Gevarieerd

4Tune Entertainment – Eindhoven

4Tune Entertainment is een super enthousiast koor uit Eindhoven met een heel gevarieerd repertoire. Pop, rock, maar ook gospel bijvoorbeeld. Het is een hechte groep, en zien elkaar niet alleen tijdens hun wekelijkse repetities maar velen van hen ook daarbuiten. Gezelligheid en ambitie, daar staan ze voor en dat is vooral duidelijk wanneer ze optreden, dan spat het enthousiasme er van af. De arrangementen, allemaal gemaakt door onze muzikaal leider Dan Loredan, zijn prachtig en origineel en hun combo zorgt ervoor dat de nummers helemaal tot hun recht komen.

ASH Community Choir – Wassenaar

The ASH Community Choir is a choir which rehearses and performs at The American School of The Hague as well as other venues in the local community. Initially intended for ASH parents and faculty members, the choir now has broadened its members to the international and local community, as well as students. The choir is diverse and international, and so is its repertoire – from classical pieces through world music to jazzy and musical theater styles.

Bella Cantara – Rotterdam

Een dameskoor met een gevarieerd repertoire: van” Fly me to the moon” tot “de Cantique van Fauré”, van” Halleluja” van Leonard Cohen tot” rhythm of life”. Ze zingen dit met veel plezier. dit alles met eigen arrangementen van dirigente Elly Bezemer

Boezem Boys – Noordeloos

1 dorp aan de boezem. 14 mannen. 14 niet-geschoolde stemmen. 1 dame als baas. 1 prijzenkast. Veel bier. Veel lol.

Cantzoni – Zevenbergsche Hoek

Cantzoni is een gemengd koor uit Zevenbergschen Hoek. Wij hebben ca. 36 leden van alle leeftijden. Het repertoire bestaat vooral uit lichte muziek, van musical nummers tot popsongs, en wordt vierstemmig uitgevoerd.

Chordonova – Oosterhout

Chordanova bestaat inmiddels 32 jaar en blaakt nog altijd van levenslust. Het repertoire is zeer gevarieerd en loopt van musical via modern klassiek en kerkelijk repertoire naar popsongs en wereldmuziek. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan voerde het koor tweemaal voor een stampvolle zaal de Carmina Burana uit, bijgestaan door solisten, projectzangers, een kinderkoor en een groot orkest. De organisatie was geheel in eigen beheer. Gewoonlijk wordt het koor begeleid op piano door oprichter Leon Schenkels; dirigente is sinds 2014 de Rotterdamse Marcella van der Heijde – Keijzer, die op haar 23e kwam solliciteren en sindsdien niet meer weg te slaan is.

Couleurs Vocales -Rotterdam

Een echt Rotterdams koor, een gemengd koor. Onder de bevlogen leiding van dirigent, Dirk Bouillon – zijn arrangementen zijn pareltjes – repeteren zij elke week in Rotterdam Zuid. Het repertoire varieert van Nederlandstalig, via een songfestivalmedley, naar een beetje Frans- en Duits-, maar vooral Engelstalige nummers, bekend en minder bekend, modern en goud van oud. Couleurs Vocales zingt met plezier en heeft plezier met elkaar!

Gemengd koor Chapeau – Rotterdam

Chapeau is in 1997 gestart uit personeelsleden van de Dr. Daniel den Hoed Kliniek voor het KWF-Goede Doelenconcert. Met groot plezier werd in de lunchpauzes gerepeteerd. Zingend gingen we terug naar onze werkplek. De liedjes galmden door de kliniek. In 1998 is hier een vast koor uit opgericht, met ook leden van buiten. Nog steeds is een aantal koorleden werkzaam in het Erasmus MC Kanker Instituut. Met veel enthousiasme wordt op maandagavond gerepeteerd, met repertoire van Bach tot Bohemian Rhapsody. In 2022 viert het koor hun 25-jarig jubileum met een groots concert in Theater Zuidplein.

Gezelligheidskoor Elementair

Een enthousiast koor met leden die het heerlijk vinden om te zingen. Na de corona-ellende is iedereen weer aanwezig om met veel inzet te gaan zingen. Ze hebben regelmatig optredens verzorgt en in het verleden meegedaan met RotjeKoor.

GloriouS TOUCH – VLAARDINGEN

Dit jaar bestaat Glorious Touch 25 jaar en daar zijn ze trots op. Oorspronkelijk opgericht als gospelkoor zijn ze o.l.v. dirigent Jurriaan Govaart doorgegroeid, zowel in ledenaantal (ruim 40) als in kwaliteit. Met een combinatie van populaire gospels maar ook popsongs met een boodschap brengen zij een gevarieerd repertoire. Tijdens optredens op diverse plaatsen, van kerken tot winkelcentra, laten ze zich graag horen en zien. Ook hun jaarlijks uitverkochte kerstoptreden is altijd weer het hoogtepunt van het jaar. Zij streven naar een hoge kwaliteit, maar misschien is het sociale aspect nog wel belangrijker. Zo hebben Ze na iedere koorrepetitie altijd een hapje en een drankje met elkaar. Elke donderdagavond hebben ze hun repetitieavond in de Bethelkerk te Vlaardingen. Benieuwd naar het koor? Ga vrijblijvend een keertje kijken.

Helvoets Dameskoor – Hellevoetsluis

Het Helvoets Dameskoor bestaat 50 jaar en we zingen nog steeds heel erg graag. Dat blijkt wel op onze wekelijkse repetitieavond waarop nagenoeg alle leden altijd trouw aanwezig zijn.

Het Mega(rotje)Koor

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam meldden 241 koorzangers uit heel Nederland zich aan om een Eurovisie-songfestivalmedley van Linda Caminita in te studeren. Helaas dwarsboomde corona alle plannen. Het live optreden werd een geweldige video waar vele individuele zangers aan meewerkten. Het megakoor is helaas wel iets uitgedund, maar de overgebleven enthousiaste deelnemers staan op 18 juni klaar om, samen met Linda, het RotjeKoor festival een knallende opening te geven. De medley is uitgebreid met 3 andere liedjes.

Het Schiedams Koor – Schiedam

Een gemengd vijfstemmig koor, waar kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Een belangrijk kenmerk van het koor is diversiteit; ze zingen zowel mooie klassiekers als lekkere moderne stukken; van Beethoven tot Muppets. Ook zingen ze onbekende werken, waardoor ze regelmatig onze grenzen op muzikaal gebied verleggen.

Kamerkoor Cantate – Venlo

Cantate is een ondernemend vrouwenkoor dat plezier in het zingen voorop stelt en ook steeds opnieuw aan kwaliteit en vernieuwing op het gebied van vrouwenkoorzang werkt. Dit doet het koor door deelname aan workshops, zanglessen en het organiseren van studiedagen. Daarnaast durft Cantate haar grenzen te verleggen door mee te werken aan theaterproducties waar verscheidene kunstvormen samenkomen of optredens op poppodia. Zo heeft Cantate in 2014 meegewerkt aan het project “The Wall” van de Pink Floyd Sound te Venlo. Wekelijks wordt er p.l.v. dirigent Dion Ritten hard gewerkt aan repertoire van nationale en internationale componisten. Bijzonder trots is het koor op werken die speciaal voor hen gecomponeerd zijn (oa. Henk Badings, Vic Nees, Reijo Kekkonen, Imant Raminsh). Cantate wordt alom geroemd om haar natuurlijke manier van musiceren en de sfeer die ze daarbij weet te creëren.

Koor Klein Akkoord – Mierde

Een gemengd koor ontstaan vanuit een jongerenkoor dat met de leeftijd van de leden is meegegroeid. In onze samenklank is het groepsgevoel terug te horen en dat geeft het koor een stevige basis. Het enthousiasme waarmee ze repeteren heeft door de jaren heen een zeer divers repertoire opgeleverd: van klassiek tot (Nederlandstalige) pop. Daarnaast kennen ze ook een aantal gospels. Iedere twee à drie jaar organiseren ze een avondvullende show. Soms vindt dit plaats met een gastoptreden van een ander koor. Daarnaast werken ze ook samen andere plaatselijke verenigingen. De dirigente, pianist en 42 zingende leden voelen elkaar goed aan. Dat zorgt telkens weer voor geslaagde optredens waar het plezier vanaf spat.

LOT’s – Breda

In de zomer van 2022 bestaat LOT’s 9 jaar. LOT’s is in deze tijd uitgegroeid van een klein muzikaal ensemble tot een serieus koor van 20 enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 30 en 60 jaar. LOT’s zingt drie en vierstemmige rustige popliedjes, wereld- en klassieke muziek in diverse talen zoals Engels, Frans, Nederlands, Russisch en Zweeds. LOT’s verzorgde in de afgelopen 8 jaar allerlei optredens. Zo was er een optreden tijdens een lezing over Arvo Pärt, optredens in zorgcentra en op kerstmarkten. Tijdens de cultuurnacht Breda heeft LOT’s van zich laten horen en in 2017 en 2019 heeft LOT’s deelgenomen aan het koorfestival VOLkoren in Middelburg. Het repertoire, de frisse klanken en het plezier blijven groeien. LOT’s staat onder leiding van Lotte van Roosmalen en wordt begeleid door pianiste Luca Wentink.

Mixed Voices – Rotterdam

Multicultikoor – Rotterdam

Een koffer of paspoort is niet nodig. Het MultiCultiKoor Rotterdam Noord zingt muziek uit alle werelddelen. Wij zijn een middelgroot gemengd koor en zingen meerstemmig. Een paar keer per jaar treden we op. De sfeer? Gezellig, maar met een serieus randje.

Promskoor Sint Radboud – Schiedam

Deze Schiedammers pakken alles aan van pop tot klassiek en maken daarbij graag uitstapjes naar bijvoorbeeld Afrikaanse muziek en jazz: kortom zij zijn van alle markten thuis!

Rhythm4all – Klundert

Dit koor bestaat in 2022 40 jaar. Het is een erg gezellig koor. Zelfs in coronatijd bleven ze goed contact met elkaar houden.

Sing for Joy – Maassluis

Sing for Joy is een gezellig en hecht koor met enthousiaste leden. Ze willen niet alleen voor onszelf zingen maar treden graag op voor anderen. Daardoor hebben Ze nog meer plezier in het zingen. De meeste van de leden kijken met veel plezier uit naar de woensdagavond om te gaan repeteren.

Sparkling People – Oosterhout

Sinds de oprichting in 2002 heeft Sparkling People voor heerlijke muzikale samenkomsten gezorgd. Om ontspannen te kunnen zingen voor hun publiek, leren ze de teksten en de melodie van onze liedjes uit het hoofd. Ze bereiden zich voor op de repetities door muziekbanden te beluisteren. Deze worden door vaste dirigent Peter van Lonkhuijsen voor het koor gecomponeerd en digitaal ter beschikking gesteld.
Tijdens het zingen komen ze ook in beweging want onze boodschap wordt vol overtuiging gebracht. Het is een koor met een energieke enthousiaste uitstraling. In 2022 bedenken we creatieve plannen met name voor een nieuwe show in het najaar van 2023. Tussentijds treden we gemiddeld 6 keer per jaar op tijdens verschillende koorfestiviteiten.

Swingclose – Amersfoort

SwingClose, het meest swingende koor van Amersfoort en omstreken! Het repertoire is heel divers, van popklassiekers tot kleinkunst en van barbershop tot musical. Gezongen in vier- tot achtstemmige arrangementen, al dan niet met pianobegeleiding. Je herkent SwingClose uit duizenden aan onze swingende sopranen, tintelende tenoren, awesome alten en briljante bassen, de geweldige dirigent/pianist/ rrangeur Ruben en natuurlijk hun enthousiasme! Kom kijken en swing mee!

TAVENU – Dinteloord

Gemengde Zangvereniging TAVENU werd opgericht in Dinteloord op 29 juni 1930. De naam van het koor is een afkorting van de woorden Tot Aangenaam Verpozen En Nuttige Uitspanning; een ouderwetse tekst, maar nog steeds van toepassing. Kwaliteit staat al meer dan 90 jaar hoog in het vaandel, maar het plezier in zingen en de onderlinge gezelligheid is de grootste drijfveer. Het repertoire van het koor is veelzijdig en omvat zowel moderne als klassieke muziek, die voornamelijk a capella wordt uitgevoerd. Momenteel staat o.a. muziek op het programma van hedendaagse componisten als Rob Goorhuis, Arvo Pärt en Ola Gjeilo. Sinds 2004 staat het koor onder de enthousiaste en deskundige leiding van Meike Warmoeskerken. Zij daagt het koor uit om mee te gaan met de tijd.

The Green Forest Selection – Schiedam

Een vrolijk koor, dat veel plezier heeft in zingen en optreden en die de zangstemmen op peil houdt met stemtesten, workshops voor zang en om de dynamiek levend te houden. Ook volgen een aantal koorleden zanglessen. Gezelligheid en samen uitjes organiseren is bij dit koor ook een pré. Iedere maandag repeteren we met elkaar: optreden of geen optreden. Ons repertoire is divers van licht klassiek, klassiek, musical en populair in verschillende talen.

The Kelagio Singers – Schiedam

The Kelagio Singers is een koor van enthousiaste zangers en zangeressen, dat op 13 september 1973 is opgericht vanuit 3 gezinsvervangende in Rotterdam, te weten de Kempenhout, Lambertshove en Giovanni. Het bestaat op dit moment uit 20 leden. De koorleden hebben veel plezier in het zingen, en doen dit vol overgave.

Venrays Mannenkoor – Venray

Het Venrays mannenkoor ( VMK ) heeft een rijke historie en bestaat inmiddels ruim 110 jaar. In 2014 werd het nationaal kampioenschap behaald in de categorie A-koren van het KNZV. Het koor probeert nog steeds een speerpunt te maken van verjonging. Vanaf 1 januari 2022 staat een nieuwe dirigent voor het koor.

Vocalgroup Jade – Krimpen a/d IJssel

JADE is een koor met een hoog niveau dat met hart en ziel in diverse stijlen zingt: close harmony, kleinkunst, jazzy en swingend repertoire, romantische ballads, musical stukken en soms een klassiek vleugje. JADE zet boeiende en verrassende optredens neer en raakt, verbaast en amuseert het publiek. JADE staat voor hoge kwaliteit: zowel in de zang en in de choreo/regie/beleving als in de keuze van het repertoire en de kwaliteit van de arrangementen. De muzikale leiding van JADE is in deskundige handen van Karin Schipper. JADE repeteert op maandagavond en vrijdagmiddag in Krimpen aan den IJssel.

Vrouwenkoor Close4You – Dordrecht

Close 4 You is een Dordts vrouwenkoor. Het koor bestaat in 2022 al 64 jaar! Tijdens de corona lockdown hebben ze hard gewerkt aan uitbreiding van het repertoire. De ingestudeerde liederen willen ze graag laten horen tijdens Rotjekoor. “Arms Open” van The Script “Vogelvrij” van Marco Borsato “That Don’t Impress Me Much” van Shania Twain. Momenteel telt het koor 26 enthousiaste leden, verdeeld over 4 stempartijen. Hun talentvolle dirigente Jellien Huigen begeleidt met plezier deze vrolijke groep vrouwen. De begeleiding op piano is in de kundige handen van Yuliya Khakhlova.

Zanggroep After Eight – Rotterdam

After Eight is in 1994 ontstaan als vriendenzanggroep en dat kun je nog steeds merken! Veel mensen zijn er vanaf het begin bij, nieuwe leden worden warm verwelkomd en voelen zich ook snel thuis. Het koor aan een zeer divers programma van klassiek via volksmuziek tot pop onder de bezielende leiding van Robert Verheul. Ze zijn serieus bezig maar hebben vooral heel veel plezier met elkaar.

Zanggroep Ratatouille – Vlaardingen

Zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen, een enthousiaste groep van 14 zangers en zangeressen o.l.v. Ana Mihajlovic. De naam Ratatouille staat voor mengelmoes. Dit staat voor de afwisseling en variatie die zij tijdens onze optredens brengen. Niet alleen door de keuze in genres en nummers die gezongen worden, maar ook door choreografie en het gebruik van beatboxing, bodypercussion en eventuele attributen tijdens het zingen. Ratatouille maakt er graag één geheel van zodat je je oren, maar ook je ogen goed de kost kunt geven!

Zanggroep To the Point – Haarlem

Zanggroep To The Point is een koor van 15 enthousiaste mensen uit Haarlem. Het repertoire is divers, van gospel tot pop, en dat brengen ze graag ten gehore in verzorgingstehuizen, op festivals en tijdens evenementen. Dit alles gebeurt onder de fantastische begeleiding van onze professionele dirigent André Keesen. Hij verzorgt tevens de prachtige arrangementen van een deel van het repertoire.

Zangvereniging Nootwaar – Breda

Nootwaar is een gemengd koor met een origineel repertoire, met als het even kan een creatieve knipoog. Ze zingen 4 of 6 stemmige bestaande nummers of gearrangeerd door dirigente Marlies Bloemen. Het 15-jarig bestaan hebben ze in september 2019 gevierd met een uitvoering in het Chassétheater in Breda, met als thema Boeketje Bloemen, waarbij Karin Bloemen ook een gastoptreden deed en ze onder andere een door Marlies gearrangeerde Bloemenmedley zongen.

Zezam – Zevenbergen

Dit gemengde koor telt op dit moment ca 40 leden, verdeeld over sopranen, mezzosopranen, alten, bassen en tenoren; verdeeld over ca 30 dames en 10 heren. Het repertoire bestaat voornamelijk uit musical- en filmmuziek en een groot aantal “klassieke popsongs”. Zij verzorgen diverse optredens bij diverse lokale festiviteiten rond Koningsdag en Kerstmis. Het koor bestaat uit een hechte groep enthousiaste zangers en zangeressen waarvan een enkeling al sinds de oprichting lid is. In de loop der jaren heeft het koor van meerdere dirigenten en pianisten mogen genieten en zeker ook mogen leren.