Koorsmoelenboek 2023

4Higher Ground, Rotterdam

Wij zijn 4Higherground Gospel groep, en zijn in 2015 opgericht. Als groep realiseren wij ons dat alle prijs en lof aan God toebehoort. Wij prijzen en aanbidden God door zang en muziek. Dit doen dit wij met veel passie, toewijding en plezier. God en muziek heeft ons bij elkaar gebracht als een groep en verbind ons ook als groep. Wij zijn gezegend met talenten van God en vertellen graag aan anderen over Gods liefde, kracht en goedheid. Met elkaar en de mensen die ons horen zingen willen wij het geloof naar een hoger niveau tillen. We are aiming for a higher ground.

7th Street pop- en rockkoor, Rotterdam

7th Street Pop & Rockkoor is op dit moment het toonaangevende koor van Rotterdam-IJsselmonde. Een hecht koor met een bevlogen dirigent die het beste uit ons naar boven weet te halen. Een koor waar kwaliteit hoog staat, maar de gezelligheid en saamhorigheid nog hoger!

Afrikaans koor Niyah Ubuntu, Hardinxveld Giessendam

Niyah Ubuntu is een koor wat Afrikaanse liedjes zingt uit verschillende delen van Afrika, in allerlei genres.
Ons koor onderscheid zich van andere koren door ons aanstekelijk enthousiasme aangewakkerd door onze dirigent Boaventura Gouveia die ons het repetoire leert zodanig dat we niet van bladmuziek zingen en contact kunnen maken met ons publiek!

ASH Community Choir, Wassenaar

Ons ASH Community Choir is een Wassenaars gemengd koor voor volwassenen. We zingen een gevarieerd repertoire, van Klassiek tot Jazz, wereldmuziek en Musicals. We streven voor de beste kwaliteit van toon en expressie met elke genre die we zingen.


ASH is The American School of The Hague, en zangers van de brede gemeenschap zijn van harte welkom. Met zangers van vele landen zijn we een echt internationaal koor die open is voor iedereen.

Blackgospel Choir 4You, Rotterdam

Bombary jongerenkoor, Poortugaal

Een klein maar zeer getalenteerd groepje. Bombary is naarstig op zoek naar nieuwe leden. De meesten zouden eigenlijk moeten doorstromen naar het volwassenenkoor, maar zij vinden het zo gezellig dat zij voorlopig bij het jongerenkoor blijven.

Bombary volwassenkoor, Poortugaal

Bombary is een bruisend, sprankelend popkoor dat sinds 1990 bestaat. Highlights uit diverse musicals waaronder Les Miserables, Miss Saigon, Hair, Wicked zijn in verschillende theaters uitgevoerd. Nu ligt de focus meer op popmuziek van vroeger tot heden. Bombary is steeds van de partij op Rotjekoor, want het is pas feest als Bombary is geweest.

Canta popkoor, Ouderkerk ad IJssel

We zijn inmiddels een behoorlijk groot koor en nog steeds heeel gezellig en super gemotiveerd.
We zingen pop, Nederlandstalig, Italiaans en zelfs Latijns en Zweeds. Onze dirigente Linda legt de lat hoog en dat is altijd een leuke uitdaging. Het wijntje na onze kooravond is dan ook altijd “dik” verdiend!
We organiseren regelmatig kooruitjes en dat zorgt er dan weer voor dat we ook een heel hecht koor zijn.
Van zingen word je blij !!!!

Close2Gospel, Leiden

Close2Gospel is een internationaal koor uit Leiden. Diverse stemmen uit verschillende delen van de wereld brengen samen een positieve boodschap. Een boodschap van liefde, acceptatie en inclusiviteit. We willen bouwen en helen maar brengen ook vrolijkheid en feestelijkheid. Close2Gospel laat zien dat niemand alleen staat.

Couleurs Vocales, Rotterdam

Couleurs Vocales is een gemengd koor (en wij koesteren onze mannen!) dat elke woensdagavond repeteert in Rotterdam Zuid onder de bezielende leiding van onze dirigent Dirk Bouillon. Dirk is verantwoordelijk voor juweeltjes van arrangementen. Ons repertoire is heel divers, zeker niet standaard en lastig in een hokje te duwen. Kom gerust eens luisteren, of liever nog, meezingen!

Dameskoor Chapeau, Rotterdam

Dameskoor Chapeau bestaat uit enthousiaste dames en een pianist. Wij zingen popnummers met soms een wat jazzy ondertoon. Van pasjes en stapjes moet je niet bij ons zijn maar het swingt wel 🙂

De Pittige Tantes, Voorhout

Wij zijn 18 enthousiaste pittige dames die enorm genieten van het meerstemmige zingen. Wij komen allemaal uit de Bollenstreek, behalve onze dirigent. Zij komt uit Rotterdam.

Easy and Free, Someren

Bruisend, energiek, enthousiast en gevarieerd. Dat is theaterkoor Easy & Free uit Lierop. Om de twee jaar zetten wij een theaterstuk met muziek, dans en spel op de planken. De mooie koorklank staat voorop maar we vertellen graag een verhaal. Van pop tot rock van musical tot kleinkunst, de variatie is groot. Deze gezellige club mensen repeteert wekelijks en legt de lat graag hoog. Al meer dan 40 jaar zijn wij bekend in onze Brabantse omgeving. Tijd om Rotterdam kennis te laten maken met Easy & Free! Met een dertigtal mannen en vrouwen vormen wij dit koor onder leiding van Rob Ritzen . www.esasyandfree.nl

Encore, Rotterdam

Encore is een Rotterdamse a-capella vrouwen zanggroep met een gevarieerd repertoire, van pop tot jazz, chansons en wereldmuziek. We zingen met veel plezier alweer ruim 20 jaar met elkaar onder leiding van dirigente en zangpedagoge Helène Verbraak. Zangplezier staat centraal maar we besteden tijdens onze repetities ook veel aandacht aan de ontwikkeling van onze stem en aan zangtechniek. Zo blijft het zingen voor ons allemaal een uitdagende hobby!

Gemengd koor Chapeau, Rotterdam

Gemengd Koor Chapeau is in 1997 opgericht uit personeel van de Dr Daniel den Hoed Kliniek om mee te werken aan de Goede Doelen Concerten. Inmiddels kan iedereen lid worden. Chapeau heeft in Theater Zuidplein diverse concerten gegeven met bekende solisten als Ernst Daniel Smit, Marco Bakker, Margriet Eshuys en Anita Meijer. In 2019 met veel plezier opgetreden bij Rotjekoor. Iedere maandagavond wordt enthousiast gerepeteerd. Het repertoire is divers: van Bach tot Beatles, van Mozart tot musical. Binnenkort viert Chapeau het zilveren jubileum.

Gezelligheidskoor Elementair, Spijkenisse

Ons koor bestaat 15 jaar en wij hebben vooral plezier in zingen en samenzijn.
Die combinatie zorgt er mede voor dat het altijd gezellig is en dat is ons streven.
We hebben een best groot repertoire , van toen en nu, voor jong en oud , vrolijk en serieus. Onze optredens zijn meestal in de verzorgingshuizen en op festivals. Onder leiding van een actieve dirigente, Marry Boogaard.

Glorious Touch, Vlaardingen

Gospelkoor Happy Days, Maassluis

Wij zijn een Gospelkoor van de Protestantse gemeente te Maassluis, bestaande uit ongeveer 0 leden. Met als dirigente Isabel Houtmortels. Happy Days was aanvankelijk een initiatief van de toenmalige wijkpredikant. Er zou een dienst gehouden worden, waarin het zingen van Gospelliederen nader belicht werd. De voorzitter van de liturgiecommissie zag kans een aantal gemeenteleden voor dit initiatief warm te krijgen. . De dienst werd een groot succes en al snel werd besloten het niet bij een eenmalig optreden te laten en een koor te formeren. Alle zangers en zangeressen vonden dit een goed idee en werden lid.

Elke maandagavond repeteren wij in de Immanuëlkerk vanaf 19.45 uur tot 21.45 uur. Iedereen vanaf 17 jaar die wil zingen is van harte welkom. Wij zingen o.a. liederen in de stijl van het Oslo Gospel Choir, maar hebben ook bekende liederen als Oh Happy Day, Amen en opwekkingsliederen. Ieder nieuwjaar beginnen we met een etentje in een wokrestaurant en tegen het eind van het seizoen hebben we ook een uitje. Naast het zingen draait het ook om de gezelligheid en de saamhorigheid. Ook zin gekregen om mee te zingen? Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.

Gospelkoor His Voice, Alblasserdam

Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam bestaat al sinds augustus 1996 en telt gemiddeld 75 leden die enthousiast en vol beleving het evangelie zingend willen uitdragen. Maar ook de gezelligheid tijdens de repetities en de onderlinge band zijn belangrijk voor de koorleden. En niet te vergeten serieus repeteren voor de geplande optredens. Meestal zijn er wel MP3 opnames om thuis te beluisteren en te oefenen.

De muzikale leiding is in handen van Jaco Mulder uit Emmeloord en het koor wordt begeleid door een band bestaande uit (bas)gitaar, piano en slagwerk en/of door tracks. Het repertoire van het koor is zeer afwisselend. Van rustige a-capella nummers tot swingende gospels. “His Voice” brengt vaak iets unieks, omdat veel van de liederen door onze eigen dirigent zijn geschreven of gearrangeerd. Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, worden de meeste liederen gezongen in het Nederlands en Engels.

Gospelkoor Share, Ridderkerk

Gospelkoor Share maakt al ruim 25 jaar muziek om daarmee God te prijzen. Je kunt hierbij denken aan de bekende gospelklassiekers, maar we zoeken ook het moderne op met pop-nummers waar je de gospel in terug kan vinden. Op die manier is er een fijne variatie van muziek!

Guilty Pleasures, Leidsche Rijn

Bij Guilty Pleasures zing je de songs die je, inderdaad, met recht Guilty Pleasures mag noemen. Denk aan de Dolly Dots, Shania Twain, Ultimate Kaos, maar ook Destiny’s Child, ABBA en Hanson. Stuk voor stuk songs die je alleen hoort in de karaokebar of de grootste meezingfeesten. Want dat is wat we willen, 1 groot feest.

Happy Sounds, Leidschendam

Wij zijn een koor uit Leidschendam. In 2019 opgericht maar door allerlei corona toestanden pas dit afgelopen jaar heel hard aan het repeteren en we hebben inmiddels een leuk gevarieerd, populair repertoire.

We hebben 30 leden en zijn groeiende. Onze dirigent begeleidt ons op piano. Onze zangavonden zijn altijd heel gezellig en we hebben inmiddels een hechte groep zangers.

Het Schiedams Koor, Schiedam

Het Schiedams Koor bestaat uit 25 leden die elke week met veel plezier en enthousiasme repeteren. Dit gebeurt onder leiding van onze dirigent Gerard Lange, die als missie heeft om ons mooier dan mooi te laten zingen. Wij zijn een gemengd koor, waar kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Een belangrijk kenmerk van ons koor is diversiteit: we zingen zowel mooie klassiekers als moderne stukken; van Beethoven tot Muppets. Ook zingen we onbekende werken, waardoor we regelmatig onze grenzen op muzikaal gebied verleggen. We proberen telkens een wisselend repertoire te presenteren, zodat het altijd een verrassing voor het publiek blijft wat ze dit keer weer voorgeschoteld krijgen.

Interkerkelijk koor Sparkling Voices, Rhoon

Sparkling Voices is een interkerkelijk koor, dat in 1991 werd opgericht en sinds april 2017 onder leiding staat van de immer enthousiaste Arjen Uitbeijerse. Op dit moment heeft Sparkling Voices een hechte groep van 57 zangers en zangeressen: 5 bassen, 6 tenoren, 23 alten en 23 sopranen. Daarnaast hebben we nog een 7-tal begeleiders op dwarsfluit, piano/orgel, klarinet, cajon, trompet en alt-saxofoon. Ons repertoire, zowel Nederlands als Engels, Duits, Frans en zelfs Latijn, proberen we zo breed mogelijk te houden. Naast de ‘vlotte’ nummers schuwen we ook een wat meer klassiek stuk niet. Koorreizen maakten we naar Canada (Toronto e.o.), Frankrijk (Parijs) en België (Ieper, Brugge en Gent). Ondanks het feit dat we naar jaren niet meer zo ‘piep’ zijn, staat er een super-enthousiaste en tot op het bot gemotiveerde club waar wij trots op zijn!

J2Sing, Barendrecht

Al sinds 2010 een enthousiaste groep koorleden die van ieder optreden een feestje maken. Van de 28 leden is al meer dan de helft er vanaf het begin bij, dat komt de sfeer en motivatie ten goede.

We treden regelmatig op, gaan met elkaar op zang weekend en volgen regelmatig workshops. We kijken uit naar 10 juni, onze eerdere ervaringen met Rotjekoor zijn onvergetelijk! We hebben een gevarieerd repertoire, en nodigen u uit om onze website te bezoeken.

Jokola, Brunssum

Jokola is een gemengd popkoor uit Brunssum, Zuid-Limburg, dat bekend staat om zijn enthousiaste en frisse uitstraling. Het koor is in 1981 opgericht als jongerenkoor en staat vandaag de dag open voor iedereen die van samen zingen en gezelligheid houdt. Jokola heeft in de loop der jaren een groot en afwisselend repertoire opgebouwd met nummers van o.a. Queen, Bon Jovi, Adèle, Coldplay, Bløf, Kensington en Pentatonix. Ook is er een uitgebreid kerstrepertoire. Het koor telt op dit moment rond de 50 leden en staat onder leiding van dirigent en pianist Ralph Hamer. Vrijwel de meeste vijf- en zesstemmige arrangementen komen van zijn hand.

Jokola treedt meerdere keren per jaar op: tijdens missen en vieringen in verpleeg- en verzorgingshuizen, op concerten en koordagen. De doelstelling van het koor is om met plezier uitdagende stukken te zingen en deze met bijpassende choreografieën aan het publiek over te brengen. Jokola zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen om zichzelf naar een hoger niveau te tillen en neemt graag deel aan korenfestivals met wedstrijdelement en koorscholingen. In 2016 heeft Jokola de titel “Limburgs koor van het jaar” gewonnen tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. In 2018 werd Jokola het beste koor op korenfestival De Fendert zingt in Zevenbergen en in 2019 ging het koor er met de winst in de categorie Grote koren vandoor, eveneens tijdens de Limburgse Koordagen.

Jongerenkoor Tutti, Gorinchem

Wij zijn RK Jongerenkoor Tutti, een leuk, sprankelend en gezellig koor uit Gorinchem. We repeteren iedere vrijdagavond in het parochiezaaltje van de kerk, waarin wij ook één keer per maand de viering muzikaal mogen begeleiden. Dit doen wij met onze vaste dirigent Marcel van der Poel, die ons al meer dan tien jaar lang begeleidt. Daarnaast zingen we ook in andere kerken en doen we andere soort optredens. Hier kunnen we ons gevarieerd repertoire met verschillende talen en muziekstijlen ten gehoren brengen. Dit is ons allereerste jaar dat wij aan dit festival meedoen en we kijken ernaar uit om jullie een mooi muzikaal optreden te geven!

Kamerkoor Capella Rotterdam, Rotterdam

Capella Rotterdam is een kamerkoor dat ongeveer 20 zingende leden telt; op ons repertoire staat muziek uit alle stijlperioden: van renaissance tot modern.
Niet alleen muziek van componisten als Bach, Dvorák, Händel, Mozart, Haydn, Schumann en Rheinberger, maar ook muziek van hedendaagse componisten zoals Karl Jenkins en Ola Gjeilo staat op ons repertoire. Wij repeteren iedere maandagavond in de Romeynshof, Stresemannplaats 8 of via de ingang aan de Hendersonplaats 7 in Rotterdam Ommoord. (informatie over het koor: lidmaatschap, het project-lidmaatschap en de situering van de Romeynshof is te vinden op de website: www.kamerkoorcapellarotterdam.nl of op de Facebookpagina: kamerkoor Capella Rotterdam.

Kinderpopkoor Victory, Obdam

Ons gezellige kinderkoor zingt leuke popliedjes van toen en nu. Onze groep bestaat uit jongens en meisjes van 7 tot 15 jaar.
Onze gitariste is Daniëlle Klaver en het koor staat onder leiding van Sandra Klaver

Koor Fortissimo, Rotterdam

Fortissimo heeft 30 leden en zingt vierstemmig en soms vijfstemmig. Het repertoire is divers: Engelstalige musicalsongs, Spaanse, Engelse en Nederlandse ballads, popsongs en traditionals. Dirigent Alejandro Arozco is ambitieus en zeer muzikaal. Naast de kwaliteit is het sociale aspect belangrijk. Fortissimo is gezellig en voelt zich betrokken bij de samenleving. Fortissimo organiseert regelmatig projecten waaraan ook projectleden kunnen meedoen en samenwerking is met andere koren en muzikanten. Op die manier hebben we de West Side Story uitgevoerd, Cinema Vocaal met musicalsongs en The Promise of Christmas. Fortissimo is opgericht in 1982 en bestaat dus al 40 jaar. Ons jongste lid is 22 jaar en de oudste 75. De thuisbasis en oorsprong van Fortissimo is Overschie maar de leden komen uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Koor Jade, Krimpen ad IJssel

Jade is een koor dat raakt, verrast en amuseert!
Het repertoire is van jazzy, romantisch, kleinkunst, vleugje klassiek, musical tot pop. Jade gaat voor kwaliteit en heeft de laatste jaren dan ook meerdere prijzen gewonnen. Om de kwaliteit hoog te houden, wordt er af en toe een zangcoach of koorregisseur ingehuurd om te werken aan techniek en presentatie.
Er wordt serieus gewerkt, maar de sfeer bij Jade is ontspannen en er is ook ruimte voor veel lol. Nieuwe leden voelen zich snel thuis, mooie vriendschappen kunnen ontstaan! Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk.

Koor4Fun, Naaldwijk

Koor 4Fun is een gemengd koor met rond de tachtig leden. De naam Koor 4Fun hebben we niet voor niets gekozen, want naast een heel afwisselend en verrassend repertoire, staat plezier in het zingen voorop! En dat is ook te merken tijdens onze optredens: van elk optreden maken we een feestje! Ons repertoire bestaat uit populaire Engels- en Nederlandstalige liedjes

Koornieuwzuid, Rotterdam

Koornieuwzuid is een gezelligheidskoor dat alleen maar Nederlands zingt. Wij treden veel in verzorgingstehuizen op en daar zingen we heel erg graag.

Mainport Barbershop Singers, Rotterdam

Mainport Barbershop Singers (MBS) is een close harmony mannenkoor dat zingt in de specifieke Barbershop stijl. Het koor is in 1992 opgericht en is het enige in zijn soort in Zuid Holland. MBS is met ca. 50 leden één van Nederlands grootste barbershopkoren en behoort tot de top 3 van barbershoppend Nederland.

MBS is een actief mannenkoor dat tijdens optredens plezier en kwaliteit hand in hand wil laten gaan. Een optreden moet niet alleen een lust zijn voor het oor maar zeker ook voor het oog. Daarom wordt er iedere donderdagavond hard gerepeteerd en gewerkt onder de bezielende leiding van onze Musical Director Jurate Haasdijk en wordt het koor met regelmaat gecoacht door toppers uit de (inter)nationale barbershopwereld.

Tijdens optredens proberen we altijd een leuke mix te zingen van ballads en up tempo’s uit ons repertoire dat voor een groot deel bestaat uit barbershop traditionals en evergreens tot de jaren zestig van de vorige eeuw. Te denken valt aan songs van The Beatles, Everly Brothers, Neil Sedaka en vele anderen.

Metallikoor, Drunen

Met krachtige, luide en ‘in yer face’ muziek is Metallikoor de perfect plaats voor rockers om hun longen uit hun lijf te zingen. Geen shownummers, geen klassieke aria’s, geen zeemansliederen, gewoon lekkere rock en metal nummers gaan het publiek gek maken.

Metallikoor is een origineel concept in de korenwereld. Edgy, sterk en een muur van geluid: de Metallikoor mannen zijn loud en proud. Ons motto is ‘if it’s too loud, then you are TOO OLD!”

Metropool Mannenkoor, Rotterdam

Het metropool Mannenkoor is een groep enthousiaste dertigers met een voorliefde voor harmonie en soul. Ze zingen liedjes die je niet zou verwachten, dus bereid je voor!

Mixed Voices, Rotterdam

Multicultikoor Rotterdam, Rotterdam

Je kunt gewoon op reis zonder koffer of paspoort, want het MultiCultiKoor Rotterdam Noord zingt muziek uit alle werelddelen. Wij zijn een middelgroot gemengd koor en zingen meerstemmig. Een paar keer per jaar treden we op met ons wereldmuziekrepertoire. De sfeer? Gezellig maar met een serieus randje.

De repetities van het MultiCultiKoor Rotterdam Noord zijn elke woensdagavond in Huis van de Wijk Mozaïek, Schommelstraat 69 in Rotterdam Noord van 19.45 uur tot 21.45 uur

Het MultiCultiKoor Rotterdam Noord zingt liedjes die alle culturele groepen in Rotterdam raken. Ons repertoire is een afspiegeling van Rotterdam en zijn inwoners.

NOISZ, ALPHEN AD RIJN

NOISZ is een popkoor uit Alphen aan den Rijn dat is opgericht in 2017 en gezamenlijk zingen in een gezellige sfeer voorop heeft staan. Een club van mensen die, naast een hart voor muziek, beschikken over een flinke dosis humor en het enthousiasme om van elk optreden een feestje te maken, voor de toehoorders maar zeker ook voor ons zelf,

Het repertoire van Noisz, dat bestaat uit de leukste hits van de 6oér jaren tot aan nu, is veelzijdig en biedt ‘voor ieder wat wils’!
Kijk ook eens op onze site: www.NOISZ.nl

Operettekoor Irene, Rotterdam

Het operettekoor Irene is in 1908 opgericht in Rotterdam. Na vele succesvolle jaren van feestelijke producties met eigen solisten, is het aantal leden nu aan het teruglopen.
Andre Rieu en het TV-programma Aria bewijzen wel hoezeer deze prachtige muziek wordt onderschat. Irene is daarvan het levende bewijs.

Papaya!, Rotterdam

PAPAYA is Harm Jan Schenkel zijn eigen koor, opgericht in 2016, dat uitsluitend zijn muziek zingt en promoot. Het repertoire is dan ook zeer gevarieerd: van klassiek tot jazz, van gospel tot pop en van Tibetaans tot geïmproviseerd. PAPAYA zingt bij voorkeur a capella en zoekt graag de interactie met het publiek.

Paper Moon, Rotterdam

Wij zijn een groep enthousiaste zangers tussen de 30 en 65 jaar uit Rotterdam en omstreken. We bestaan inmiddels 27 jaar. We zingen wekelijks met veel plezier vierstemmige popmuziek met eigen arrangementen: klassiekers uit de popmuziek van bv Stevie Wonder, Aretha Franklin, Sting en meer recentere nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars, Bradley Cooper en Lady Gaga, en Armin van Buuren. We treden een aantal keren per jaar op en hebben door het jaar heen ook veel plezier tijdens bv. een Open podium of Karaokeavond.

Paradijsvogels, Zoetermeer

Wij een koor van al wat oudere dames met een hele fijne accordeonist en een fantastische dirigente. Zingen liedjes van de jaren 60-70 en wat oude evergreens. Iedere repetitie is voor ons al een feest.

Wij treden op via fonds 1818 en hebben ook al eens meegedaan aan het festival in Hoorn. Graag zouden we in Rotterdam een kans krijgen om ons te presenteren. Want het is natuurlijk zo dat zingen gelukkig maakt hoe oud je ook bent.

Pocket Rock!t, Drunen

Pocket Rock!t uit Drunen is een rockkoor opgericht door Franki Münninghoff in september 2011. Ze traden op tijdens koorfestivals, charitatieve evenementen, particuliere partijen, lokale en culturele festivals, een documentaire en zelfs in zijn eigen theatershow.

Pocket Rock!t noemt zichzelf “The little choir with a big heart” (het kleine koor met het grote hart) omdat ondersteuning van goede doelen met gratis optredens een belangrijk onderdeel van hun werkwijze is. Als er ergens een evenement is voor een goed doel komt het rockkoor geheel gratis zingen.

Pop4Shore!, Katwijk

Pop4Shore! is een pop- en rockkoor waar de energie vanaf spat. Of we nou op een podium met alle toeters en bellen staan of in een heel bescheiden setting; wij zorgen ervoor dat ons optreden indruk maakt. We laten dan ook een compleet concept zien van zang, choreografie en -als de techniek het toelaat- backgroundvideo’s. Bovendien is onze dirigent Vladimir Pairel een meester in entertainen. Als hij begint, gaat het publiek los. Hij is ook echt onderdeel van onze show.

Popformatie Something Else, Ridderkerk

Met Rotjekoor bruist het in Rotterdam en popformatie Something Else draagt daar zeker aan bij! Met +/- 24 koorleden van diverse leeftijden brengen zij een gevarieerd programma hedendaagse popsongs. Net even anders dan anders vanwege het feit dat de dirigent Dirk Bouillon zelf de arrangementen verzorgd. Popformatie Something Else komt uit Ridderkerk. Wil jij ook graag zingen en ben jij de donderdagavonden nog vrij? Loop dan zeker eens een keer binnen tijdens een repetitie. Zie https://mh-s.nl/ zin-om-in-een-koor-te-zingen

Pop-in-koor, Waddinxveen

Swingend, enthousiast en actief popkoor!

Popkoor 4-YOU, Rotterdam

Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor met een repertoire die begint bij de jaren zestig tot de hedendaagse popsong. Wij oefenen iedere woensdagavond in de Romeynshof te Rotterdam Ommoord

Popkoor Am@zing, Leidschendam

Het koor maakt onderdeel uit van het Charles Vermeer Zanginstituut en staat al vele jaren onder leiding van dirigent Gertjan Essenstam. Gertjan werkt al sinds 1987 als professioneel muzikant en producer. Naast het maken van muziekproducties voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers speelt hij ook als live muzikant in diverse bands en gelegenheidsformaties. Popkoor Am@zing kenmerkt zich door de grote verscheidenheid in het repertoire: liedjes van Direct, Toto, Earth, Wind & Fire, Robbie Williams, Phil Collins, Michael Bubblé en vele andere artiesten vanaf de sixties tot heden. Er wordt gewerkt met vocalvizisysteem: Dit laagdrempelige zangsysteem maakt het voor iedereen mogelijk om mee te zingen: Ook al heb je geen enkele ervaring.

Popkoor B-Colourful, Zwijndrecht

Wij zijn Popkoor B-Colourful uit Zwijndrecht, super enthousiast en gedreven. We bestaan sinds mei 2015 onder leiding van onze professionele en onmisbare dirigent Benson Walch. De leeftijden van onze koorleden lopen uiteen van jong tot oud. Nieuwe leden ervaren het zingen bij ons als in een warm bad terecht komen. Elke week zingen we met passie en plezier in een sfeer van gezelligheid als een hechte zangfamilie, waarbij ruimte wordt gegeven aan alle koorleden om hun inbreng en voorkeur aan te geven in het uiteenlopende repertoire van nummers uit de jaren 60 tot en met heden. Jaarlijks treden we op voor Familie en vrienden, nemen deel aan korenfestivals. Verlenen onze zangbijdrage aan eenmalige projecten. Baritons en Tenors zijn bij ons nog van harte welkom!

Popkoor Diamond, Vlaardingen

Popkoor Diamond uit Vlaardingen o.l.v. Lex Hakker viert dit jaar het 10-jarig jubileum. Het repertoire bestaat uit gloedvol gebrachte vertolkingen van knallende en ingetogen popsongs van de jaren 60 tot heden.


Diamond beschouwt hun participatie in het spektakel Vlaardingen 750, een groots feest in het kader van het 750-jarig bestaan van Vlaardingen, als een van de hoogtepunten.

Popkoor Given, Rozenburg

Popkoor Given is een gezellig, warm koor uit Rozenburg.

Wij treden graag op op festivals, maar ook geven wij regelmatig eigen concerten. Tijdens die concerten en vaak ook bij andere optredens worden wij natuurlijk begeleid door onze dirigent, Mathieu Smit, maar vaak ook door onze eigen band, bestaande uit een percussionist, gitarist en een basgitarist.

Popkoor Hege Hakken, Heeg

Wij zijn een heel enthousiast vrouwenkoor en zingen meerstemmig. We zingen covers in het Engels,Nederlands en Fries. Er is een fijne en goede interactie tussen koor dirigent en pianiste wat uitstraalt in onze muzikale presentatie! Dit jaar hebben wij de tweede plaats bemachtigd op het korenfestival Schiermonnikoog!!

Popkoor New Pop-Art, Rijswijk

Samen zingen én plezier maken staan bij ons voorop! Wij zijn een enthousiast popkoor uit Oud-Rijswijk met ongeveer 40 leden. Onze dirigente Roos Meuleman leidt ons tot ongekende hoogten. Met haar ervaring als zangeres en zangcoach zorgt zij dat alle koorleden het beste uit zichzelf weten te halen. Haar tips en zangtechnieken maken dat we serieus aan de slag gaan op onze repetitie avonden. Het allerleukste aan ons koor is dat we geen leeftijdsgrens hanteren, dus iedereen van jong tot oud is welkom. Wij treden regelmatig op tijdens korenfestivals, op braderieën, in verzorgingstehuizen en op kerstmarkten. Kortom: overal waar het gezellig is.

Popkoor O Jee, Rotterdam

De naam van het koor doet misschien vrezen, maar er staat je geen schrikeffect te wachten als de O Jee-ers beginnen te zingen. Onder leiding van Mathieu Smit brengt het koor met veel plezier en flair muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw tot leven: beat, rock, folk, jazz, blues, soul en disco. Swingende liedjes en sfeervolle ballads wisselen elkaar af. Don’t worry, O Jee is niet blijven hangen in de vorige eeuw, ook hedendaagse hits kleuren het veelzijdige repertoire. En natuurlijk ontbreekt choreo niet, je krijgt een compleet plaatje voorgeschoteld! Popkoor O Jee is meer dan alleen maar liedjes zingen.

O ja, nieuwe mannen en alten worden bij O Jee met luid gezang en open armen verwelkomd. O Jee repeteert op maandagavond in VTV de Tochten, Rotterdam-Zevenkamp. www.popkoor-ojee.nl

Popkoor Pepperoni, Den Haag

Pepperoni is een enthousiast, gemengd en meerstemmig popkoor. Met een mooi en swingend repertoire. Met een uitstekende dirigent en pianist. We kunnen Rotterdam laten genieten en swingen!

Popkoor Popwave, Zierikzee

Popwave is misschien wel het meest gedreven koor op Schouwen-Duiveland. En dat is niet zo verwonderlijk. Want wat is er nu mooier dan met elkaar zingen? We zingen 5-stemmig en onze dirigent Rudy Pijfers, die alle nummers zelf arrangeert, zorgt ervoor dat elke stemgroep een eigen partij zingt. Soms de leadpartij, soms de begeleiding. Een uitdaging om de nummers in te studeren, maar als we ze eenmaal onder de knie hebben, klinken ze wonderlijk mooi!!

Tot besluit de woorden van onze dirigent: Wat maakt PopWave voor mij een prettig koor om mee te werken? Is het de humor die ze hebben? Is het hun ijver, waarmee ze thuis oefenen? Is het hun nieuwsgierigheid en bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen? Is het hun openlijke waardering naar mij over mijn werk als dirigent? Is het hun concentratie, waarmee ze de repetities instappen? Is het het nog steeds groeiende onderlinge vertrouwen? Is het de soepele organisatie? Dat is er allemaal en dat is allemaal belangrijk. Maar uiteindelijk willen we met elkaar muzikaal iets bereiken. En die focus bundelt de kwaliteiten van Popwave.

Popkoor Prestige, Rotterdam

Wij zingen de nieuwste HITS! Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits. Denk aan artiesten als Justin Timberlake, Ed Sheeran, Shawn Mendes en Kensington. Onze leden zijn jong van geest en we hebben plek voor zowel mannen als vrouwen. Uniek is dat we onze eigen live band hebben!

Een avondje uit! Popkoor Prestige repeteert gedurende twee uur, inclusief pauze, in prachtige zalen met een theatergevoel, met een groep die zal groeien naar 100-150 leden. Met elkaar en de dirigent creëer je een eigen sfeer én gezelligheid. Tijdens en na de repetitie is er ruimte om te kletsen onder het genot van een drankje. Zo voelt de zangkoorrepetitie als een avondje uit en ontstaan er vriendschappen.

Popkoor Ruby, ‘s Gravezande

Wij zijn een gezellig dames koor met de westlandse mentaliteit.
Bestaan in januari 10 jaar en zijn dit seizoen gestart met een jonge nieuwe dirigente. We zingen heerlijke popnummers en af en toe een nederlandse meezinger.

Popkoor Sabroso, Ouderkerk ad IJssel

Popkoor Sabroso is kort geleden gestart met een nieuwe dirigent. Deze enthousiaste vaste groep zingt Nederlands en Engels pop repertoire en oefenen iedere dinsdag in de Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel.

Popkoor Schoonhoven, Schoonhoven

Vanaf de oprichting in 2009 kent Popkoor Schoonhoven een vast aantal koorleden. Een groot deel zingt al jarenlang samen. Afgelopen oktober hebben ze twee succesvolle concerten gegeven en ze bereiden zich weer voor op diverse optredens in 2023. In 2024 vieren ze hun 15 jarig jubileum, dus dan gaat u zeker weer van hen horen. Hun repertoire bestaat uit popsongs en wordt steeds vernieuwd. Ballads en uptempo nummers.
SInds september 2021 is Rudolf Diderich hun dirigent. Rudolf arrangeert zelf nummers en begeleidt ze muzikaal op zijn piano.

Popkoor Temperament, Ouderkerk ad IJssel

Popsongs zingen wij in meerstemmige arrangementen, maar ook een ballad, musical of een lekker rocknummer past ook in ons profiel. Ons motto is: Plezier maakt kwaliteit.

Popkoor Topaz, Ouderkerk ad Lek

Popkoor Topaz is een leuk en gezellig gemengd koor. Wij komen uit Krimpen aan de Lek en zijn aangesloten bij het Charles Vermeer Zanginstituut.
Wij zingen over het algemeen pop-rock nummers met af en toe een uitstapje naar gospelmuziek. Ons koor bestaat ongeveer uit 40 leden. Wij staan onder leiding van een enthousiaste dirigente, Celina Schrotz, die het altijd weer een feestje vindt om met ons op stap te gaan.

Popkoor Xing-Rotterdam, Rotterdam

Oopkoor Xing-Rotterdam is een enthousiast popkoor uit Rotterdam-Pendrecht. Ons koor zingt met veel enthousiasme en plezier hedendaagse, maar ook de wat klassiekere popsongs. Vanaf 2011 wordt ons koor met veel passie en gedrevenheid begeleid door onze deskundige dirigente Ana Mihajlovic.

Poprockkoor Sweet Pepper, Papendrecht

Wij. Poprockkoor Sweet Pepper uit Papendrecht zijn een enthousiast en gezellig koor. We zingen vol overgave onze nummers. Ons repertoire is pop en rock, maar de rock overheerst iets meer.
Ons koor is gezellig, hardwerkend en de derde helft is belangrijk.

Pop-Up, Oud Beijerland

Sinds de oprichting in september 2001 is Pop-Up uitgegroeid tot een bijzonder én semiprofessioneel popkoor dat spetterende optredens op haar naam heeft staan! Pop-Up heeft onder leiding van dirigente en zangpedagoge Inge Rambags opgetreden tijdens culturele evenementen en korenfestivals, op feesten en bij bijzondere gebeurtenissen. Een van de hoogtepunten van Pop-Up is de 2,5 jaarlijkse theatershow. Ons repertoire is zeer gevarieerd en bevat vele Top 2000 nummers.

Tijdens repetities doceert Inge zangtechniek, wordt gestudeerd op nieuwe stukken en zingen we bekende songs uit ons repertoire. Je bent vrij om een microfoon te pakken en je stem vanuit je eigen stemgroep extra goed laten horen. De muzikale begeleiding is in handen van pianist Frans Verburg. Sinds seizoen 2020-2021 spelen maandelijks ook een bassist en drummer mee.

Promskoor St. Radboud, Schiedam

Ons Promskoor is in velen muziek stijlen thuis. Of het nou Klassiek , Pop, Jazz is, het maakt ons niet uit. We alles met veel plezier en verzinnen elke keer weer een nieuwe uitdaging en hier verrassen we ons publiek mee.

Puurzangenzo, Rotterdam

Popkoor PuurZangEnzo brengt vrolijke maar ook gedragen liedjes ten gehore. En als een liedje zich daarvoor leent, wordt dat ondersteund door bewegingen en danspasjes. De toevoeging ‘Enzo’ duidt daarop. Wij menen dat wij daarmee een programma bieden, waar het publiek graag naar luistert en kijkt.

RK Koor Intermezzo, Gorinchem

Wij zijn een gezellig en sociaal middenkoor uit Gorinchem. We bestaan 31 jaar en zingen met veel plezier 1x in de maand in eigen kerk en daarnaast ook buiten onze kerk en we doen ook mee met korenfestivals. We zingen voornamelijk 4 stemmig. De leeftijd is vanaf 40 jaar tot en met 80 jaar. 1x in de maand hebben we een gezellige borrel. Ons koor staat onder leiding van Marjan Fey.

Rock Vocals, Waddinxveen

Rock Vocals is het eerste rockkoor van Nederland en bestaat al 23 jaar uit liefhebbers van stevige rockmuziek. Onder leiding van dirigente Mireille Matthijssen

Rondje Gezelligheid, Zoetermeer

Rondje Gezelligheid vertelt en zingt het levenslied van André Hazes..

Www.rondjegezelligheid.nl

Rotterdams Operakoor, Rotterdam

Het Rotterdams Operakoor is opgericht op 21 oktober 1923. Het koor bestaat uit zo’n 100 leden uit Rotterdam en omstreken. De vereniging wordt gesteund door Vrienden van het Rotterdams Operakoor en wordt incidenteel financieel ondersteund door subsidies van diverse bedrijven.

Het Rotterdams Operakoor heeft zowel binnen als buiten de regio Rotterdam een uitstekende reputatie opgebouwd, die borg staat voor concerten van hoge kwaliteit. Naast regionale concerten geeft het Rotterdams Operakoor al meer dan vijftig jaar nieuwjaarsconcerten in de grote zaal van concertgebouw de Doelen te Rotterdam. Het koor wordt hierbij ondersteund door een professioneel symfonieorkest en diverse nationale en internationale solisten.
Algemeen muzikaal leider is Ago Verdonschot. Naast zijn kwaliteiten als dirigent is hij eveneens een geschoold zanger (bariton). De beschermheer van het koor is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Rotterdams Smartlappenkoor, Rotterdam

Ons koor zingt liedjes die in de vergetelheid zijn geraakt. Maar iedereen die ze hoort kan ze meezingen. Wij hebben alleen nederlands repertoire. Bekende rotterdamse liedjes, maar ook liedjes uit de 70-80 jaren, zoals Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy. Door de corona zijn er een flink aantal leden gestopt met zingen. Door mee te doen aan Rotjekoor, buiten dat het altijd heel gezellig is, hopen we weer nieuwe leden aan te kunnen trekken.

S1Voice, Nieuwerkerk ad IJssel

S1Voice is een popkoor uit Nieuwerkerk aan den IJssel, onder leiding van dirigente Celina Schrotz.

We hebben al een paar keer meegedaan aan Rotjekoor en vinden dit een superleuk korenfestival. Voor onze koorleden voelt optreden in Rotterdam ook echt als een thuiswedstrijd.

We hebben een gevarieerd repertoire, met nummers van o.a. Pink, Adele, Michael Jackson, Leonard Cohen tot Bohemian Rapsody, en verheugen ons erop ook dit jaar weer een feestje te maken van ons optreden tijdens Rotjekoor.

Shantykoor Barend Fox, Rotterdam

Wij bestaan in 2023 vijfentwintig jaar en treden op in heel Nederland en ook wel internationaal. Wij zingen shanty liedjes en seasons maar ook over Rotterdam en maken uitstapjes naar mooie liedjes uit b.v Ierland zoals de Ferryman.

Shantykoor Barend fox van de Rotterdamse brandweer.

Sing for Joy, Maassluis

Wij zijn een gemengd koor uit Maassluis en zingen een gevarieerd repertoire zoals populaire liedjes, ballades, Franse chansons en religieuze liederen.
Onze leden zijn enthousiast en zingen graag voor publiek!

Vorig jaar hebben we meegedaan aan het Rotjekoor festival en dit vonden wij een feest!

Singalicious, Delft

Wij zijn Singalicious: een ambitieus, eigenzinnig, verfrissend en gezellig meerstemmig koor voor vrouwen tussen 30 en 45 jaar oud. Het doel van het koor is om steeds te verbeteren en met elkaar een mooie koorklank te ontwikkelen, die mensen weet te raken.

Smartlappenkoor Dolorcanto, Zevenbergen

Wij zijn een smartlappenkoor uit Zevenbergen, bestaande uit 35 gemengde koorzangers. 1 muzikant en dirigent. en spelen niet versterkt.
Ons koor bestaat bijna 20 jaar. Het repertoire dat wij zingen bestaat uit: smartlappen, zeemansliedjes en liedjes uit de jaren 50 en 60. Wij treden regelmatig op in verzorgingshuizen, op festivals, braderieën, kerstmarkten oranjefeesten e.d. In korte tijd is smartlappenkoor Dolorcanto een graag geziend koor in Zevenbergen en omgeving geworden.

De naam DOLORCANTO is vrij vertaald uit het Spaans: Dolor = smart, canto = zang. Samengesteld vinden wij dat wel lekker klinken.
Een bezoek aan onze web side www.dolorcanto.nl is beslist de moeite waard.

Sparkling, Heenvliet

Sparkling is een enthousiast dameskoor wat inmiddels 10 jaar bestaat. We zingen voornamelijk Nederlands en Engelstalige nummers, 3-5 stemmig. Onder begeleiding van Suzanne de Jonge, die ons dirigeert, maar ook vaak begeleidt op de piano zingen we met veel plezier onze nummers, hedendaagse, maar ook oudere nummers.
Sparkling sprankelt!

Stand Together, Schiedam

Vanaf augustus 2014 staat Stand Together op de muzikale kaart. De leden van Stand Together beleven veel plezier aan de uitvoering van eigentijdse nummers. Het koor bestaat uit 26 trouwe leden, opgesplitst in sopranen, alten, tenoren en bassen. Stand Together staat onder de bezielende leiding van  Elly Bezemer. Vol enthousiasme leidt zij Stand Together en alle inspanningen worden beloond als de stemmen zich samenvoegen en samensmelten tot een fraai geheel, mede dankzij het virtuose pianospel van S’yo Fang. Ieder jaar verzorgen wij diverse concerten, sowieso voor onze trouwe donateurs.

We vinden het erg leuk om op te mogen treden bij Rotjekoor, een lang gekoesterde wens, die in vervulling gaat.

The Green Forest Selection, Schiedam

Een vrouwenkoor dat in 2021 haar 40-jarig jubileum had, dat we zaterdag 15 oktober 2022 officieel hebben gevierd met een concert en eerder met een jubileumuitje in augustus naar Enkhuizen, Medemblik en Enkhuizen met bus, boot en stoomtrein. We treden 5 tot 6 maal per jaar op tijdens inloopconcerten, in verzorgingshuizen en wijkcentra en nu aan het geweldige Rotjekoor.

We zorgen dat we goed bij stem blijven door het organiseren van workshops en kleine stemgroepjes oefenen elke week gezamenlijk en we hebben ook koordames, die zanglessen volgen. Elke maandag repeteren we in een kerkgebouw in Schiedam-Noord. Wil je eens meezingen of een repetitie bijwonen neem contact op met Ella van der Laan-Bouma E. ella@solobyte.nl. Zij is onze voorzitter.

The Skyline Sisters, Rotterdam

Op 10 juni 2023 vieren The Skyline Sisters dat ze precies 15 jaar als Rotterdams koor garant staan voor a capella zang met een heel eigen geluid. Ze zijn een ambitieus vrouwenkoor dat zingt in barbershop stijl: vierstemmig en zonder muzikale begeleiding. Het koor besteedt veel aandacht aan inleving en presentatie. Zo komt het verhaal van de song helemaal tot zijn recht. Hun repertoire is Engelstalig en varieert van Billy Joel tot Queen, jaren dertig-musical hits, The Lion King en Happy van Pharrell Williams.

Theaterkoor Prestige, Leidschendam/Voorburg

Theaterzanggroep Prestige bestaat uit een twintigtal getalenteerde en ervaren zangers. Het (ambitie)niveau bij Prestige ligt hoog en er wordt wekelijks op vrijdag in Leidschendam/Voorburg hard en met veel plezier gerepeteerd. Het diverse en gedurfde repertoire bestaat voornamelijk uit bekende en minder bekende musicalstukken met regelmatig een uitstapje naar pop of klassiek, en beslaat solo- en ensemblestukken op basis van eigen geschreven arrangementen door onze muzikaal leider Alejandro Orozco.

Theaterkoor Phone, Sprang Capelle

Wij zijn theaterkoor Phonè uit Sprang-Capelle. We zijn een 5 stemmig koor van 7 mannen en 11 vrouwen. Wij zingen van pop, rock, gospel en ned.talig.
Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Graag zingen we een keer buiten onze regio en wel in Rotterdam……

Vocalgroup Sing@Sea, Oostkapelle

Vocal group Sing@Sea is een Zeeuws gemengd koor met 65 leden en in 2023 bestaan we 12,5 jaar! Vanuit heel Walcheren komen onze leden een keer in de week repeteren in Oostkapelle. Met veel enthousiasme en plezier studeren we ons divers repertoire in. Van Nederlandse popsongs zoals “Roller Coaster” en “Oceaan” naar Zweden voor “Vem kan Segla” naar een Frans dranklied “Tourdion”

In 2022 mochten we repeteren in de Jumbo (sponsor) in Oostkapelle i.v.m. verbouwing sporthal. Als tegenprestatie hebben onze leden op vrijdag geholpen met vakkenvullen. Zo proberen we mekaar te helpen.

Vocal Popgroup Re-Flax, Hendrik Ido Ambacht

Vocal Popgroup Re-flax is een popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht en bestaat uit circa 80 enthousiaste zangers en zangeressen. Het koor zingt vier- tot zevenstemmig op hoog technisch niveau.
De beleving is een belangrijk onderdeel van wat zij doen: ze beleven wat ze zingen en nemen het publiek hierin mee. Door de grote hoeveelheid zangers en zangeressen, de dynamiek van het zingen en de uitstraling wordt deze beleving versterkt. Songcoach Jeffrey van der Vegt is hierin de drijvende kracht. In de afgelopen jaren heeft Re-flax bijzondere mijlpalen bereikt en zijn ze uitgegroeid tot één van de beste popkoren van Nederland.

Vocalgroup Lava, Rotterdam

Lava is een Vocal Group die bestaat uit 8 vrouwen.
Wij delen het plezier van het sámen zingen. Dat doen we a capella, met onze stem als instrument, puur en kwetsbaar. We houden van de zoektocht om ons met elkaar te verbinden in klank en ritme.

Een lied is meer dan woorden en muziek. We hebben veel aandacht voor tekstinterpretatie: wát zingen we eigenlijk en hoe gaan we dat over het voetlicht brengen. We kiezen zelf onze nummers en muziekstijlen, bestaande arrangementen, maar vaak ook speciaal voor ons gearrangeerd. Na de stemverdeling en het instuderen van de nummers bepalen we zelf de podiumpresentatie.

Vocalgroup Pure Music, Oosterhout

Vocalgroup WE, Rotterdam

“Vocalgroup WE” is een enthousiast en gezellig popkoor onder leiding van Sabine Geerlof, met als repertoire pop en musical. Naast leden uit Rotterdam heeft WE leden uit Nieuwerkerk aan den IJssel en omgeving. Vocalgroup WE is een kleinschalig koor en onderscheidt zich daarmee ook bewust van andere grote (pop)koren. WE werkt dan ook niet met muziekbanden, maar altijd met een eigen pianist en drummer.

Voice Over, Zevenbergen

Voice Over is een dynamische, leergierige en ambitieuze vocal group die na 13 jaar de grenzen nog blijft opzoeken van wat er kan. Onder de artistieke leiding van Annalisa Schmad proberen ze zich steeds te verbeteren en meer kwaliteit in hun muziek te brengen. Ze hebben al veel hoogtepunten mogen vieren: o.a. optreden in Berlijn; een derde plaats op Amusing Hengelo; een aantal keren op BALK TOP Festival te hebben gezongen; maar ook op het laatste optreden voor de pandemie waren ze tweede op het provinciale kampioenschap van het NKF. Voice Over is een graag geziene groep en wij zien er naar uit om weer voor iedereen te zingen en mensen te inspireren.

Voices in Harmony, Poortvliet

Voices in Harmony is een groep van enthousiaste mensen, zowel dames als heren, die houden van muziek. Samen zingen zij, zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende popsongs. De zeer gedreven groep werkt onder de bezielende leiding van Mariëlle Tempelaars. De arrangementen worden bij diverse uitgeverijen aangeschaft, eventueel aangepast, of er worden eigen arrangementen gemaakt. Het repertoire is vrij breed en bevat Engelstalige nummers uit de jaren 50 tot en met het heden, in allerlei stijlen, pop, rock, funk R&B etc. Over het algemeen zijn onze nummers vier- tot zesstemmig. Soms worden ze aangevuld met een partij voor een beatboxer.

WE12SING, Capelle ad IJssel

We12sing is een van de popkoren van het Charles Vermeer Zanginstituut in Capelle aan den IJssel. Het koor bestaat al ruim 16 jaar, en telt momenteel 67 leden . O.l.v. Gertjan Essenstam oefenen we iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Pauluskerk . We hebben een uitgebreid repertoire, meest Engelstalig, maar ook Nederlandse popsongs komen voorbij: Toto, Earth wind & Fire, Direct.

In juni 2022 heeft We12sing voor de eerste keer meegedaan met Rotjekoor . Het was een geweldige happening, en de koorleden willen dit zeker in 2023 weer meemaken! Daarna volgde een optreden in het Archeon in Alphen aan de Rijn tijdens Korendag. In 2022 staan nog een aantal optredens gepland :
Een optreden i.s.m. de Lionsclub Capelle aan den IJssel , optreden voor een goed doel en ook het IJsselland Ziekenhuis verwacht ons op 2e kerstdag .
Plezier in zingen is wat We12sing uitstraalt en wat ze belangrijk vindt !!!.
En … nieuwe leden zijn altijd welkom!!

Xing Rocks, Dordrecht

Een verrassend stevig Rockkoor. Een groep enthousiaste mensen die met veel energie en power stevige pop- en rocknummers zingen. Nummers van bijvoorbeeld Foo Fighters, Pink Floyd, Queen, Within Temptation, Disturbed, Imagine Dragons, Muse en Pearl Jam.

We zijn een koor met bezieling, ambitie en plezier!

“Zowel met de nummers, als met de arrangementen hebben we niet voor de makkelijke weg gekozen”, aldus Jan Plomp, coach van Xing Rocks!. “Maar we zijn dan ook een koor met ambitie. We willen echt iets goeds neerzetten, onderscheidend zijn en dat met veel passie!”

Young Voices, Lansingerland

Zanggroep After Eight, Rotterdam

Zanggroep After Eight bestaat inmiddels zo’n 25 jaar, en we vormen een hechte en gezellige groep met heel veel plezier in het samen zingen. Onze dirigent is Robert Verheul die ons al jaren op humorvolle wijze tot presteren weet te bewegen. Iedereen is welkom bij ons, of je noten kunt lezen en ervaring hebt met koorzang of niet. Zolang je er maar plezier in hebt, de rest komt vanzelf. Ons repertoire is heel divers; van Schubert via volksliederen tot Adele en van Nederlands, Italiaans en Zweeds tot de Slavische talen. We hopen dat jullie net zo genieten van het luisteren als wij van het zingen!

Zanggroep Amuzing ‘s Gravendeel Hoekschewaard

AmuZing is een enthousiaste groep zangers, met als repertoire voornamelijk popmuziek, zowel recent als golden oldies. Wij repeteren onder de aanstekelijke leiding van zangcoach Dennis van der Vegt. Plezier en gezelligheid staan voorop, waarbij kwaliteit zeker niet uit het oog verloren wordt!

Onze vereniging bestaat op 8-7-2023 al 100 jaar, en dát gaan we vieren tijdens onze spetterende shows op 3 en 4 november in theater Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht. Ondanks de respectabele leeftijd van onze vereniging is het zeker geen stijf koor, maar een leuke club met een frisse, vrolijke uitstraling. Naast diverse kleinere optredens, genieten we tweejaarlijks van het geven van onze concerten. Tijdens onze koorweekenden repeteren we keihard aan onze show, maar is ook vooral ruim gelegenheid om gezellig met elkaar te zijn.

Zanggroep Eijgen Wijsch, Raamsdonkveer

Wij zijn een enthousiaste groep dames die met veel plezier samen zingen. We hebben een gevarieerd programma van Nederlandstalige, Engelse en Ierse liedjes.

Zanggroep LEFF, Oud Beijerland

Natuurlijk is zingen spannend. Zeker als je maar met 10 mensen bent. Niet voor niets heet deze zanggroep Leff. Je niet verstoppen in een groot koor maar een voor een shinen. Dat doen de leden van deze, meerstemmige zanggroep maar al te graag. Op het repertoire staan liedjes waar niet alleen zij maar ook het publiek blij van wordt. Stil staan is geen optie. En meezingen mag!

Zanggroep LOS, Vlaardingen

Zanggroep Ladies On Stage (LOS) uit Vlaardingen is een bevlogen groep met 24 creatieve ladies, die stuk voor stuk genieten van zingen en optreden. Zij zingen herkenbare disco-, pop- en rocknummers en tijdens optredens brengen zij net dat beetje extra “on stage” om het publiek te verrassen. Het plezier van samen zingen staat bij hen voorop, want: het is geen feest als LOS niet is geweest”!

Zanggroep Memories, Scheveningen

Zanggroep MEMORIES, o.l.v. Joop Alberti en gevestigd in Den Haag, zingt een breed repertoire uit de jaren 50/60, met nummers van o.a.: Cliff Richard, Patsy Cline, The Everly Brothers, Conny Francis, Doris Day, Bill Haley, The Drifters, Jim Reeves, Anneke Grönloh, Eddy Christiani, Peter Koelewijn, The Cristals, The Supremes, Neil Sedaka en vele anderen. Behalve veel Engelstalig werk, zitten er dus ook Nederlandstalige nummers tussen. Overal waar we optreden maken we er, mede door onze kleding, een feest van herkenning van !

En waar treden we dan zoal op ? Daar waar wij het gezellig vinden: op festivals, feesten, in tehuizen en waar we maar gevraagd worden.
Graag tot ziens bij een optreden van zanggroep MEMORIES !

Zinge! Teens, Hendrik Ido Ambacht

De Zinge!-Teens is de ‘oudste vocalgroep van, het uit 5 groepen en in totaal 125 leden bestaande, jeugdpopkoor Zinge! Deze groep wordt gevormd door 27 dames en 7 heren tussen de 15 en 24 jaar. De groep won in hun korte bestaan al diverse prijzen waaronder de laatste editie van de jeugdcategorie van het Balk Topfestival. Ze kunnen ontroeren, maar weten ook altijd een feestje te bouwen.

Zinge! Youngsters, Hendrik Ido Ambacht

De Zinge!-Youngsters zijn 1 van de 5 groepen van het 125 Zingers! sterke Jeugdppkoor Zinge! uit Hendrik-Ido-Ambacht. Deze groep telt 28 jongens en meiden van 12-14 jaar en zingt het liefst nummers die nu in de top40 staan. Tijdens optredens wordt deze groep regelmatig aangevuld met de oudste Zingers! uit de Zinge!-Juniors, de opleidingszanggroep van Zinge!. Zij repeteren in een kleinere samenstelling zodat er nog meer individuele aandacht gegeven kan worden. De groep repeteert onder leiding van zangcoach Marlous Luiten en met hun meerstemmige power zingen ze al regelmatig een zaal ondersteboven.