Verslag RotjeKoor 2019

De eerste editie van RotjeKoor festival op zaterdag 15 juni 2019 is een daverend succes geworden. Het centrum van Rotterdam bruiste van de zang en de muziek. Het weer werkte gelukkig ook mee. Na regen in de vroege ochtend klaarde het op en verscheen de zon. Het werd een stralende dag. 

Er stonden 103 koren op het programma die elk twee of drie optredens van 30 minuten verzorgden. Alle genres waren vertegenwoordigd. Popkoren, Rockkoren, Jeugdkoren, Klassieke koren, A capella en close harmony, Gevarieerde koren (gevarieerd repertoire: pop, musical, jazz etc.), Shanty- en gezelligheidskoren, Gospel en Religieuze koren. In totaal waren er ca. 3.500 koorleden aanwezig.

De koren waren zeer positief over de opzet en organisatie van het RotjeKoor festival, de locatie en de podia. De podiumbazen die goed geïnformeerd waren en het tijdschema goed in de gaten hielden. Maar vooral de techniek en kwaliteit van het geluid werd zeer gewaardeerd.

In totaal waren er 25 podia ingericht waarvan 12 binnen en 13 buiten. Historische podia in en om het Stadhuis, de Laurenskerk, de Paradijskerk. Wederopbouw locaties als de Doelen, Schouwburg Rotterdam, de Pauluskerk en het Atrium zorgcentrum. En een bijzonder podia in Lichtschip Het Vessel. Kleinere buitenpodia op de Lijnbaan, in diverse tuinen (Stadhuis, Café Floor en Schielandhuis), de  Koopgoot en op de WTC trappen.  Grotere opgebouwde podia op het Binnenwegplein, Grotemarkt, Grotekerkplein, Nieuwemarkt, Oude haven, Stadhuisplein en Schouwburgplein. Er is veel publiek geweest en reageerde iedereen enthousiast op het festival. Het grootste deel van het publiek heeft meerdere locaties bezocht. Ook de locaties zelf hebben enthousiast en zeer positief gereageerd op het geheel. Volgens inzicht van de gemeente Rotterdam festivals is het veel drukker geweest in de stad. Naar aanleiding van evaluatiegesprekken met het Verenigd Schouwburgplein, De Doelen en Rotterdam Festivals schatten wij in dat er  ca. 10.000 extra bezoekers waren.

Download het volledige verslag om meer inzicht te krijgen in onze activiteiten en resultaten van onze eerste editie van het RotjeKoor festival.