestaande uit leerlingen/leraren van muziekschool Jay’s Place. Het koor is in de jaren een hecht gezelschap geworden en heeft heel veel plezier met elkaar tijdens de repetities en optredens waarin zij het geoefende repertoire graag willen laten horen.

LEFF
Oud Beijerland

Leff is een enthousiaste zanggroep die meerstemmig een zeer divers repertoire heeft. Mooie balads, Nederlandstalig, discostampers, oud en nieuw. Muziek is voor iedereen en van alle tijd en we worden er blij van om het voor het publiek te zingen!

MAINPORT BARBERSHOP SINGERS
Rotterdam

Dirigente: Jurate Haasdijk
Mainport Barbershop Singers (MBS) is een close harmony mannenkoor uit Rotterdam dat zingt in de specifieke Barbershop stijl. Het koor is sinds de oprichting in 1992 het enige in zijn soort in Zuid Holland. MBS is met ca. 50 leden één van Nederlands grootste barbershopkoren en behoort tot de top 3 van barbershoppend Nederland.

MELANGE ROOD
Dordrecht
Dirigent: Ernst-Jan Huising
Melange Rood is een koor uit Dordrecht met op het repertoire maatschappij-kritische maar ook mooie liedjes.

METALLIKOOR
Drunen
Dirigent: Franki Münninghoff

Met krachtige, luide en ‘in yer face’ muziek is Metallikoor de perfect plaats voor rockers om hun longen uit hun lijf te zingen. Geen shownummers, geen klassieke aria’s, geen zeemansliederen, gewoon lekkere rock en metal nummers gaan het publiek gek maken. Ons motto is ‘If it’s too loud, then you are too old’. Draai het volume maar open!

MIXED VOICES
Rotterdam
Dirigent: Ana Mihajlovic

De 30 vrouwen van Mixed Voices bieden een mix van stijlen en talen. Van gospel tot luisterliedje en van Servisch tot Iers. In april 2018 werd Mixed Voices uitgeroepen tot beste koor van Zuid Holland. Niet in de laatste plaats door de geraffineerde zesstemmige arrangementen van dirigent Ana Mihajlovic en de pianobegeleiding door Bram Weevers.

MULTICULTIKOOR ROTTERDAM NOORD
Rotterdam
Dirigent: Roland Hangelbroek

Het MCKRN is een meerstemmig gemengd koor met een multicultureel repertoire. Liedjes uit Afrika, Rusland, Groot Brittannië, Israël, Frankrijk, Japan, Nederland, om maar een paar te noemen, wij draaien er onze hand niet voor om. Maar ook klassieke nummers, vaak in het Latijns, zingen we graag. Kortom een Multicultureel Koor!

ONDERSTEBOVEN
Rotterdam
Dirigente: Dubravka Guyt

Wij zijn een behoorlijk uniek, maatschappijkritisch koor, zonder politieke binding. Wij zingen oude en nieuwe strijdliederen uit binnen- en buitenland in diverse talen. We zingen over ongelijkheid, solidariteit en milieu. We zingen ook over de Rotterdamse werkstad. Soms zijn we serieus, maar er wordt ook veel gelachen. Plezier in het zingen staat voorop.

ONTROEREND GOED KOOR
Wormerveer
Dirigente: Gerda Vreeken

Ontroerend Goed Koor komt uit Wormerveer en heeft ca.80 leden, zowel mannen als vrouwen.

OPERETTEKOOR IRENE
Rotterdam
Dirgente: Marieke Dekker

Enthousiast, saamhorig koor van operetteliefhebbers. Kan niet stilstaan bij het zingen.

PAPAYA!
Rotterdam
Dirigent: Harm Jan Schenkel

Papaya staat voor fris, fruitig en exotisch. Het koor bestaat momenteel uit zeven zangeressen en vier zangers. Alle muziek dat Papaya zingt wordt speciaal voor hen door (jazz)componist Harm Jan Schenkel gecomponeerd of gearrangeerd. Het repertoire is dan ook zeer gevarieerd: van klassiek tot jazz, van gospel tot pop en van Tibetaans tot geïmproviseerd. Papaya zingt veel a capella (vaak 6-stemmig) en zoekt graag de interactie met het publiek.

PEPPERONI
Den Haag
Dirigente: Aleksandra Popovska

Pepperoni is een gemengd koor met pit, en bestaat uit zo’n 40 leden in 5 stemgroepen. Dat levert een stevig geluid en mooie vocale wisselingen. Wat we zingen? Frisse en vrolijke popsongs, ook Nederpop, ballads en latin, en soms een uitstapje naar andere muziekstijlen. Voor zingen met passie.

Philharmonisch koor Toonkunst Rotterdam
Dirigente: Maria van Nieukerken

Toonkunst Rotterdam is een vereniging met zowel een grootkoor als kamerkoor, die op een hoog niveau een veelzijdig klassiek repertoire uitvoert uit verschillende tijdsperiodes.

POCKET ROCK!T
Drunen
Dirigent: Franki Münninghoff

Pocket Rock!t uit Drunen is een rockkoor bestaande uit 26 dames en opgericht in september 2011. Pocket Rock!t noemt zichzelf “The little choir with a big heart” (het kleine koor met het grote hart) omdat ondersteuning van goede doelen met gratis optredens een belangrijk onderdeel van hun werkwijze is. Met een moderne repertoire van P!nk, Coldplay en James Bay tot Imagine Dragons, Gossip en The Rag ´n´Bone Man, zijn de dames in staat een divers en dynamisch geluid te laten horen.

POP4SHORE
Katwijk
Dirigent: Vladimir Pairel

Pop4shore is een prijswinnend showkoor dat het publiek trakteert op een optreden waarbij het lastig is om stil te blijven zitten maar verrast het publiek ook met prachtige ballads. Pop4shore zingt pop en rock van vroeger tijden maar ook recent materiaal.

POP- EN MUSICALKOOR
SPARKLING PEOPLE
Oosterhout
Dirigent: Peter van Lonkhuijsen

Wij zijn Pop- en musicalkoor Sparkling People uit Oosterhout. We zingen popnummers van 1970 tot 2018.Ook musicalnummers behoren tot ons repertoire. Alle arrangementen van de nummers zijn geschreven door onze dirigent Peter van Lonkhuijsen. Onze website is www. sparkling-people.nl

Pop- en Rockkoor 7th STREET Rotterdam
Dirigent: Peter Kahn

Wij zijn 7th Street, een stoer pop-en rockkoor uit Rotterdam IJsselmonde, met een geweldig repertoire wat perfect zou passen voor een optreden in het mooie Rotterdam. Wij zingen o.a. Hotel Californië, Sweet Child, You can’t always get, Smells Like teen Spirit, Riders on the Storm. De stad Rotterdam is ons niet vreemd én het publiek is altijd lovend over onze optredens. Volgend jaar vieren wij zelfs ons 10-jarig bestaan met nummers vanaf 1960 tot heden.

POPFORMATIE SOMETHING ELSE
Ridderkerk
Dirigent: Dirk Bouillon
Popformatie Something Else is 2013 opgericht en is onderdeel van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer. Wij brengen popnummers in eigen stijl. Dirigent Dirk Bouillon arrangeert de meeste nummers zelf en maakt er altijd een muzikaal en verrassend geheel van. Er wordt regelmatig opgetreden met geluidsband, maar liever worden wij begeleid door de drumband, het orkest van de Muziekvereniging of door ons live combo. Ook hebben wij bij veel nummers een ondersteunende choreografie. Kortom; door Dirk’s unieke arrangementen, de live begeleiding en onze choreo’s, zijn de optredens echt “Something Else”.

POPKOOR-4YOU
Rotterdam
Dirigent: Fred de Vries

Rotterdams Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor, met een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek. Bij het optreden gaat het niet alleen om het zingen. Wij willen het publiek bereiken en enthousiasmeren, mee laten zingen en bovenal raken. De uitspraak is misschien net te Rotterdams, maar dit heeft ook zijn charme. Kortom Rotterdams Popkoor 4-YOU is een echte sfeermaker .

POPKOOR AMEE-ZING
Made
Dirigent: Clarina vd Winden

Wij zijn een enthousiast meidenkoor van 11 zangeressen in de leeftijd vanaf middelbare school tot… We hebben een eigen band met toetsenist, drummer en

POPKOOR CON FORZA
Hank
Dirigent: Erik van Vugt

Een popkoor met KRACHT! Hedendaagse popmuziek als show gebracht!

POPKOOR GIVEN
Rozenburg
Dirigent: Mathieu Smit

Popkoor Given is een jong, energiek, ambitieus, vierstemmig popkoor, dat repeteert in Rozenburg. Tot nu toe bestaan we uit 28 leden en hebben ruimte om te groeien. Wij zingen popsongs van alle tijden waarbij we tijdens de repetities de balans houden tussen serieus instuderen van de popsongs en gezelligheid.

POPKOOR IN BETWEEN
Spijkenisse
Dirigent: Ardjoena Soerjadi

Meerstemmig enthousiast popkoor, die begeleid wordt op de piano door een uitstekende dirigent Ardjoena Soerjadi, die het popkoor op een hoger en onderscheidend niveau heeft gebracht.

POPKOOR J2SING
Barendrecht
Dirigent: P. Leijtink

Wij zijn een groeiend enthousiast koor en werken met de Singergy methode, dit houdt in dat je als koorlid een cd mee naar huis krijgt met daarop de verschillende stemgroepen en een blad met daarop de songtekst. Thuis studeer je de desbetreffende partij, behorend bij je stem, in. Tijdens de oefenavond, die iedere donderdagavond plaatsvindt zetten we de puntjes op de i. Ervaring is niet nodig, enthousiasme wel! We zingen dan de verschillende nummers die we al kennen en geven meer aandacht aan nieuwe nummers. We repeteren ook met de verschillende stemgroepen afzonderlijk zodat het koor snel zal klinken als één. Patrick , onze koorleider zorgt ervoor dat we klinken als een klok….

POPKOOR NEW POP-ART
Rijswijk
Dirigente: Roose Meuleman

New Pop-Art, is een enthousiast popkoor met een heel bijzondere dirigente die alle arrangementen voor het koor en zij zorgt voor energieke en bijzondere optredens en repetities. De leden gaan met veel plezier naar optredens bij festivals, woonzorgcentra en theaters. Een kleine greep uit het repertoire: Angel in Blue Jeans, Beter, Home en medleys van Ramses Shaffy en Queen. Het plezier en enthousiasme van dirigente en leden spat van het podium !

POPKOOR NOISZ
Alphen ad Rijn
Dirigent: Martijn Deuze Zohland

Noisz is een popkoor uit Alphen aan den Rijn dat gezamenlijk zingen in een gezellige sfeer voorop heeft staan. Een club van mensen die, naast een hart voor muziek, beschikken over een flinke dosis humor en het enthousiasme om van repetities en optreden een feestje te maken. Het repertoire van Noisz, dat bestaat uit de leukste hits van de 60ér jaren tot aan nu, is veelzijdig en biedt ‘voor ieder wat wils’! www.NOISZ.nl

Popkoor O JEE
Rotterdam

Dirigent: Mathieu Smit
Popkoor O Jee is een enthousiast gemengd koor uit Rotterdam. Al meer dan 25 jaar zingen zij met veel plezier swingende popliedjes en mooie ballads uit de jaren ’60-’80. Ook muziek uit de recentere jaren behoort tegenwoordig tot het repertoire. Met leuke choreografie erbij maken zij elk optreden tot een feestje. O Jee staat bekend om haar verrassende en vrolijke presentatie en dat heeft zijn uitstraling op het publiek!
www.popkoor-ojee.nl

POPKOOR PAPER MOON
Rotterdam
Dirigente: Leorah van der Linden

Paper Moon is een groep van 28 zangers en zangeressen. We zingen klassiekers uit de popmuziek, bijvoorbeeld Superstition (Stevie Wonder) en I say a little prayer (Aretha Franklin) maar ook recentere nummers zoals Uptown Funk, Royals en Umbrella staan op het repertoire.

POPKOOR PLUS
Rotterdam
Dirigente:Judith Olthuis
PopkoorPLUS is een Nederlandstalig popkoor van statushouders, anderstaligen en Nederlanders. De plus staat voor enthousiaste Nederlandse zangers, die de anderstalige koorleden die bezig zijn met inburgeren, graag helpen met de Nederlandse taal. Naast het zingen van Nederlandse liedjes, gaan we ook wekelijks uiteen om in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan. 

Popkoor PUURZANGENZO Rotterdam
Dirigent: Alejandro Orozco

Popkoor PuurZangEnzo bestaat uit 40 enthousiaste zangeressen en zangers die onder de bevlogen leiding van dirigent Alejandro Orozco met veel plezier werken om de mooiste popsongs uitbundig of juist ingetogen op het podium ten gehore te brengen. Het koor is niet alleen mooi om te horen, maar ook leuk om te zien. PuurZangEnzo treedt regelmatig op in Rotterdam en wijde omgeving. Kortom, popkoor PuurZangEnzo is bruisend, sprankelend, veelzijdig en vol energie.

POPKOOR THAT’S IT
Hoogvliet
Dirigente: Elise Polman

Popkoor That’s It, we like it! Wij zijn een koor van vrouwen en mannen uit Hoogvliet die meerstemmig lekkere bekende muziek zingen! Ons repertoire bestaat uit hedendaagse pop, Golden Oldies, musical, ballads, kortom alles wat we leuk en/of mooi vinden. Wij werken bij de wekelijkse repetities aan kwaliteit en expressie onder de bezielende leiding van onze dirigent Elise Polman. Daarbij wordt ons enthousiasme versterkt door de begeleiding op piano door onze toetsenvirtuoos Evelijn Makkus. Zie ook website http://www.koorthatsit.nl/

PROMSKOOR MUZIEKVERENIGING SINT RADBOUD
Schiedam
Dirigent: Laurens de Boer

Het Promskoor Schiedam bestaat uit 25 enthousiaste mannen en vrouwen, die allen auditie hebben gedaan om toegelaten te worden. De combinatie met het harmonieorkest van Sint Radboud maakt ons uniek. We hebben daardoor een zeer gevarieerd repertoire, van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Deze combinatie maakt het mogelijk dat wij optreden voor een groot publiek zoals bij onze jaarconcerten. Maar wij treden ook op in kleinere setting, begeleidt op piano of door een ensemble uit het orkest.

POPKOOR THE SPARROWS
Steenbergen
Dirigente: Herma Martens
Wij zijn een enthousiast bewegend koor dat bestaat uit 30 personen. We zingen bekende popnummers.We zouden het erg leuk vinden om deel te mogen uitmaken van het nieuwe festival. Onze pianiste is pas vanaf 14.00 uur beschikbaar vanwege andere werkzaamheden..

Barbershopkoor
THE SKYLINE SISTERS
Rotterdam

Dirigent: Mieneke Klinkert
Ons repertoire bestaat uit swingende songs, maar ook uit gevoelige ballads, met overtuiging en expressie gebracht door 54 vrouwen o.l.v. Mieneke Klinkert. In dit genre behoort ons koor tot de beste van Nederland en de top tien van Europa.

POPKOOR XING-ROTTERDAM
Rotterdam
Diri
gent: Ana Mihajlovic
Popkoor Xing-Rotterdam is een popkoor dat met veel enthousiasme en plezier hedendaagse maar ook de wat klassiekere popsongs zingt o.l.v. Ana Mihajlovic. Zij is in 1995 naar Nederland gekomen om haar muzikale talent verder te ontwikkelen. Vanaf 2011 dirigeert zij met veel passie en gedrevenheid ons koor. Ook hebben wij een modern kerstrepertoire. Wij repeteren op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur in muziekgebouw “De Schalmei ” Rotterdam-Pendrecht.
Voor info kan je mailen naar xing_rotterdam@euroband.nl


POPKOOR ZINGJEROT
Zeist
Dirigent: Nico Ravenstijn
Wij zingen in het Nederlands en dan vooral hertalingen van popmuziek uit de afgelopen vier decennia. Deze hertalingen zijn bijna allemaal gemaakt door Jan Rot, vandaar de naam van ons koor!

POP UP
Oud Beijerland
Dirigente: Inge Rambags

Een repetitieavond is als een avond sportschool met instructeur Inge op de bok die iedere keer weer de energie oprakelt om vol overgave in een nummer te duiken, te voelen en te weten wat je zingt. En als Pop-Up dan staat op een korenfestival, kerstmarkt of braderie, dan hoor je de techniek. Ze brengen de zaal in beweging, lokken passerend publiek naar binnen en laten mensen glimlachen. Pop-Up knalt van enthousiasme en gaat voor het beste!

R’DAMS SMARTLAPPENKOOR ‘MAG GEEN NAAM HEBBEN
Rotterdam
Dirigent: Nicky Bouwers

“Mag Geen Naam Hebben” bestaat uit ongeveer 55 enthousiaste, vierstemmig zingende zangers en zangeressen, die behalve aan het zingen van oude en eigentijdse smartlappen, levensliederen, Rotterdamse liedjes, zeemansliedjes en aanstekelijke meezingers, ook veel waarde hechten aan de onderlinge contacten en gezelligheid.

ROOSENDAALS KAMERKOOR
Roosendaal
Dirigent: Ted van der Heijdt

Het Roosendaals Kamerkoor is opgericht in 1971 met als doel kamermuziek zo goed mogelijk uit te voeren. Sinds het aantreden van onze huidige dirigent Ted van der Heijdt, is het koor sterk gegroeid, zowel technisch als muzikaal. Er wordt veel a capella gezongen, maar regelmatig wordt het koor ook instrumentaal begeleid door piano, orgel en ensembles. Wij hebben al diverse concertreizen gemaakt met optredens in Oxford, Wenen, Parijs en Duitsland.

S1VOICE
Nieuwerkerk ad IJssel
Dirigente: Celina Schrotz


Wij hebben samen echt plezier in het zingen en dat straalt er vanaf

SER KOOR RIDDERKERK
Ridderkerk
Dirigent: Robert Kops

Wij zijn een gemengd koor en zingen opera en licht-klassieke muziek

SHANTYKOOR BAREND FOX
Rotterdam
Dirigent: Ruan de Groot


Shantykoor van de Brandweer Rotterdam- Rijnmond
www.barendfox.com

SHANTYKOOR ROTTERDAM
Rotterdam
Dirigent: Jan van der Sluijs


Van de ruwe shanty tot aan de melodieuze Ierse ballades. Nu ondertussen is het repertoire verruimd met veelal aan de zee gerelateerde koorwerken. Werken die de soms de meest erbarmelijke omstandigheden van de zeeman en het lijden van de zeemansvrouw uit die tijd in herinnering brengen. Met zo’n breed en gevarieerd repertoir is het Shantykoor Rotterdam in staat om optredens of concerten met een “voor elck wat wils” programma ten gehore te brengen. Naast al het zingen is het Shantykoor Rotterdam ruim 15 jaar als mede organiserend koor verbonden aan het jaarlijks terugkerend Shantyfestval Rotterdam. Dit festival wordt in het eerste weekend van september gehouden en wel gelijktijdig met de Havendagen.

SING4FUN
IJsselstein
Dirigente: Meike Veenhoven


Sing4Fun is een vrouwenpopkoor van 40 dames dat met veel enthousiasme en plezier drie- tot zes-stemmige popsongs ten gehore brengt. Onze kundige dirigente Meike Veenhoven – die zelf Nederlandse chansons schrijft en ten gehore brengt – schrijft bijna al onze arrangementen zelf en begeleidt ons op de piano. Ons repertoire varieert van evergreens en medleys tot hedendaagse popmuziek. We zingen liedjes van o.a. Queen, John Legend, Jason Mraz en Marco Borsato.

SMARTLAPPEN EN GEZELLIGHEIDSKOOR ‘TRANEN MET TUITEN’
Hoogvliet
Dirigent: Wijnie Smits

Wij zijn een 55+ koor en zingen gezellige Nederlandstalige liedjes.

SUBESA
Rotterdam
Dirigente: Amare Bilate

Gemengd koor met jonge en oudere leden. Liederen in het Afrikaans, Engels en Surinaams worden door dit koor vol overtuiging gebracht. De naam van het koor zegt alles over het koor en de leden Succes Bereik Je Samen. SUBESA.

SWEET PEPPER
Papendrecht
Dirigente: Vera Naus


Wij zijn een stoer en gezellig poprockkoor.

THE ASH COMMUNITY CHOIR
Wassenaar
Conductor: Liat Alkan-Heymann


The American Community Choir rehearses and performs at The American School of The Hague in Wassenaar as well as other venues in the local community. Initially intended for ASH parents and faculty members, the choir now has broadened its members to the international and local community, as well as students. The choir is diverse and international, and so is its repertoire – from classical pieces through world music to jazzy and musical theater styles.

THE GREEN FOREST SELECTION
Schiedam
Dirigent: Robert Verheul

Zeer gemotiveerd vrouwenkoor met breed repertoire.

VOCAAL ENSEMBLE TREBLE & BASS
Oosterhout
Dirigente: Marcella van der HeijdeEnthousiaste vocal groep uit Oosterhout met een gevarieerd en bijzonder a capella repertoire in de categorie licht en jazz. Om echt naar te luisteren!

VOCAL VOICES
Rotterdam
Dirigente: Merel


Popsongs uit de jaren 70 tot heden. Ballads en up tempo songs. Varierend van The Beatles tot Racoon. Koorleden in de leeftijd van 35 tot 65+

VOCALGROUP JADE
Krimpen ad IJssel
Dirigente: Karin Schipper


JADE is een koor met een hoog niveau dat met hart en ziel in diverse stijlen zingt: close harmony, jazzy repertoire, romantische ballads, kleinkunst en musical stukken. JADE zet boeiende en verrassende optredens neer en raakt, verbaast en amuseert het publiek. JADE staat voor hoge kwaliteit: zowel in de zang en in de choreo/regie/beleving als in de keuze van het repertoire en de kwaliteit van de arrangementen.

VOCAL POPGROEP RE-FLAX
Hendrik Ido Ambacht
Dirigent: Jeffrey van der Vegt


Vocal Popgroup Re-flax is een popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht met 80 zangers en zangeressen. Een warme en hechte groep, die vier- tot zevenstemmig hun repertoire zingt. In vijftien jaar is Re-flax uitgegroeid tot één van de beste popkoren van ons land. Re-flax is niet alleen bekend in Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook regionaal en door het TV programma Korenslag en het optreden op Koningsdag is Re-flax landelijk bekend. Wij treden een aantal keer per jaar op. Met eigen shows in Cultureel Centrum Cascade en op festivals. Vocal Popgroup Re-Flax kun je ook voor een optreden boeken. Het publiek is altijd enthousiast over de show en onze zangkwaliteit, kleding, choreografie en uitstraling.

VOCALGROUP ‘SMILE
Kapelle

Smile! Vocal Group Is een eigentijdse groep van 10 ervaren zangers en zangeressen die met veel plezier zingen. Ons doel is om ons publiek maar zeker ook ons zelf te entertainen en kippenvel te bezorgen. We willen dat iedereen een “Smile” op zijn gezicht krijgt van onze nummers. Dit bereiken we met een uitdagend en gevarieerd repertoire.
Drijfveer van deze groep zangers en zangeressen is dat iedereen zijn eigen inbreng heeft inzake: repertoire, muziekgenre, choreografie, kleding, coaching, etc. De groep maakt vervolgens in onderling overleg een keuze.


VOCALGROUP WE
Rotterdam
Dirigent: Kevin Zwinkels


Klein, vrolijke en enthousiast koor. Zingt graag musical en pop, altijd in voor een grappige twist.

VOICES IN HARMONY
Poortvliet
Dirigente: Mariëlle Tempelaars


Het enthousiasme spat er vanaf. Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, die houden van muziek en met name van zingen. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. er om de tekst te bewerken


VROUWENKOOR CLOSE4YOU
Dordrecht
Dirigente: Jellien Huijgen


Vrouwenkoor Close 4 You bestaat uit ruim 30 enthousiaste leden. We brengen een afwisselend, licht repertoire, waaronder popnummers, ballades en musicalsongs. We zingen onder de inspirerende leiding van Jellien Huigen, daarbij op piano begeleid door Yuliya Khakhlova. Geïnteresseerde zangeressen tot 65 jaar begroeten wij graag elke eerste maandag van de maand op onze repetitieavond. Voor nadere informatie verwijzen wij naar onze website: www.close4you.info

XING ROCKS
Dordrecht
Dirigent: Jan Plomp

Xing Rocks! Hét rockkoor van Nederland laat zien dat een koor stevige rockmuziek kan laten horen. Het repertoire varieert van oude bekenden van Aerosmith, Queen, Pink Floyd en Guns N’ Roses tot recentere nummers van Pearl Jam, Linkin Park, Muse en Within Temptation. Rock to the core is het motto! “Zowel met de keuze van de nummers, als met de arrangementen, hebben we niet voor de makkelijke weg gekozen”, aldus Jan Plomp, de artistiek leider van Xing Rocks. “Maar we zijn dan ook een koor met ambitie. We willen echt iets goeds neerzetten, onderscheidend zijn en dat met veel passie!”

ZANGGROEP AMUZING
‘s Gravendeel
Dirigent: Ernst-Jan Huising

Zanggroep AmuZing is een enthousiaste groep mensen die veel plezier beleeft aan zingen. Wij repeteren in ‘s-Gravendeel en ons repertoire bestaat uit popsongs, nummers uit musicals en af en toe maken we een uitstapje naar licht klassiek. Wij treden op bij diverse lokale evenementen en elke 2 jaar geven we een eigen grote uitvoering met ons nieuwste repertoire. Het plezier in muziek maken met elkaar willen we graag overbrengen op ons publiek, zonder dat de zangkwaliteit hieronder lijdt. Buiten de wekelijkse repetitie zijn er ook nog andere activiteiten zoals samen naar de film, een themafeest, een barbecue; niets is te gek als het maar leuk en gezellig is. r

ZANGGROEP ENCORE
Westvoort
Dirigent: David van der Braak


Encore is een gemengd koor, zingt vele genres hedendaagse muziek.

ZANGGROEP LADIES ON STAGE
Vlaardingen
Dirigente: Annemarie van Wijk


Zanggroep LOS, oftewel the Ladies On Stage, is een groep uitbundige vrouwen die graag met elkaar zingt en optreedt. Zij maken van ieder optreden een feest voor oog en oor! LOS heeft leden uit Vlaardingen, Maassluis e.o. Zij zingen bekende pop-, rock- en disconummers van vroeger en nu. Zanggroep LOS is geen statig koor. Zij zoeken altijd naar een manier om zich te onderscheiden van andere koren. Hoe? kijk op onze websitehttp://www.zanggroeplos.nl

ZANGGROEP RATATOUILLE
Vlaardingen
Dirigente: Ana Mihailovic


Wij zijn Zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen! Een enthousiaste groep van 14 zangers en zangeressen o.l.v. Ana Mihajlovic. De naam Ratatouille betekent mengelmoes. Dit staat voor de afwisseling en variatie die wij tijdens onze optredens brengen. Niet alleen door de keuze in de nummers die wij zingen, maar ook door onze choreografie en het gebruik van beatboxing, bodypercussion en eventuele attributen tijdens het zingen. Wij maken er graag één geheel van zodat je je oren maar ook je ogen goed de kost kunt geven! Ons repertoire doet onze naam eer aan. Wij zingen een heel gevarieerd repertoire, waaronder: pop, jazz, gospel, klassiek, cabaret en wereldmuziek. Ook bij de uitvoering zoeken we naar afwisseling: a capella, piano of met begeleiding van muzikanten. Zie ook www.zanggroepratatouille.nl

ZEZAM
Zevenbergen
Dirigente: Heleen Bout


ZEZAM (Zevenbergse Zang Amateurs) sinds 1987.Gemengd koor van 40 leden (30 dames 10 heren).Het repertoire bestaat voornamelijk uit musical en filmmuziek en klassieke maar ook recente popsongs. De serieuze beoefening van de zangkunst staat voorop.

ZINGE! TEENS
Dordrecht
Dirigent: Dennis van der Vegt


Zinge! is het regionale jeugdpopkoor uit Hendrik-ido-Ambacht. Zinge! werd in 2013 opgericht en telt bijna 100 leden tussen de 4 en 21 jaar die in 5 verschillende zanggroepen repeteren. Op Rotjekoorl is Zinge! aanwezig met de 2 oudste groepen. De Zinge!-Teens is de “oudste” vocal groep van Zinge! en wordt gevormd door 22 dames en 3 heren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar. De groep weet hoe te ontroeren, maar ook hoe een feestje te bouwen. Het repertoire van mooie ballads tot stevig dance.

ZINGE! YOUNGSTERS
Dordrecht
Dirigente: Marlous Luiten


Zinge! is het regionale jeugdpopkoor uit Hendrik-ido-Ambacht. Zinge! werd in 2013 opgericht en telt bijna 100 leden tussen de 4 en 21 jaar die in 5 verschillende zanggroepen repeteren. Op Rotjekoor is Zinge! aanwezig met de 2 oudste groepen.De Zinge!-Youngsters bestaat uit 30 jongens en meiden van 10-14 jaar. Ze zingen nummers die nu in de top40 staan met soms een uitstapje naar andere genres. Met hun meerstemmige power en jeugdige energie zingen ze al regelmatig de zaal ondersteboven.

ZOETERMEERS MANNENKOOR
Zoetermeer
Dirigent: Steven van Wieren

Het uit ruim 85 leden bestaand Zoetermeers Mannenkoor (ZMK) is opgericht in 1981 en is een van de vooraanstaande grote mannenkoren in Zuid Holland. Het is een neutraal koor met een zeer afwisselend repertoire.